Gönül Dağı konusu, sıcak atmosferi ve dizinin çekildiği yerden ötürü sıkça araştırılan bir konudur. Bozkır’da bir Anadolu öyküsünü işleyen bu dizi her cumartesi izleyicileriyle buluşmaktadır. Sıcak bir atmosfer ve yöreselliğin vurgulandığı bu dizinin konusu ve oyuncu kadrosu da ilgi çekmektedir. Bu doğrultuda Gönül Dağı konusu ve oyuncu kadrosu hakkındaki bilgileri yazıda okuyabilirsiniz!

Gönül Dağı Konusu Nedir?

Gönül Dağı dizisi, Mustafa Çiftçi’nin Anadolu halkının yaşamını konu edinmiş bozkır hikayelerinden uyarlanarak tasarlanmıştır. Slogan olarak da Bozkırda bir Anadolu Masalı olarak yayımlanan bu dizinin konusu da bozkır yaşamına odaklanmıştır.

Gedelli isimli kasabada yaşayan üç amca oğlunun hikayesini anlatan Gönül Dağı, bozkırın insanlarını anlatmaktadır. Çocuk yaşlarından beri icat etme, teknolojik araçlarla uğraşma ve tamir etme gibi mucitlikler sergileyen bu amca oğulları büyüdüklerinde de icatlarına devam ediyorlar. Üç kuzen farklı bir kanat yapısına sahip uçak tasarlayarak dizinin seyrini değiştirmektedir.

Aynı zamanda romantik ilişkilerin de yer aldığı bu dizide ikili ilişkiler de ön plandadır. Başroldeki Taner’in çocukluk aşkıyla olan kavuşmasını ve imkanlarını gözler önüne seren Gönül Dağı konusu herkesin kendinden bir parça bulacağı şekilde ele alınmaktadır.

Haber Resmi

Gönül Dağı Konusu Neyle Bağlantılı?

Gönül Dağı konusu, dizinin Divane adlı karakterinin duygusal ve öğüt verici sahnelere ev sahipliği yapmasından dolayı neyle bağlantılı olduğunu da beraberinde getirmektedir.

Gönül Dağı dizisi Mustafa Çiftçi’nin bozkır insanının hikayelerinden esinlenerek kurgulanmıştır. Gönül Dağı isminin ise Bozkırın Tezenesi olarak adlandırılan Neşet Ertaş’tan geldiği biliniyor. Çünkü Gönül Dağı konusu Anadolu insanının samimiyetini ele almaktadır. Dizi sloganı bile bu doğrultuda oluşturulmuştur.

Gönül Dağı Hangi Dönemi Anlatıyor?

Gönül Dağı konusu kadar Gönül Dağı’nın hangi dönemi anlattığı da araştırılmaktadır. Gönül Dağı dizisinde Anadolu insanının yaşamı, olaylara bakış açısı ve hikayeleri anlatılmaktadır. Dizi için hangi dönemi anlattığı veya yansıttığı yılı doğrudan söylemek mümkün değildir. Anadolu insanını ele alan bu dizide özellikle ele alınan bir dönem bulunmamaktadır.

Gönül Dağı Konusu ve Karakterleri Kimlerdir?

Dram ve komedi öykülerini bir arada sunan Gönül Dağı konusu, çocukluk aşkı olan Dilek ile kavuşma hayali kuran Taner ve kuzenlerinin hikayesini ele almaktadır. Anadolu’nun gençleri kısıtlı imkanlarına rağmen aşkları uğruna mücadele vermektedir.

Gönül Dağı konusu aşk hikayelerinin yanında şehir yaşantısının unutturmuş olduğu Anadolu insanının samimiyetini de işlemektedir. Bu doğrultuda gelenekler, değerler, komşuluk, mücadeleler de dizide sıkça karşılaşılan temalardandır. Sevilen dizinin oyuncu kadrosunda yer alan birkaç isim ise şu şekildedir:

Haber Resmi

GÖNÜL DAĞI KONUSU VE OYUNCULARI

 

OYUNCU

KARAKTER

Berk Atan

Taner

Melis Sevinç

Selma

Sude Zülal Güler

Yeşim

Yavuz Sepetçi

Ciritçi Abdullah

Ege Aydan

Münir Başkan

Semih Ertürk

Veysel

Cihat Süvarioğlu

Ramazan

Ferdi Sancar

Sefer

Hazal Çağlar

Asuman

Nazlı Pınar Kaya

Cemile

Samet Arda Mercan

Erkan

Feyza Işık

Döndü

Öge Sözbaş

Filiz

Ulviye Karaca

Gülsüm

Erdal Cindoruk

Ağıtçı Hüseyin

Gönül Dağı Kaç Yılında Başladı? Gönül Dağı Kaç Bölüm?

Gönül Dağı 17 Ekim 2020 tarihinde ilk sezonunun ilk bölümüyle izleyenlere ekrandan merhaba demiştir. 150 dakika gösterim süresine sahip bu dizinin ilk sezonu ve sonraki sezonları en çok izlenenler arasında yerini almaktadır. İzlenme rekorları kıran bu dizi 144 bölümden oluşmaktadır. Her cumartesi saat 20.00’de ekranlarda yerini alan dizinin yeni bölümlerini de TRT1’den izleyebilirsiniz.

Gönül Dağı Kaç Sezon?

Gönül Dağı dizisinin ilk sezon yayın tarihi 17 Ekim 2020 olarak belirlenmiştir. Sonrasında sevilerek takip edilen bu dizinin 5. Sezonu da ekranlarda güncel olarak yer almaktadır. Bu doğrultuda Eskişehir'de çekilen diziler arasındaki Gönül Dağı konusu ve sezon tarihleri şu şekildedir:

Sık Sorulan Sorular

Haber Resmi

Gönül Dağı konusu başta olmak üzere oyuncu kadrosu ve nerede çekildiğiyle de en çok araştırılan dizilerden biri olmaktadır. Bu doğrultuda Gönül Dağı dizisi hakkında sık sorulan sorular şu şekilde sıralanmaktadır:

Gönül Dağı Dizisinin Konusu Ne?

Bozkır’da yaşayan üç amca oğlu Anadolulu gencin aşklarını, icatlarını ve yaşantılarını anlatan bu dizi hikaye örgüsüyle beğenilmektedir.

Gönül Dağı Dizisi Hangi İli Anlatıyor?

Gönül Dağı dizisinin çekimleri Eskişehir Sivrihisar’da gerçekleştirilmektedir. Gedelli köyündeki kişilerin yaşamının anlatıldığı bu dizide bozkır teması ön plandadır.

Gönül Dağı Komedi Dizisi mi?

Gönül Dağı konusu; aile, romantik, dram ve aşk olaylarına değinmektedir.

Gönül Dağı Çekimleri Nerede Yapılıyor?

Gönül Dağı nerede çekiliyor sorusunun cevabı için çekimlerin Sivrihisar’da gerçekleştirildiğini söylenebilir.

Gönül Dağı Dizisi Kaç Yıllık?

2020 senesinde yayınlanmaya başlayan Gönül Dağı 5. Sezonuyla sevenleriyle buluşmuştur.

Gönül Dağı’nda Şarkı Söyleyen Kadın Kim?

Gönül Dağı konusu dışında dizi müzikleriyle de izleyenleri büyülemektedir. Gönül Dağı’nda Yürek Sancısı isimli şarkıyı İpek Karabağır seslendirmiş olup Gönül Dağı dizi müziği şeklinde bilinmektedir.