Kurban Bayramı yaklaşırken, bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmadığı da sorgulanıyor. “Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak?” sorusu gündemin en çok konuşulan konularından biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Kurban Bayramı İkramiyesi Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emeklilerin gözü kulağı bayram ikramiyelerinde. Gündemin en sıcak konularından biri olan Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu. Emekliler, her bayramdan önce aldıkları bayram ikramiyelerine zam gelip gelmediğini sorguluyor.

Emekli bayram ikramiyesine zam geldi mi?

Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseltildi. Bunun yanı sıra bayram ikramiyelerine de zam yapıldı. 1100 lira olarak hesaplara yatırılan bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı’nda 2 bin liraya yükseltildi. Konuya ilişkin son açıklamada Kurban Bayramı’nda da ikramiyeler 2 bin lira olarak hesaplara yatırılacağı söylendi.

Kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran'a denk geliyor. Her bayram olduğu gibi bu yıl da ikramiyelerin bayramdan birkaç gün önce emekli vatandaşların hesabına yatırılması bekleniyor. İkramiyelerin bayramdan 1 hafta önce yani 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.

EYT'liler ikramiye alacak mı?

Halk TV’nin haberine göre EYT’liler mağdur edilmeyecek. EYT’liler de bayram ikramiyesinden yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödenmektedir. 2023 yılı Mart ayı öncesinde gelir ve aylık almakta olanlar ile Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih aralığında ödenmiştir. Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödendi.