Ankara'da siyaset ve sağlık çevrelerini sarsan gelişmeler, gece yarısına doğru ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu veya Erdoğan tarafından affının istendiği iddia edildi. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, bu iddiaları Fahrettin Koca'ya sordu ve yanıtlar aldı. İşte Ankara'da yaşanan olaylar ve iddiaların perde arkası...

Kızılcahamam Kampında Patlak Veren Tartışma

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak Sağlık Bakanlığı'nın yeterli denetim yapmadığını dile getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çokal'a yönelik olarak, "O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık, onu da siz durdurdunuz," diyerek yanıt verdi.

Bu tartışmanın üzerine araya giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı yapılmadan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın," dedi.

Bakan Koca'nın Affını İstediği İddiası

Bu tartışma, Bakan Koca'da kırgınlık yarattı ve istifa söylentileri dolaşmaya başladı. İddiaya göre Koca, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak affını istedi. Erdoğan da bu talebi kabul etti. Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca'dan affını istedi.

Fahrettin Koca'dan İlk Açıklama

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, istifa iddialarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu. Koca, "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna, “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda,” yanıtını verdi. "Bugün Cumhurbaşkanı ile görüşmüşsünüz" sorusuna ise, “Biz her zaman görüşüyoruz” dedi.

Erdoğan'ın MKYK'da Koca'yı Eleştirmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir şekilde eleştirmişti. Erdoğan, Koca’ya dönerek, “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız,” demişti.

Sonuç ve Beklentiler

Fahrettin Koca'nın istifa ettiği ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affının istendiği iddiaları, Ankara'da siyasi ve sağlık çevrelerinde büyük yankı uyandırdı. Sağlık Bakanlığı'nın geleceği ve sağlık sistemindeki olası değişiklikler, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynaklar:

Haber ResmiHaber ResmiHaber Resmi