Eskişehir sahip olduğu kültürel dokusu, doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla önemli bir şehirdir. Öyle ki genelde Porsuk Çayı, Masal Şatosu akla gelse de şehri önemli kılan köyleri de bulunmaktadır.

Eskişehir’in en güzel köyü ve köyleri bu aşamada öne çıkmaktadır. Gelin birlikte Eskişehir’in güzel köylerine göz atalım.

Eskişehir’in En Güzel Köyleri Listesi ile Tanışın!

Yapılan incelemelere ve yorumlara göre Eskişehir’in en güzel köyleri listesi oluşturuldu. Buna göre ortaya çıkan liste şu şekildedir…

1 – Sakarıkaracaören Köyü | Eskişehir’in En Güzel Köyü

Eskişehir’in en güzel köyü Sakarıkaracaören Köyü seçildi. Köyün sahip olduğu konum neticesiyle Yenice Barajı’nın dibinde olduğu görülüyor. Baraj dibinde kurulan bu köyde doğal güzellikler ile birlikte bütünlük oluşunca en güzel köyü olarak seçilmesine şaşırmamak gerekiyor.

Haber Resmi

2 – Ağaçhisar Köyü

Tarihin dokusunu en iyi ortaya çıkaran köylerden birisi Ağaçhisar köyü olmaktadır. Bu köy Alpu ilçesinde yer almaktadır. Osmanlı döneminde de yaşanan köyde taş evler ve camiler göze çarpıyor. Geçmişe açılan bir kapı gibi olan köyde mutlaka Gökpınar Gölü’ne de gitmelisiniz.

3 – Alapınar Köyü

Alpu ilçesinde yer alan bir diğer köy de Alapınar köyüdür. En güzel Eskişehir köyleri arasında bulunma sebebi de doğal güzellikleri oluyor. Geniş alana yayılan ormanları, sessiz yaşamı ve temiz havasıyla gezip görmeniz gereken bir yer.

Haber Resmi

4 – Aktepe Köyü

Eskişehir’in en güzel köyleri Alpu ilçesinden çıkmaya devam ediyor. Aktepe köyü yine yemyeşil görünüşü ve huzur veren ortamıyla dikkat çekiyor. Vadileriyle, yeşil tepeleriyle bulunan köyü gezip görünce hayran kalacaksınız.