Odunpazarı Belediyesi, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliği işbirliğiyle harekete geçti.

Odunpazarı Belediyesi Zabıta, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve Eskişehir 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda, Büyükdere Mahallesi Lale Bahçesi Sokak'ta bulunan ve B.K.'ya ait olan çöp ev niteliğindeki daire için müdahalede bulundu.

Belediye ekipleri, telefonla ulaşamadıkları B.K.'ya iş yerinde durumu izah etti ve dairenin kapısını açmasını talep etti. Ancak B.K.'nın kapıyı açmayı reddetmesi üzerine, polis nezaretinde çilingir yardımıyla dairenin kapısı açıldı. Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hemen çöp evi temizleme çalışmasına başladı.

Çöp ev temizlendi ve dezenfekte edildi

Zabıta, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, evin tüm odalarındaki katı atıkları dışarı çıkardı. Çürümüş gıda maddeleri, giysiler, pet şişeler, teneke kutuları, poşetler ve kâğıtlardan oluşan çöpler toplandı. Temizlik işlemlerinin ardından, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü İlaçlama Ekibi tarafından ev dezenfekte edildi. Temizlik, ıslah ve ilaçlama işlemlerinin tamamlanmasının ardından ekipler, B.K.'ya yeni anahtarını teslim etti.

"Odunpazarı'nda Çöp Evlere İzin Vermeyeceğiz"

Belediye yetkilileri, Odunpazarı ilçesinde çöp evlere kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ve bu tür yerleri temizleyerek yaşanabilir hale getireceklerini belirtti. Ayrıca, vatandaşların çöp ev vasfı taşıyan durumları bir dilekçe ile Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerektiği vurgulandı.

Haber Resmi

Haber Resmi

Kaynak: Odunpazarı Belediyesi