Okulların açıldığı bugünlerde Wilkinson Pomad kullanımını öğrenmek, uyuz ihtimaline karşılık sizi ve çocuklarınızı koruyabilir.

Krem şeklinde uygulanan, genelde uyuz hastalığının tedavisi için kullanılan bir ilaçtır. Ayrıca anti parazit etkisinden dolayı sedef tarzı cilt hastalıklarını temizleme özelliğine de sahiptir.

Kahverengi renkli krem yapısı ve homojen kıvamlı bu ilaçta kükürt oranı fazladır. Kullanmadan önce Wilkinson Pomad prospektüs reçetesini okuyunuz.

Wilkinson Pomad Ne İçin Kullanılır?

İçerisindeki etken maddesi dolayısıyla birçok cilt problemini yok eder. Kremi sürdüğünüz bölgede bakteri ve parazit türemesi engellenir. Böylelikle var olan cilt probleminiz ortadan kalkmış olur. Bu ilaç şu hastalıkları iyileştirmek için kullanılır: 

Wilkinson Pomad Uyuzu Geçirir mi?

İçerisindeki kükürt maddesi sayesinde uyuz tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Üç günlük tedavi süreci sonrası, uyuza ve buna bağlı kaşıntılara iyi gelmektedir.

Uyuz hastalığı için kullanım süresi nasıl olmalı? Öncelikli olarak ilacın gece kullanılması gerekir. Aksi halde hem daha fazla kaşıntı olur, hem de ilacın verimliliği düşer. Daha sonra  krem vücutta en az 8 saat tutulmalıdır.

Alerjik bir reaksiyon gösterdiğinde de, hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Haber Resmi

Wilkinson Pomad Nasıl Kullanılır?

3 gün boyunca ara vermeden kullanabilirsiniz Ancak doktor tarafından tavsiye edilmesi önemlidir. Boyundan aşağı kısma problemli olmayan bölgeler de dahil, ince bir tabaka halinde ovarak uygulamalısınız. Ancak genital bölge kullanımında çok dikkatli olun. Kremin vücuda işlemesi için iyice yedirerek sürmelisiniz. Sürdükten belli bir saat sonra duş alıp iyice keselenerek, yüksek derecede yıkanmış kıyafetler giyin.

Not : Süresine uygun olmak üzere ilaç kullanımını yapmazsanız, istenilen sonuca ulaşamazsınız.

1 - Wilkinson Pomad Bebeklerde Kullanımı Nasıl?

Wilkinson Pomad bebeklerde kullanılır mı? Sorusunun cevabına "Evet" diyebilirsiniz. Nasıl hamilelerde kullanımı uygunsa, bebeklerde de  kullanımı uygundur. Vazelin ve karbonatlı içeriği sayesinde, hem gebelik hem de bebeklik dönemi için sakıncalı değildir. Kullanımı için belli bir yaş aralığı yoktur. Ancak 6 yaş üzeri için daha uygundur.

2 - Wilkinson Pomad Hamilelikte Kullanılır mı?

Bu krem hamilelikte nasıl kullanılır? İlacın hamilelikte kullanımı vardır. Hamilelik döneminde uyuz hastalığına yakalanan  birçok kişiye bu kremin kullanımı önerilmektedir. Kremin içeriğinde toksin maddelerin olmamasından dolayı, gebelikte kullanımı sakıncalı görülmemiştir. Ancak siz yine de her ihtimale karşı hekim önerisiyle kullanın.

Haber Resmi

Wilkinson Pomad Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu uyuz ilacını kullanmadan önce bazı ayrıntılara dikkat etmeniz gerekir. Gerek yaş grubu, gerek kullanım şekli, gerekse kullanmadan önce ve sonraki aşamalarda uymanız gereken kurallar vardır. Bu kurallar, şu şekildedir:

Wilkinson Pomad Yan Etkileri Neler?

Her ilaçta olduğu gibi, bu ilacın da hassas ciltteki kişilere olası alerjik yan etkileri olabilir. Nadiren, alerjik bünyeli ya da  hassas ciltlere  sahip kişilerde görülür.

İlaç içeriğindeki etken maddelere karşı alerji oluşursa;

Not : Pomad lokal antiseptik özellikli bu ilacı hamileler ve emziren annelerin, hekim kontrolünde kullanımı önerilir.

Haber Resmi

Wilkinson Pomad Reçetesiz Alınır mı?

 Bu krem reçeteli mi? Hem reçeteli hem reçetesiz satılan bir ilaçtır. Ancak yine de doktor tavsiyesi ile kullanımı önerilir. Egzama, uyuz hastalığı ve sedef hastalığını tedavi etmek için kullanılan bu krem; özellikle  hamileler, bebekler ve kronik rahatsızlığı olanlarda çok dikkat edilerek yazılmalıdır.

Cilt hastalıklarının çoğuna iyi geldiği için dermatologlar tarafından da yazılmaktadır. Ancak, içeriğinde kortizon barındırmaması sebebiyle de hem reçeteli, hem de reçetesiz olarak satılabilmektedir. Yine de 6 yaş altı çocuklarda kullanımı, doktor kontrolünde olmalıdır.

Wilkinson Pomad Fiyat 2024

Çoğu kaşıntı ilaçlarından etkili olan bu ilacın 2024 fiyatı 92,11 TL' dir. Eczanelerden reçetesiz olarak satın alabileceğiniz gibi aynı zamanda doktor muayenesi sonucu reçeteli olarak da alabilirsiniz. Hem uzman doktor hem de aile hekimleri bu ilacı yazabilir.