İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı "Narkoçelik-34" operasyonu, Eskişehir merkezli olarak 11 ilde düzenlenen geniş çaplı bir uyuşturucu operasyonu olarak dikkat çekti. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlara, 150 ekip, 500 personel, 11 narkotik dedektör köpeği ve hava destekli unsurlar katıldı. Operasyon, 74 farklı adrese yapılan baskınlarla gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda internet üzerinden uyuşturucu madde satışı yaparak ödemelerini kripto parayla aldığı tespit edilen 103 şüpheli yakalandı. Bunlardan 100'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu başarı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tek bir operasyonda 100 tutuklama gerçekleştirilmesiyle %97 oranında başarıya ulaşıldığını gösterdi.

Bu operasyon, Türkiye genelinde uyuşturucu ticaretine karşı verilen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, uyuşturucu ticaretine karşı mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini belirtti​​.

Haber ResmiHaber ResmiHaber ResmiHaber ResmiHaber ResmiHaber ResmiHaber Resmi