İlk olarak Genel Kurul Başkanlık Divanı seçiminin yapıldığı kongrede arz edilen teklif okunarak Eskişehir Barosu Genel Kurulu'da Divan Başkanlığı'na Av. Ufuk Uysal, Divan Başkan Vekilliği'ne Av. Banu Beyker, Divan Üyelikleri'ne Av. Ozan Güvendiren ve Av. Dorukhan Özkır önerildi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. 

Kongrede yeniden aday olmadığını açıklayan Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz; yeni dönemin tüm meslektaşlarına hayırlı ve uğurlu olması dileklerini iletti. Elagöz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"2018 yılındaki Genel Kurul sonrası şahsıma tebliğ ettiğiniz ve büyük bir onurla sürdürüğüm baro başkanlığı dönemimde ülkemizde hemen hemen her türlü hukuksuzluklarla mücadele etmekle geçen 6 yılın sonunda bugün sizlere son kez baro başkanı sıfatıyla hitap ediyorum. 1934 yılında kurulan ve bu sene itibariyle 90. yılını tamamlayan; Cumhuriyetimizin en eski kurumlarından biri olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğum baromuzda 3 dönem 6 yıl boyunca görev yaptığım tüm meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Veda konuşmamı elbette ki hukuka değinmeden bitirmek istemiyorum. Ülkemizde maalesef çok ciddi hukuk ve adalet sorunlarıyla karşı karşıyayız. Hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, tarafsızlığı adil yargılanma hakkını ve temel hak ve özgürlükleri önemsemeyen bir düzende en fazla zararı ne yazık ki yine adalet sistemi görmektedir.

Bu noktada hukukçu, siyasi yargılardan bağımsız olarak her zaman için bir hukukçu gibi davranmalıdır. Ülkemizde hukuk devleti sorunu ve yargı bağımsızlığı sorunu çözülmeden adalet sistemini istenilen seviyeye getirebilmek de mümkün değildir. Yaşadığımız bu sorunlar yurttaşlarımızı doğrudan etkilediği gibi bizlere de mesleğimizi icra etmemizle alakalı çok ciddi sıkıntılara sebebiyet vermektedir. Geçen yıllar boyunca var olan mesleki sorunlarımız çözülemediği gibi her gün üzerine yeni sıkıntılar eklenmektedir. Avukat, yargının asli ve kurucu unsuru; bağımsız savunmanın temsilcisidir. Ülkemizde son 20 yılda 13 binin üzerinde kanun değişikliği yapılmıştır. Kanunların bu kadar sıkça değişmesi yargısal faaliyetlerin de uzamasına sebebiyet vermektedir. Denetlenmeyen, hesap vermeyen ve yaptırıma tabii tutulmayan bir sistem hukuksuzluğu doğuran başlıca sebeptir.

Bizlerin mücadelesi siyasi değil, hukuksuzluğa karşı bir duruştur. Unutulmasın ki adalet, bir gün herkese lazım olacaktır. 1920 yılında kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin devlet halinde varlığı kabul olunamaz' diyerek yargı bağımsızlığının önemine dikkat çekmiştir. Bu nedenle hak ve özgürlüklerin korunması ancak ve ancak yargı bağımsızlığıyla sağlanabilir. Bir ülkede hukuk ve adalet mekanizması ne kadar güçlüyse o ülkede başta kişi hak ve hürriyetleri olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler de o derece güçlü olacaktır. Her şeyin temeli adalettir. O yüzden 'herkes için adalet, adalet için hukuk' diyoruz."

Elagöz konuşmasını "24 yıllık meslek hayatımın 14 yılını geçirdiğim Eskişehir Barosu'nda bana bu onur ve gururu yaşatan tüm meslektaşlarıma huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum" diyerek sonlandırdı.

Haber Resmi 

Devamında Eskişehir Barosu'nda 25. meslek yılını tamamlamış olan avukatlara plaketleri takdim edildi. Plaket takdimi gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer tüm avukatlara sadece Eskişehir'lilerin değil bütün vatandaşların hak ve hukuk mücadelesine destek sağladıkları için teşekkürlerini iletti.

Haber ResmiHaber Resmi 
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, tüm meslektaşlarına iyi dileklerde ve başarılarda bulunarak herkese emekli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 Haber ResmiHaber ResmiHaber Resmi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni genel kurulun tüm yargı camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Haber ResmiHaber Resmi

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, düşüncelerini Türkiye'de hukukun tartışıldığı ve hukukun olmadığı bir ortamda avukatlık ve baro yöneticiliği yapmanın büyük fedakarlıklar istediğine dikkat çekerek aktardı. Bu mücadelenin içindeki tüm meslektaşlarına saygılarını dile getiren Kurt, "umarım ve dilerim özgür bir hukuk düzeni en kısa zamanda sağlanır ve buna hepimiz katkı sunarız" diyerek yeni dönemde seçilecek herkese başarılar diledi. Haber ResmiHaber Resmi

Genel Kurul sonrası Av. Barış Günaydın ve Av. Sencer Çelen'in aday olduğu baro başkanlığı seçimi ise 13 Ekim Pazar günü yapılacak.

Haber ResmiHaber ResmiHaber ResmiHaber ResmiHaber Resmi