Yıllardır altın rengi, dokusu, nadir bulunmasından dolayı değerlidir. Elementler grubundan AU olarak adlandırılan altın yüksek değere sahiptir. Geçmiş yıllardan itibaren kullanılan ve farklı şekillerde değerlendirilen altın günümüzde de çok konuşulmaktadır.

Öyle ki yatırım amacıyla kullanılan altın değişik modelleriyle Eskişehir kuyumcu adresleri başta olmak üzere her şehirde satılmaktadır. Yatırım yapmak isteyenler değeri kıyaslamak ve buna bağlı olarak alışveriş yapmak istiyorken çeyrek kaç gram ediyor merak ediyor.

Peki kaç adet gram çeyrek altın ediyor? Çeyrek kaç gramdır? İşte detaylar…

1 Çeyrek Kaç Gram Ediyor? Kaç Gram Çeyrek Ediyor?

Genel itibarıyla altın fiyatları merak edilse de altınların kaç grama denk geldiği konusunda da araştırılmaktadır. 1 çeyrek altın kaç gram diye ölçüldüğünde 1.75 gram ölçülmektedir. Çeyrek altın 1.75 grama tekabül eder. 22 ayar altından elde edilen çeyrek altın bundan dolayı 1 gramdan daha pahalıdır.

1 çeyrek altın fiyatı incelendiğinde 23 Eylül 2024 itibarıyla 4730 TL alış, 4835 TL satış fiyatına sahiptir. Ancak bu fiyatlar gün içerisinde dahi değişebileceğinden 1 çeyrek altın fiyatı canlı takip için altın fiyatları yazımıza göz atabilirsiniz.

Haber Resmi

Yarım Altın Kaç Gram Eder?

Bileceğiniz üzere yarım altın, çeyrek altına göre daha ağır ve pahalı bir modeldir. Yarım altın 3.58 grama tekabül etmektedir. Ortalama olarak yaklaşık 4 gram bir yarım altın edecektir. Yatırım yaparken buna göre alışveriş yapabilirsiniz.

Tam Altın Kaç Gram?

Görece daha büyük altın almak isteyenler imkânları dahilinde tam altın alacaktır. Peki tam altın kaç gram? 1 tam altın, 7.02 grama tekabül etmektedir.

Cumhuriyet Altını Kaç Gram?

Ata altını olarak da bilinen Cumhuriyet altını en pahalı ve değerli altın olmaktadır. Görüntüsü dahi diğer ürünlere göre değişiklik göstermektedir. Cumhuriyet altını kaç gram bu yüzden merak ediliyor. Cumhuriyet altını 7.216 grama tekabül etmektedir.

Haber Resmi

Gram Altın Kaç Gram?

Yatırım amacıyla en fazla tercih edilen ve alınan altın türü gram altın olmaktadır. Fiyatının daha düşük olması, yıla göre zarar kaybetmemesi genel sebepleri arasındadır. Peki gram altın kaç grama tekabül ediyor? Gram altın ortalama olarak 1 grama tekabül etmektedir.

Gram altın ne kadar bakıldığında 24 ayar altın alış fiyatı 2920 TL satış fiyatı ise 2990 TL oluyor. 22 ayar altın ise 2670 TL alış fiyatı, 2775 TL satış fiyatı görülüyor. Fiyatlar 23 Eylül 2024 saat 16.56 itibarıyla geçerlidir.

Beşli Altın Kaç Grama Denk Geliyor?

Beşli altın özellikle takı takmayı sevenler için tasarlanmıştır. Görüntüsü ve tasarımıyla değişiklik gösteren beşli altın gramı yaklaşık olarak 36.05 grama denk gelmektedir.