Ak Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı devir teslim töreni Ak Parti Eskişehir Odunpazarı Yeni İlçe Başkanı Engin Vural, Ak Parti Eskişehir Teşkilat Başkanı Atakan Tetik ve Ak Parti Eskişehir Odunpazarı Eski İlçe Başkanı Ümit Sezer’in katılımıyla Ak Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı binasında saat 12.00’de gerçekleştirildi.

Görevi teslim aldığı için büyük bir gurur duyduğunu belirten yeni başkan Engin Vural, Eskişehir Durum mikrofonuna özel yaptığı röportajda şu ifadelere yer verdi: ‘Buradan tüm dava arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Böylesine mutlu bir günde bizleri yine yalnız bırakmadılar. Bu süreçler her partide olduğu gibi bizde de yaşanıyor. Değişimler her zaman yeni enerjiler getirir, yeni heyecanlar yaratır.  İnşallah bizler de elimizden geldiğince var gücümüzle çalışıp elimizden geldiğince Odunpazarı’nı savunmak için Odunpazarı’nı daha konforlu, daha yaşanılabilir hale gelmesi için var gücümüzle çalışacağız, elimizden geleni yapacağız. Tabii böyle bir günde insan gurur duyuyor çünkü aldığımız görev büyük. Gerçekten büyük çünkü biz büyük bir aileyiz, büyük bir partiyiz, büyük bir parti olmanın verdiği bazı sorumluluklar da var. İnşallah bu sorumlulukları da yerine getirip layıkıyla da günü geldiğinde de bayrağımızı yine hak edene teslim ederiz.’

‘Önceliğimiz yönetimi belirlemek’

Önceki dönem başkanı Ümit Sezer ile birlikte çalışması dolayısıyla ilçe başkanlığı hususunda büyük bir tecrübe kazanan Vural, ‘gelecek dönemde neler planlıyoruz tabi şimdi bir yönetim süreci var yönetimdeki arkadaşların belirlenmesi süreci var ve dediğim gibi bizim her bir üyemiz ben inanıyorum ki yönetimde yer almak için hazırdır her bir üyemiz bayrağı devraldık koşmak için çalışmak için hazırdır çünkü biz böyle bir partiyiz birlik Partisiz güçlü bir partiyiz önümüzdeki süreçte de yönetimi belirleyeceğiz daha sonra yeniden mahallelere iyice sokakları ineceğiz binaları ineceğiz insanların gönlüne girmek için tüm samimiyetle gayretle çalışacağız’ dedi.

‘Odunpazarı hiçbir zaman hak ettiği hizmeti alamadı’

Yeni başkan Engin Vural basın mensuplarına ve teşkilata yaptığı açıklamasında ise şunları söyledi: ‘Başkanlarımın da dediği gibi bu bir dava meselesi ve bu dava bütün şahısların makamların üzerinde bir davadır. Bu dava hakkın rızasının davasıdır. Bu uğurda Allah rızasını kazanmak ve halkımızın gönlüne girmek bizim öncelikli hareketimiz olacaktır. Bizler sadece bir siyasi parti değiliz, bizim bu hakkın sesini daha yüksek nidalara ulaştırmak önceliğimizdir. Benim siyasi geçmişimle alakalı bazı konuşmalar da oldu ben kendimi de anlatayım; kendim mimarım, Eskişehirliyim, Eskişehir’de doğdum. Emek Mahallesi’nde büyüdüm hala da orada ikamet etmekteyim. Odunpazarı’nı biliyorum, Odunpazarı’nda yaşıyorum, Odunpazarı’nı seviyorum. Eskişehir’i de seviyorum. Biz çok özel bir kentiz. Odunpazarı gerçekten enerjisi de yüksek bir ilçemiz ancak yıllardır Odunpazarı gerçekten içimizde hep buruk kaldı çünkü hiçbir zaman hak ettiği hizmeti alamadı. Bizler inşallah burada elimizden geleni yapıp Odunpazarı’nı ve Odunpazarı’nda yaşayan bütün insanlarımızın hizmet hakkını savunacağız. Bütün mazlumların, masumların hakkını da savunacağız. Kimin, nerede sıkıntısı varsa elimizden geldiğince çözmeye çalışacağız. İnşallah Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Ben inanıyorum ki böylesi güzel bir günde böylesi güzel insanlarla buluşmak benim için en büyük şeref ve onurdur. Ben ilan edildiğimden beri gerçekten bu kadar sevildiğimi de bilmiyordum. Bu çok onur ve şeref verici bir şey oldu benim için. İnşallah hakkını veririz. Tabii bu bir bayrak yarışı. Ümit abi elinden geleni yaptı, Allah razı olsun. Kendisinden de helallik istiyorum çünkü ben gerçekten 2019’dan tanırım kendisini elinden geleni yaptı. Ben tüm samimiyetine ihlasla inanıyorum. İnşallah bizlere de bayrağı devredeceğimiz gün hakkıyla, alnımızın akıyla devretmeyi nasip etsin şimdiden de var gücümüzle çalışacağımızı sizlere buradan bildirmek isterim.’

