Viski Alkol Yüzdesi Kaçtır?

Viskinin alkol oranı üretim sırasında ve üretici firma tarafından değişiklik gösterebilir. Viski arpa, buğday, çavdar ve türevleri damıtılarak yapılır ve meşe fıçılarda dinlendirilerek olgunlaştırılan bir alkoldür. Bekledikçe lezzetinin arttığı söylenir. İsminin anlamı İrlanda ve İskoçya lehçelerinde “yaşam suyu”dur.

Genel olarak markadan markaya değişen viskilerin alkol oranı%40-60 arasında değişir. İşte ünlü markaların viski alkol oranları;

Haber Resmi

       Belli Başlı Viski Markalarının Alkol Oranları

Makers Mark

45

Jack Daniel’s

40

Buffalo Trace

45

Yamazaki 12

43

Jameson Irish Whiskey

40

 

Çok fazla farklı oranda viski markası vardır. En çok tercih edilenlerin oranı ise bu şekildedir.

Haber Resmi

Viski Alkol Oranı Nasıl Hesaplanır?

Viski alkol oranını hesaplama veya alkol oranı belirleme genellikle üretim aşamasında yapılan damıtma işlemi esnasındaki ölçümlerle belirlenir. Viski alkol oranı genel olarak damıtma esnasında su ile seyreltilme ve saf alkol oranına bağlıdır.

Viskinin alkol oranı viskinin tadını, sertliğini belirleyen temel unsurdur. Daha yüksek alkol oranına sahip viskiler genellikle daha sert ve daha yoğun bir tada sahiptir. Viskinin alkol oranı genel olarak karakterini etkilediği gibi sağlık üzerinde de doğrudan etkili bir unsurdur. Tüketilen alkol miktarı arttıkça böbrekler üzerinde yıpratıcı etki gösterebilmektedir. Viskinin alkol oranı ve tüketmesi konusunda bilinçli davranmak oldukça önemlidir.

 

Alkol miktarı ise alkolmetre adı verilen 250 ml ölçekle mezürle ölçülür. Mezür pratik olan ve ölçüm için kullanılan bir ölçüm kabıdır. Alkol derecesi genellikle % olarak hesaplanır.

 

Alkol Kullanımında Bozukluk ve Bağımlılık Yaşamamak için Alkol Kullanımı Ne Kadar Olmalı?

Bireysel değişikliklerden dolayı alkol kullanımı ve bünyede bıraktıkları etkilerde kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Burada bireyin psikolojik durumu, sağlık sorunları, yaşam koşulları gibi etkenler devreye girmektedir. Alkol kullanımının genel olarak bazı standartları vardır. Bu standartlar;

Bu ölçülerden fazla kullanılan alkol bağımlılık ya da bazı sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Bir birim içki= bir 330 ml küçük bira, 140 ml şarap, 1 tek votka-viski-cin ve bir tek rakı olarak değerlendirilir.

Haber Resmi

Viski Alkol Oranı ile İlgili Merak Edilen Sorular

Viski diğer içkilere göre daha karakteristik ve daha serttir. Alkol oranı arttıkça sertliği de artar.

1 – 1 Bardak Viski Kaç Alkol Oranı?

1 tek viski 40 ml yaklaşık %40 oranında alkol içerir.

2 – En Sert İçki Hangisi?

En sert alkol oranı %75 oranıyla Absent’te bulunur.

3 – 1 Duble Viski Kaç Bira?

Bir duble viski içtiğinizde 2 bardak bira ile eşdeğer alkol almış olursunuz.