2024 kış lastiği uygulamasına ne zaman geçileceği binlerce sürücünün merak konusu olmaya devam ediyor. Kış aylarına girmeye yakın özellikle sürücülerin en çok ilgilendiği konulardan biri de kış lastiği uygulamasıdır.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlar için geçerli olan kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık günü başlamaktadır. Peki 2024 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Yük ve yolcu taşıma dışında kalan hususi araçlar için kış lastiği uygulaması zorunlu değildir. Fakat can ve mal güvenliği için bu uygulama gereklidir.

Haber Resmi

Bu uygulama ile önlemini almayan, kış lastiğini takmayan ve kış aylarında yolda kalan araçların oluşturduğu mağduriyet en aza indirilmeye çalışılıyor.

Özellikle kış aylarında 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda ıslak, karlı zeminlerde daha iyi yol tutuşu sağlıyor. Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 nisan arasında geçerli oluyor.

Haber Resmi

Kış Lastiği Takmama Cezası Ne Kadar?

Kış lastiğine yönelik denetlemelerde kurallara uymayan sürücülere ceza kesilir. 1 ocak tarihinde güncellenecek olan ceza 2.568 TL’dir. Ticari araçların türü fark etmeksizin hepsi bu kurala uymak zorundadır.