Haber Resmi

Törende gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk konuşmayı yapan ve Odunpazarı İlçesi’ne verilen değeri vurgulayan Eskişehir Ak Parti Teşkilat Başkanı Atakan Tetik: ‘İlçe başkanları noktasında değişim süreci içerisine girmiş bulunuyoruz. Merkez ilçelerimizde dün devir teslimimizi Tepebaşı’nda gerçekleştirdik. Bugün Odunpazarı’ndayız. Biz Odunpazarı’nı çok önemsiyoruz Ak Parti olarak. Türkiye’nin 922 ilçesinden en büyük 40. ilçe 420.000 nüfusuyla çok büyük bir nüfus ve popülasyona sahip. Burada teşkilatımız da çok aktif ve diri, kıymetli. Ben Ümit başkana bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bayrağı aldı hep bir adım ileri taşıdı. Allah’a hamdolsun eksiksiz görevlerini yerine getirdi. Bugün de Engin Vural başkanımıza teslim ediyor. Engin Vural kardeşimiz de belediye meclis üyeliği noktasında olsun, Odunpazarı ilçe yönetimlerinde olmuş olması noktasında olsun ve son olarak da bizim yerel yönetimler başkanımızdı, il başkan yardımcımızdı. CV’si çok dolu. Kendisi mimar, yerel yönetimlerde tecrübeli burada biraz daha hem yerel yönetimlere hem teşkilat noktasına eğileceğimizi de şimdiden bildirmek istiyorum.’ İfadelerini kullandı.

Hiçbir zaman davasının yolundan dönmeyeceğini ve her zaman partisine elinden gelen desteği sağlayacağını belirten Ak Parti Eskişehir Odunpazarı Eski İlçe Başkanı Ümit Sezer ise son görev gününde yaptığı konuşmasında şu cümleleri kullandı: ‘20 Mart 2023 tarihinde değerli başkanım kıymetli abim Ali Acar’dan almış olduğum bayrağı bugün yine benim için değerli olan, kıymetli olan Engin başkanıma, Engin kardeşime devretmenin gururunu yaşıyorum. Şunu defaatle dile getirmişimdir, sizlerde iyi biliyorsunuz; bu görevlerin gelip geçici olduğunu, bu makamların kimseye kalmayacağını, şimdiye kadar da kalmadığını, bundan sonra da aynı şekilde kalmayacağını, önemli olanın görev aldığınız sürede hoş bir seda bırakabilmek olduğunu ve bizim de bu şuurla çalışmamız gerektiğini yine defaatle söylemiştim. Çok şükür biz de bu şuurla çalıştık. Üç gündür telefonlarım susmuyor. Ben ilçe başkanlığına atandığım gün almış olduğum tebrik telefonundan daha çok tebrik aldım. Ağlayanlar oluyor, üzülenler oluyor, tebrik edenler oluyor, teşekkür edenler oluyor. Ben herkese teşekkür ediyorum, hepsine teşekkür ediyorum. Tabii zorlu sıkıntılı bir dönem geçirdik biliyorsunuz son beş yılın en sıkıntılı en stresli dönemiydi çünkü iki tane seçim atlattık. Bu sıkıntılı süreçte bir taraftan ilçe başkanlığı görevimizi yerine getirmeye çalışırken ilçe başkanlığımızın görev tanımında yer alan görevleri yerine getirmeye çalışırken bir taraftan da seçim çalışmalarını koordine ettik. Hep birlikte, teşkilatımızla bu stresli sıkıntılı süreçte bilmeyerek kırdığım, üzdüğüm, ilgilenemediğim arkadaşlarım varsa ben onlardan helallik istiyorum. Haklarını helal etsinler. Benden yana varsa bir hakkım herkese helaldir. Üstün çalışmalarınızdan dolayı özellikle teşkilata çok teşekkür ediyorum çünkü gerçekten 16 aylık ilçe başkanlığı dönemimde en büyük desteği teşkilatımdan ve sizlerden aldım. Birlikte çok güzel işler başardık. Ben Engin başkanı da Engin kardeşimi de yakinen tanırım. Bir dönem Odunpazarı ilçe yönetiminde birlikte görev aldık. Kendisi dürüst, ahlaklı, çalışkan bir insandır ve bu görevi de layıkıyla yerine getireceğine olan inancım tamdır. Biz Ali başkandan almış olduğumuz bayrağı elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince daha üstlere taşımaya çalıştık. İnşallah Engin başkanım bizden alacağı bayrağı daha da üst kısımlara taşıyacaktır. Ben buradayım hiçbir yere gitmiyorum. Bilgimle, tecrübemle Engin başkanıma da söyledim zaten destek olmaya devam edeceğim çünkü bu dava benim davam da değil, bu dava Engin başkanın da davası değil, bizim davamız. Hak yolu davası. Dolayısıyla burada geri durmak kesinlikle olmayacak ve ben her zaman buradayım dediğim gibi her zaman da destekçi olarak çalışmaya devam edeceğim. Engin başkanıma yeni görevinde başarılar diliyorum. Şehrimize, ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Ak Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı binasında basın mensuplarının da katılımıyla gerçekleştirilen devir teslim töreni çiçek takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber Resmi