Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesi, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nde yapılması planlanan değişikliklere karşı sesini yükseltti. SES Eskişehir Şube Eş Başkanı Bülent Yıldırım, yeni yönetmelik taslağının sağlık çalışanlarının ücretlerini düşürecek ve iş yüklerini artıracak bir düzenleme içerdiğini belirtti. Yıldırım, taslağı “korsan” olarak nitelendirirken, çalışanların tepkisini ölçmek amacıyla gündeme getirildiğini söyledi.

"Daha Fazla İş, Daha Az Ücret" 

Yıldırım, yeni yönetmelik taslağının akıl dışı hesaplama yöntemleriyle sağlık çalışanlarının ücretlerini azaltmayı hedeflediğini ifade etti. Bu durumun, özellikle ekonomik kriz dönemlerinde çalışanları daha zor duruma düşüreceğini belirten Yıldırım, “Emekçilerin ücretlerini artırmak yerine daha da boğazlarını sıkan bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz” dedi.

''Koruyucu Sağlık Hizmetleri Göz Ardı Ediliyor''

Yıldırım, taslağın sağlık hizmetlerinin temel birinci basamağında ciddi sorunlara yol açacağını belirtti. Koruyucu sağlık hizmetlerinin giderek göz ardı edildiğini ve bunun yerine tedavi edici hekimlik hizmetlerinin öne çıkarıldığını söyleyen Yıldırım, bu durumun halk sağlığına da zarar vereceğini vurguladı. Ayrıca, birinci basamak sağlık hizmetlerinin metalaştırılmasının sağlık çalışanları üzerinde baskıyı artıracağını dile getirdi.

"Sağlık Emekçilerinin Görüşleri Alınmadan Yapılan Düzenlemeler Kabul Edilemez"

Yönetmelik taslağına yönelik eleştirilerini sürdüren SES, düzenlemelerin meslek örgütleri, sendikalar ve sağlık emekçilerinin görüşleri alınmadan yapıldığını ifade etti. Yıldırım, sağlık hizmetlerinin sunumunda yaşanan büyük krizlere rağmen, Sağlık Bakanlığı’nın emekçilerin haklarını hiçe sayan adımlar attığını belirtti. Yıldırım, çalışanların performans baskısı altında çalıştırılmaya zorlandığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Halkın Sağlık Hakkı İçin Mücadelemize Devam Edeceğiz"

SES Eskişehir Şubesi, halkın sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin hakları için mücadelenin devam edeceğini belirterek tüm sağlık çalışanlarını dayanışmaya çağırdı. Yıldırım, “Bu gidişe birlikte dur diyelim, bunu daha önce başardık, yine başarabiliriz” diyerek sağlık emekçilerini mücadeleye davet etti.