Eskişehir’deki elektrik panolarında 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren görülen “LGBT suçtur” yazıları, LGBTİ+ hak savunucularını harekete geçirdi. Bu nefret söylemine karşı ilk adım, Av. Hasan Çayır’ın durumu yargıya taşıması ve Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) ile iletişime geçmesi oldu.

Çayır, elektrik panolarındaki nefret içerikli yazıların silinmesi talebiyle dilekçe verdi. OEDAŞ, dilekçeyi değerlendirerek söz konusu yazıların silindiğini bildirdi ve il merkezindeki diğer noktalar için de silme işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.

OEDAŞ şirket yetkilileri “LGBT suçtur” yazılamalarını yargıya taşıdıklarını duyurarak, “Şirketimiz envanterinde bulunan teçhizat üzerine nefret suçu barındıran yazıları yazanların cezalandırılması için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" açıklaması yaptı. 

Ayrıca, OEDAŞ yetkilileri, bu yazıların yazanlar hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. Şirket, nefret suçu içeren yazıların önlenmesi için kararlı adımlar attığını belirtti.