Özellikle Bolu’daki otel yangını sonrası taleplerin yoğunlaştığını söyleyen Pazarlı, “Eskiden sadece yasal zorunluluk için alınan yangın söndürme cihazları, artık gerçek bir ihtiyaç olarak görülüyor. İnsanlar iş yerlerine, evlerine, hatta bahçelerine cihaz almaya başladı” dedi.
Pazarlı, yangın söndürme cihazlarına yönelik bakış açısının değiştiğini ifade ederek, vatandaşların cihazları aldıktan sonra nasıl kullanılacağını da öğrenmek istediklerini belirtti. “Yangın sezonunun erken başlamasıyla birlikte talep de erkene çekildi. Artık sadece taşınabilir cihazlar değil, otomatik sistemlere de ciddi bir yönelim var” şeklinde konuştu.Yangın güvenliği sektörü de gelişiyor. Yeni çıkan ürünler ve özel kimyasallar sayesinde cihazlar daha etkili hale geldi. Pazarlı, yağ ve orman yangınlarına özel geliştirilen kimyasalların piyasaya girdiğini ve ürün çeşitliliğinin arttığını vurguladı.

Fiyatların oldukça uygun olduğunu söyleyen Pazarlı, “Bir aracın güvenliğini sağlamak 500-750 TL’ye mal oluyor. Bu, büyük yatırımları küçük bedellerle korumak anlamına geliyor” dedi. Ayrıca yangın tüplerinin düzenli olarak 6 ayda bir kontrol edilmesi ve yılda bir dolum yapılması gerektiğini ifade eden Pazarlı, cihazların doğru yerlerde muhafaza edilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Özellikle araçlar için, yangın tüplerinin bagaj yerine ulaşılabilir bir alana monte edilmesi gerektiğini belirtti.