Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Eskişehir Temsilciliği adına açıklamalarda bulunan Ömer Ayıran, 1986 yılında çıkarılan 3308 sayılı yasa ile mağdur edilen stajyerler ve çıraklar olarak haklarını aradıklarını belirtti. Ayıran, yaşadıkları mağduriyetin sıradan bir durum olmadığını vurgulayarak, “Bu, emeğimizin, alın terimizin, yıllarımızın yok sayıldığı bir hak gasbıdır!” dedi.
Çocuk yaşta sanayiye, atölyelere ve fabrikalara giren kişilerin, yaşıtları oyun oynarken ağır işlerde çalıştıklarını belirten Ayıran, “Okuldan çıkıp iş yerlerine koşan, mesai bitene kadar usta başının emrinde çalışan çocuklardık. O gün bizlere işçi gibi muamele edenler, bugün 'siz çalışmadınız' diyerek emeğimizi hiçe sayıyorlar. Bu en büyük adaletsizliktir!" dedi.
Ayıran, kendilerine verilen SGK kartlarının ve erken emeklilik vaatlerinin büyük bir aldatmaca olduğunu ifade ederek, "O kartların arkasındaki 'Sonraki işyerinize bu kartı bildirin' ifadesi, bizlerin birer çalışan olduğunun belgesidir. O gün SGK numarası verdiğiniz insanları, bugün yok sayamazsınız!" şeklinde konuştu.
“Bizi duymak, bizi savunmak zorundasınız” diyerek siyasilere seslenen Ayıran, şu ifadeleri kullandı: “Bizim gördüğümüz pencerede mağduriyet, haksızlık, hak gasbı, emeğin yok sayılması, ucuz iş gücü, çalışma, maaş, SGK kartı, SGK numarası, patron ve işyeri var. Tüm bunları yaşayıp gördüğümüz halde, bugün nasıl olur da bizlere ‘çalışmadınız’ denebilir?”
Ayıran, seslerini yükselttikçe duymazdan gelinen kişilerin daha fazla suskun kalamayacağını vurgulayarak, “Adalet eninde sonunda yerini bulacak, bizler bu hakkı mutlaka alacağız! Ama o gün geldiğinde, bugün bizleri duymayanlar, bizi yok sayanlar, unutmasınlar ki bizler de onları hatırlamayacağız! Biz hakkımızı istiyoruz, emeğimizin karşılığını istiyoruz ve bu mücadeleyi kazanana kadar asla durmayacağız!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.