Eskişehir'de 2024 yılının başlarında 400 TL'den satılan Türk kahvesine bir zam daha gelerek kilogram fiyatı 600 TL'ye çıktı. Taze çekim Türk kahvesi satan esnaflar ilerleyen zamanlarda kahvenin kilogram fiyatının 1000 TL'ye kadar çıkabileceğini ifade etti.

Haber Resmi

Türk kahvesi fiyatlarındaki artışın arkasında yatan sebebleri sıralayan aktar Koray Hüseyin Özkılıç, "Kahve Türkiye'de üretilen bir şey değil, Brezilya'dan geliyor. Yurtdışından geldiği için direkt kur baskısıyla muhattap olan bir ürün. Yılbaşında kur 29 liraydı, şu anda 34 lira. O yüzden kahvenin zamlanması normal. Kurun yanı sıra yetişen ürünlerde rekoltenin azalması da fiyat artışlarını etkiledi" dedi.

"Yılbaşında Fiyatı 1000 TL'yi Görebilir"

Kahve fiyatının daha da artabileceğini belirten Özkılıç, "Bugün çay fiyatının 400 lirayı geçtiği bir ülkede kahve fiyatının 600 lirada kalacağını da sanmıyorum. Üzülerek söylüyorum, yılbaşında kahveyi 1000 lira olarak görürseniz şaşırmayın. Bir acı kahvenin 40 yıl hatrı var derlerdi, artık 80 yıl olacak tabiri caizse" sözlerine yer verdi.

Haber Resmi