Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, “Yenidoğan Çetesi” skandalına ve Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamalarına sert eleştirilerde bulundu. Mandacı, TBMM Araştırma Komisyonu talep ederek olayların aydınlatılmasını istedi ve terör örgütlerine asla taviz verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Osman Mandacı, “Yenidoğan çetesinin merhamet ve vicdan sınırlarını aşan korkunç eylemleri hepimizi derinden sarsmıştır. Milyonlarca vatandaşımız bu duruma haklı olarak öfkelidir. Söz konusu şüphelilerin çok ötesinde, daha geniş bir kirli bağlantılar ağının olduğu apaçık ortadadır. Bu bağlantılar ağında yer alanların, yeni doğan bebeklerimizin hayatlarını kullanarak SGK’yı nasıl suistimal ettikleri gözler önüne serilmiştir. Suç örgütlerinin, hakim ve savcılarımızı hatta yakınlarını tehdit edebilecek kadar ileri gittikleri ortaya çıkmıştır. Milyonlarca yurttaşımızla birlikte beklentimiz, soruşturmanın her kime veya hangi güç odaklarına ulaşırsa ulaşsın sonuna kadar yürütülmesi ve sorumluların adil bir şekilde cezalandırılmasıdır. Bu büyük skandalla ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklamalar, kamuoyundaki endişeleri ve tepkileri hafifletmemiş, aksine konuyla ilgili soru işaretlerini tamamen gidermemiştir. Yeniden Refah Partisi olarak, milyonlarca vatandaşımızın haklı tepkilerine neden olan bu skandalın perde arkasını aydınlatacak TBMM Araştırma Komisyonu’nun kurulmasını talep ediyoruz.

Devlet Bahçeli’nin, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Kurtuluş Savaşı'nı yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına dair teklifi, milletimizin teröre karşı mücadelesine ve şehitlerimizin kutsal hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir öneri değil, düşüncesi bile kabul edilemez.

Eğer bir muhatap aranacaksa, Kürt halkının temsilcisi terör örgütü lideri değil; siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır. Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda teröre asla müsamaha gösterilmeyecek ve milletimizin birliği ile bütünlüğü her zaman korunacaktır. FETÖ terör örgütü elebaşının ölümünün hemen ardından yapılan bu açıklama düşündürücüdür. Bahçeli'nin bu açıklaması, başta şehit ailelerini, terör örgütü tarafından yaralanan gazilerimizi ve samimi ülkücü camiayı derinden üzmüş ve hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu tür söylemler ve eylemler, terörü bitirmek yerine daha da cesaretlendirmektedir. Ateş yakar, akrep sokar; bunlar nasıl ki test edilmezse, teröre de asla taviz verilmez. Bu söylem, Türkiye Cumhuriyeti'ne sürülmüş bir kara lekedir” ifadelerini kullandı.