Gündoğdu Mahallesi, 17 Ağustos 2024 - Gündoğdu Mahallesi, 3 gün arayla gerçekleştirilen iki ayrı kundaklama olayıyla sarsıldı. Son olarak bu gece saat 03:20’de gerçekleşen olayda, kimliği belirsiz iki kişi, bir araca molotof kokteyli atarak olay yerinden hızla uzaklaştı. Saldırganlar, aracın kaputunun iç kısmına molotof kokteylini şöför kapısına uzanarak fırlattı ve ardından izlerini kaybettirdi.

Önceki saldırı ise 13 Ağustos 2024 tarihinde gece saat 01:18’de meydana gelmişti. Bu saldırıda da iki kişi, benzin kapağının önüne, lastiğin dişlerine molotof kokteyli atarak aracı ateşe verip kaçmıştı. Her iki saldırıda da failler, benzer yöntemlerle ve aynı güzergahtan gelip, yine aynı güzergahtan kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

Vatandaşlar, olayların aynı kişiler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği yönünde endişelerini dile getirirken, polisin saldırganları yakalamada gecikmesi mahalle sakinleri tarafından tepkiye neden oldu. "Polisler, cana zarar geldiğinde mi harekete geçecek?" diyen mahalle sakini E.T, saldırganların adeta dalga geçercesine rahat hareket ettiğini belirtti.

Polis, saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, mahallede güvenlik önlemleri artırıldı. Kundaklamaların sebebi ve faillerin kimlikleri ise hala bilinmiyor.

Haber Resmi