3 Eylül 2024 tarihinde Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Vadişehir Mahallesi 5628'inci Sokak'taki TOKİ Konutlarının otoparkındaki otomobilinin arka koltuğunda boğazı kesilmiş halde cesedi bulunan hemşire Tuğba Koç’un şüpheli ölümünün soruları cevap bekliyor.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Doktorlar Caddesi'nde bir araya gelerek Tuğba Koç'un ölümünün aydınlatılması çağrısında bulunarak basın açıklaması yaptı.

Haber Resmi

"İntihar süsü verilmiş kadın cinayetleri..."

Platform adına konuşan Hemşire Gönül Ateş, "Eskişehir’de 25 yaşında bir sağlık emekçisi, Tuğba Hemşire aracında ölü bir şekilde bulundu. Ölümüne dair henüz resmi bir açıklama yapılmadıysa da intihar süsü verilmiş kadın cinayetleri de, hayat koşullarının çaresizliğe sürüklediği kadınların yaşamına son vermesi de bu topraklarda ne yazık ki sıklıkla deneyimlediğimiz gerçekler olmuş durumda" dedi.

Ateş, "İstanbul Sözleşmesi’nden tek adamın imzasıyla çıkılan yıl 2021’de toplam 280 kadın cinayeti işlenmişken 2022’de bu sayı 334’e, 2023’te ise 315’e çıktı. 2024’ün ilk 8 ayında ise en az 261 kadın cinayeti gerçekleşti. Ve aynı şekilde şüpheli kadın ölümleri sayısı da artarak devam etti. Bu aklın 22 yıllık karnesinde kadınlara reva gördüğü emeği ucuzlaştırma, güvencesizleştirme, yoksullaştırma, kamusal hizmete erişimin önünü kesme, bakım yükünü kadınların sırtına yükleme, kadınları ve çocukları şiddetten koruyan yasalara saldırma, şiddeti önleme mekanizmalarını etkin çalıştırmama… İşte bu karne bugün biz kadınlar için her gün biraz daha zorlaşan yaşam mücadelesinin bizzat sorumlusudur" diye devam etti.

"Tuğba hemşirenin şüpheli ölümündeki bütün soru işaretlerinin giderilmesini istiyoruz"

Tuğba Koç'un yakını Melisa Taş, "aracında şüpheli bir şekilde boğazı 3 farklı yerden vahşice kesilerek cesedi bulundu. İntihar eden biri boğazını 3 farklı yerden derin bir şekilde kesebilir mi? Tuğba intihar öncesinde eşine mesaj atmışsa annesine de bir veda mesajı atmış olmaz mıydı? Bahsedilen mesajlar gerçekte kim tarafından gönderildi? Tuğba arabadayken neden ayağında ayakkabısı yoktu? Neden bagajın camı kırıktı? Neden o gece eşiyle kavga etti, komşuları polise haber verdi? Eşi nerdeydi? Komşular neden çığlık sesi duydu? Gece4 buçuk sularında yaşanan olay neden sabah 8 buçukta bulundu? Arada belirsiz geçen 4 saatte delil karartma mı yapıldı? Bahsedilen kamera kayıtlarında ne vardı? Kamerada arabada yaşanan olayların ne kadarı vardı? Şüpheli A.K.'nın 'yasaklı madde etkisindeydim, hatırlamıyorum' ifadesi 30 dakika içinde neden ve kim tarafından kaldırıldı? Madem intiharsa A.K. olay yerinde neden babasını aradı? Tuğba hemşirenin olaydan bir hafta önce darp raporu aldığı iddiası doğru muydu?25 yaşındaki hayat dolu, mesleğini seven, gencecik bir kadının 15 gündür uyuyamamasının altındaki sebep nedir? Tuğba hemşirenin şüpheli ölümündeki bütün soru işaretlerinin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Resmi