Para kazandıran canlı yayın uygulamaları insanların hem eğlenmelerinin hem gelir elde etmelerinin yollarından birisidir. Ciddi gelir elde etmenizi sağlayan farklı pek çok uygulama bulunur. Güzel bir amaca hizmet eden para kazandıran canlı yayın uygulamaları farklı konularla ilgili bilgi paylaşımları, konserler gibi farklı kategoriler de kullanılabilir. 

Bir şirketin ürününü veya hizmetini yayında tanıtarak para kazandıran canlı yayın uygulamaları içerisinde kazanç elde edebilirsiniz. Bu şekilde yapılan sponsorluk anlaşmaları gelirinizin artmasına yardımcı olur. Ayrıca canlı yayınlar esnasında izleyicilerden destek ve bağış alınabilir. Böylece canlı yayıncılarda kendilerine daha iyi ekipmanlar alarak güzel içerikler hazırlayabilir.

En İyi Para Kazandıran Canlı Yayın Uygulamaları 

Hem yeteneklerinizi açığa çıkarıp hem de para kazanmak için yapılan canlı yayın platformu ile ilk etapta çok para kazanmanız mümkün değildir. Para kazandıran canlı yayın uygulamaları için belirli bir emek verdikten sonra insanların beğenilerine ve ilgilerine özel canlı yayınlar yaptığınızda onlarla sohbet ederek para kazanma imkanınız olacaktır.

1 - Soulchill

Haber Resmi

Görüntüsüz para kazanmak mümkün mü diye düşünmeyin çünkü para kazandıran canlı yayın uygulamaları çeşitlerinden biri olan Soulchill’de mümkün. Ajanslardan oluşan uygulama da görüntüsüz sohbet edebilir, çeşitli içeriklerle para kazanabilirsiniz.                              

Diğer para kazandıran canlı yayın uygulamaları içerisinde olan her etkinlik de yapılabiliyor. Görüntü olmadan sunucular eşliğinde oyunlar, etkinlikler düzenleniyor. Aklınıza asla kötü bir ortam gelmesin. Güvenilir kişiler eşliğinde yapılan programda yollanan hediyeler belirli bir miktara ulaştığında para kazanmaya başlıyorsunuz.

2 - Twitch

Haber Resmi

Daha çok oyuncular, komedyenler, müzisyenlerin bulunduğu show yaparak para kazanma uygulamaları arasında bulunan platform içerisinde sizlerde yer alabilirsiniz. Twitch ile ortak yayıncı olarak aşağıdaki yollardan para kazanabilirsiniz.

3 - Youtube Live

Haber Resmi

İçerik oluşturucuların video ve sohbet yoluyla gerçek zamanlı etkileşim kurmayı sağlayan para kazandıran canlı yayın uygulamaları arasındadır. Canlı yayın açtığınızda izleyicilerinizin kişiselleştirilmiş Youtube yayınlarında görüntülenebilir. Para kazanmanın bazı farklı yolları vardır. 

Para Kazanma Yolları

Nasıl Uygulanır?

Reklamlar

Canlı yayınlarınızda videodan önce ve video ortasında gösterilen, görüntülü ve yer paylaşımlı reklamlar yayınlamanız ekstra gelir elde etmenizi sağlar.

Super Chat

Sizinle daha iyi bağlantı kurmak isteyen kişiler sohbet mesajları satın alır. Mesaj atan kişilerin mesajları üst kısma sabitlenerek kendilerini daha özel hissederler.

Super Stickers 

Canlı yayın esnasında kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmek için sohbet akışında paylaşabilecekleri özel çıkartmaları satın almalarıdır.

Kanal Üyelikleri

Aboneler aylık ücret ödeyerek kanalınızı üye olabilirler. 

4 - Bigo Live

Haber Resmi

Kullanıcıların her anını takipçileriyle paylaşmalarına olanak sağlayan bu canlı yayın açarak para kazanma platformunda yeteneklerinizi, becerilerinizi takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Ayrıca farklı içerikler yapabilirseniz izleyiciler sanal hediye adı altında ödül gönderebilir ve bu hediyeleri paraya çevirebilirsiniz.

Para kazandıran canlı yayın uygulamaları seçenekleri arasında en popüler uygulamalardan biri olan Bigo Live’da resmi yayıncı olabiliri ekstra aylık maaş alabilir ve resmi etkinliklerde yer alabilirsiniz.

5 - Tiktok Live

Haber Resmi

Telefondan canlı yayın para kazanma imkanının olduğu bir uygulama olan Tiktok Live izleyicilerle gerçek zamanlı etkileşim kurmayı sağlayan bir programdır. 1000’den fazla takipçisi olanlar ve son 30 gün içinde 100.000’den fazla video görüntülemesi olan 16 yaşının üzerindeki kişilere verilen sanal hediyeler paraya da dönüştürülebilir. Para kazandıran canlı yayın uygulamaları listesinde yaş sınırı en düşük olan platformdur.

6 - Amazon Live

Satılan ürünlerin videolarını içeren ve canlı para kazanma siteleri içerisinde farklı olan Amazon Live mobilden ve web sitesinden de erişilebilir. Ürünler hakkında canlı yayınlar açabilir ve ürünler hakkında içerikler oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda promosyon kodlarını paylaşabilir ve her satın alımda komisyon kazanabilirsiniz. 

7 - Azar 

Son günlerin en çok indirilen programlarından biri olan Azar canlı yayın para kazanma yöntemlerinden birisidir. Düzenli yayınlar yaparak geniş kitlelere hitap edebilir ve güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Bu uygulama kişisel verilerin korunmasına önem verir ve dikkat çekici içeriklerle para kazandıran canlı yayın uygulamaları arasında çok tercih edilenlerdendir. 

Para Kazandıran Canlı Yayın Uygulamaları Hakkında Sık Sorulan Sorular 

Haber Resmi

İnternet ortamındaki programların hızla ilerlemesiyle birlikte özellikle gençlerin geçim kaynaklarından biri olan para kazandıran canlı yayın uygulamaları merak edilen sorular aşağıda verilmiştir.

1 - Similar Uygulaması Para Kazandırır mı?

Kullanıcıların platformdan aylık gelir kazanma şansı vardır. İzlenme, beğeni ve takipçi sayılarına bağlı olarak popülerlik oranınıza göre kazanç sağlayabilirsiniz.

2 - YouTube 10 Bin İzlenme ne Kadar?

Para kazanma potansiyeli kanaldan kanala değişir. 1.000 izleyici tıklaması başına 3 ile 10 dolar kazanç sağlaması beklenir. Youtube’de video çekerek geçim sağlamak para kazandıran canlı yayın uygulamaları platformundan daha kolaydır.

3 - Reels ne Kadar Kazandırıyor?

Her görüntülemeden elde edilen reklam gelirinin %55’ini alırsınız ve aylık banka hesabınıza yatırılır. Reels videoları kısa ve değişik içeriklerle daha çok izlenir ve para kazandıran canlı yayın uygulamaları çeşitlerinden farklıdır.

4 - Para Kazandıran Canlı Yayın Uygulamaları İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

Para kazandıran canlı yayın uygulamaları için genellikle 18 sınırı bulunmaktadır. Ancak bazı uygulamalar da yaş sınırı 16’dır ama para çekmeleri 18 yaşından önce mümkün değildir. Bu yüzden hesaplar genellikle 18 yaşından büyük kişiler adına açılır.