Odunpazarı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde Karabayır Bağları’nda yaptığı incelemeler sonucu 3194 Sayılı İmar Kanunu’na aykırı olarak ruhsatsız olduğu tespit edilen inşaat çalışmalarını mühürleyerek durdurmuştu.

"Mahkeme yürütme durdurma kararı verdi"

İlgili konunun Odunpazarı Belediyesi Meclis Toplantısı'na taşınmasının ardından Başkan Kazım Kurt, konu hakkında şunları söyledi:

"Hazine arazileri üzerine yapılmakta olan kaçak icraatlar Odunpazarı Belediyesi tarafından durdurulmuş mühürlenmiş, yıkım için işlem başlatıldığında mahkeme yürütme durdurma kararı vermiştir Bu karardan sonra belediyenin yapabileceği bir şey yoktur ama biz yıkım için gittiğimizde 'kim koruyor bunları' dedik. Çünkü arazi, hazine arazisi. Siz kendi arazinize kaçak inşaat yapabilirsiniz, biz de tespitimizi yapar durdururuz. Özellikle mahkemelerin hazine ararizisi üzerinde yürütme kararını durdurması doğru ve hukuki değil."

"Koruyup kollamaktan vazgeçin" 

Kurt, "Bize söylenen; 'biz anlaştık burayı alacağız siz niye karışıyorsunuz'. Kimse yetkilisi durdursun diyoruz. Bu bir imar kirliliğidir ve sadece Odunpazarı Belediyesi sorumluluğunda değil. Çevre Şehircilik, Vilayet, Emniyet herkesi ilgilendirir. Bizim elimizde bir güç yok, biz sadece mühür vururuz. bu ahlaki bir şeydir. O alanda kamuoyu baskısı üzerine birisi yaptığını yıkmıştır, birisi ısrarla yıkmamakta direnmektedir, diğeri de umarız kendi isteğiyle yıkacaktır. Bunu koruyan kollayan kimse siz buna ceza veremezsiniz deniyor ısrarla. Koruyup kollamaktan vazgeçin" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.