Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığı İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının birinci yılında açıklama yaptı. Basın açıklamasında, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğu ve bu saldırıda kırk iki binden fazla Filistinli sivilin hayatını kaybettiğini vurguladı.

 

"Tüm gücümüzle haykırıyoruz: İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir!"

Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak;

“Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılına ulaşmış bulunmaktayız. Bu vesileyle Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde reddettiğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz. İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarla savunmasız Filistinli sivilleri hedef alarak, uluslararası hukuku hiçe sayan büyük bir insanlık suçu işlemiştir. İsrail, bu soykırım suçunu örtbas etmek için 7 Ekim'i bahane olarak kullanmaktadır. Bu noktada önemli bir gerçeği vurgulamak istiyoruz: 7 Ekim’i, meselenin sıfır noktası gibi ele alan yaklaşımı kesinlikle kabul etmiyoruz. 7 Ekim, İsrail’in katliam ve soykırım makinesinin hız ve şiddetinin arttığı bir dönemdir. Bir yıl içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil, İsrail’in acımasız saldırılarında hayatını kaybetmiştir. Hiçbir şey 7 Ekim'de başlamadı! Süregiden soykırım, 7 Ekim ile başlamadı. 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Hakları ve toprakları gasp edilmiş milyonlarca insandan bahsediyoruz. Bu gasp ve hırsızlık üzerine kurulan bu suç şebekesinden ne hak ne de adalet beklenebilir. Uluslararası hiçbir kurum bu insanlık dışı durumu durdurmak için yeterli çabayı göstermemiştir. İnsan haklarını sürekli dile getiren bazı Batılı devletler, ne yazık ki İsrail’i kınama cesareti bile gösterememiştir. Bugün hâlâ uluslararası toplum gereken adımları atmaktan ve hukuku işletmekten son derece uzaktır. İsrail, Batılı güçlerce bölgenin ortasına bırakılan bir bomba gibi, on yıllardır bölgedeki istikrarsızlık ve kaosun kaynağıdır. İsrail, kurulduğu günden bu yana Batı’nın çifte standardını ve iki yüzlülüğünü sergilemiştir. 7 Ekim'den bu yana da acizliğini ve zayıflığını göstermiştir. Bugün bu katliama ses çıkarmayan hiçbir devletin kendini ciddi bir devlet olarak görme hakkı yoktur. İsrail, 1930’ların Nazi Almanyası’ndan farksızdır. Tıpkı Nazi Almanyası gibi, soykırımcı, saplantılı ve ırkçı bir ideolojiye sahiptir. Nazi Almanyası’nın durdurulmamasının dünyaya getirdiği felaketleri tarih bize göstermiştir. İsrail durdurulmazsa, bölgeyi ateşe atmaktan geri durmayacaktır.

Bu nedenle tüm gücümüzle haykırıyoruz: İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir!

Haber Resmi

Ayrıca İslam dünyası, bu vahşet karşısında ortak bir adım atamamanın derslerini çıkarmalıdır. Güçlü bir Türkiye’nin, daha adil bir dünya ve etkili bir İslam dünyası için ne kadar elzem olduğunu bir kez daha görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, Filistin davasını her zaman ve her platformda savunmuş ve savunmaya devam edecektir. Türkiye, sadece diplomatik yollarla değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkının yanında olmuştur. Filistin’e yapılan insani yardımların büyük çoğunluğu ülkemiz tarafından yapılmaktadır. Türkiye olarak, stratejik açıdan da bu konuyu ele alıyoruz. İsrail saldırganlığının ülkemize yönelebileceği riski tüm bölge ülkeleri gibi biz de görüyoruz. Vadedilmiş topraklar safsatasının içine ülkemizi de katan bu suç şebekesinin planlarının farkındayız. Bu nedenle iç cepheyi güçlü tutmak adına vatandaşlarımızı uluslararası tehditler karşısında siyasi ve ideolojik görüşlerinden bağımsız olarak birlik olmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” şiarını bir ahitleşme olarak görüyoruz. Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır. Filistin'in bağımsızlık mücadelesi, aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesidir. İsrail’in işgal politikalarına ve Filistin halkınauyguladığı zulme karşı mücadelemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam edecektir” ifadelerini kullandı.