Tepebaşı Belediyesi Ekim ayı ikinci meclis toplantısı Ahmet Ataç Başkanlığında gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri Meclis Kararı ile toplam 150 milyon TL borçlanma yetkisi aldı. Bu karar doğrultusunda, belediyenin ihtiyaç duyduğu finansman sağlanmak üzere yurt içindeki özel ve resmi bankalar ile finans kurumlarından borç alınabilecek. Borçlanma sürecinde teminat olarak Uluönder mahallesinde bulunan bazı çeşitli taşınmazlar ipotek gösterilebilecek. Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a, bu borçlanma işlemlerinin yürütülmesi ve ipotek süreçlerinin tamamlanması için yetki verildi.


Haber ResmiAK Parti Meclis Üyesi Mustafa Güleryüz, “Tepebaşı Belediyesi’nin 5 yıllık stratejik programını incelediğimizde, yatırım gerektiren herhangi bir planın bulunmadığı görülmektedir. İller Bankası’nın görevi, kendi öz kaynaklarından ortak idarelere her türlü yapım işleri ve ihtiyaç duyacakları malzeme, ekipman ve araç-gereç alımları için kredi sağlamaktır. Planlı ve mantıklı yatırımlar için İller Bankası gerekli kredileri sağlamaktadır. Faizlerin yüksek olduğu bu dönemde, özel bankadan yüksek bedelle varlıklarını ipotek ettirerek kredi kullanmak, belediyenin önümüzdeki yıllardaki gelirlerini şimdiden boşa harcamak ve gelecekte yapılacak yatırımlara engel olmaktır.
2023 yılını 450 milyon TL ile kapatan Tepebaşı Belediyesi, bu şekilde borçlanarak önümüzdeki yıllardaki gelirlerini de kaybedecek ve Tepebaşı Belediyesi'ni maddi bir bataklığa sürükleyecektir. Kullanılacağı yeri belli olmayan krediler, belediyeyi daha da çıkılmaz zorluklara sokacaktır. AK Parti grubu olarak, kredi kullanılmasına red oyu verilecektir.”


Haber ResmiCHP Meclis Üyesi Fikriye Güven Zaptiye de, “İller Bankası ve kamu bankaları kredi vermiyor. Belediyelere kredi veremeyeceklerini söylüyorlar. Özel bankalar ise bizden İller Bankası’ndan teminat göstermemizi istiyorlar. Zabıta Müdürlüğünü ve Sosyal Kuluçka Merkezini ipotek olarak göstereceğiz” dedi.