Alışveriş

Alışveriş aslında neredeyse her gün yaptığımız ancak her seferinde farkında olmadığımız bir eylemdir. Bakkaldan aldığımız bir sakız bile bir alışveriştir aslında. İhtiyaçlarımıza göre şekillenen bu alışverişler bir şekilde hayatta kalmamızı sağlar. Birçok konuda alışveriş yapabileceğiniz yerler olduğu gibi sadece tek bir ürün kategorisinde alışveriş yapabileceğiniz yerler de vardır. Eskişehir'de alışveriş yapılabilecek yerler neresi diye merak ediyorsanız listemiz yazımızın devamında. Dört büyük alışveriş merkezi ile, çarşı kısmında yan yana sıralanan butikler ve mağazaları ile, şehrin farklı kısımlarında yer alan marketleri ile Eskişehir’de alışveriş yapmak aslında çok da kolaydır.  

İhtiyacınız olan neredeyse her ürünün toplandığı yerler

Espark Alışveriş Merkezi

Espark Avm Espark Alışveriş Merkezi içinde bulunan birçok mağazasıyla geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. İçinde bulunan kadın ve erkek giyim, parfüm, makyaj, spor malzemeleri, teknolojik ürünler, beyaz eşyalar, oyuncak, çocuklar için eğlence merkezi, kırtasiye, market, petshop, kuaför ve hatta sinemasıyla neredeyse her sektörde ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir alışveriş merkezi.  Üç katı artı kapalı ve açık otoparkı bulunan bu alışveriş merkezine aracınızla gelseniz de sorun yaşamazsınız. Şehir merkezinde bulunması da bir artı olarak önümüze çıkıyor.

Kanatlı Alışveriş Merkezi

Kanatlı Avm Kanatlı Alışveriş Merkezi yine şehrin ortasında bulunan ve birçok ihtiyacınızı karşılayabilecek büyük bir alışveriş merkezi. Bahsedeceğimiz alışveriş merkezlerinden en küçüğü olsa da içinde yine kadın ve erkek giyim, makyaj, spor malzemeleri, market, çocuklar için eğlence merkezi, sinema gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek büyüklükte bir alışveriş merkezi. Bu alışveriş merkezinde otopark bulunmuyor ancak çevredeki otoparkları kullanmanız mümkün.

Vega Outlet Eskişehir

Vega Outlet Vega Outlet Eskişehir, şehrin çok da merkezinde olmayan ancak büyüklüğü ve uygun fiyatıyla tercih edilebilecek bir alışveriş merkezi. Kadın ve erkek giyiminde, isminden de outlet geçmesinden anlayacağımız şekilde içinde hem eski sezon hem de yeni sezon ürünler bulmanız mümkün. Bu alışveriş merkezinde diğerleri gibi giyim, kırtasiye, parfüm, sinema gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Diğerlerinden farklı olarak da içinde ev dekorasyon ürünleri satan mağazalar da mevcut. Açık otoparkı ile aracınızla geldiğinizde sorun yaşamamanızı sağlıyor. Birbirine yakın çevrede bulunan marketler ve mağazalar olduğu için Vega Outlet Eskişehir’de bulamadığınız ihtiyaçlarınızı da yakın mesafede bulunan diğer market ve mağazalarda bulabilirsiniz.
Okuyunuz: Eskişehir Sazova Parkı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Özdilek Alışveriş Merkezi

Özdilek Alışveriş Merkezi Özdilek Alışveriş Merkezi Eskişehir’de bulunan şehir merkezine çok da uzak sayılamayacak alışveriş merkezlerinden biri. İçerisinde ev tekstili, kadın ve erkek giyim, sinema, kitap-kırtasiye ihtiyaçlarınızı sağlayabilecek ürünler satılıyor. Aracınız ile gelebileceğinizde otopark sıkıntısı çekmeyeceğiniz bir yer.

Yiyecek içecek alışverişi

Metro

Metro Başlangıçta sadece toptan satış yapan Metro marketleri uzun bir süredir halka açık. Neredeyse her ürünün büyük halini bulabileceğiniz bu marketten evinizin ihtiyacını toplu bir şekilde gerçekleştirerek uzun bir süre alışveriş yapmayabilirsiniz. Şehir merkezine biraz uzak konumda bulunan bu market Vega Outlet Eskişehir yakınlarında bulunan marketlerden biri.

Migros

Migros Farklı M harfi sayısına sahip Migros marketler neredeyse şehrin her yanında bulunuyorlar. M harfi sayısının arttığı Migros’larda daha çok ürün yelpazesi sunulurken, M harfi sayısının az olduğu marketlerde sadece yiyecek içecek ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Meyve-sebze, paketli ürünler ve bazı Migroslarda bulunan pizza fırını ve donmuş pizzalarıyla tercih edilebilecek iyi marketler arasında yer alıyor. Kendi markasının ürünlerini ve farklı markalardan ürünleri de bünyesinde bulunduruyor.

A101

a101 A101 marketleri fiyatlarının uygunluğu sebebiyle tercih edilen marketlerden biri. İçinde meyve-sebze, paketli gıda ürünlerini bulunduran bu marketler de neredeyse şehrin her yanında mevcut. A101’de kendi markasının ürünlerini daha uygun fiyata alabileceğiniz gibi farklı markaların ürünlerini de satın alabilirsiniz.

Şok

Şok Eskişehir Yine fiyatlarının uygunluğu sebebiyle tercih edilen marketler arasında yer alan bir market. Bahsettiğimiz diğer marketler gibi şehrin neredeyse her mahallesinde mevcut. Birbirine yakın ürün yelpazesi sunan bu marketler arasında tadını sevdiğiniz veya fiyatlarını uygun bulduğunuz ürünlerin olduğu marketi tercih edebilirsiniz.

Bim

Bim A101 ve Şok marketlerden çok daha önce adını bildiğimiz ve alışveriş yaptığımız marketlerden biri. Kendi üretimleri olan markaları ve farklı markaları da içinde bulunduran bu marketten sebze-meyve, paketli gıda gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda bazı Bim’lerde bulunan fırın-pastane hizmeti ile unlu mamuller de satın alabilirsiniz.

Küçük bakkallar

Erdal Bakkal Küçük bakkallar gerek samimiyeti ile gerek mahallemizde bir komşumuz olması ile geçmişte çok tercih edilen alışveriş yerlerindendi. Ancak büyük marketlerin açılması ve şehrin pek çok yerinde hızla çoğalmaları sebebi ile artık çok tercih edilmemeye başlandı. Ancak siz de yaşadığınız yerdeki bakkal amcanıza selam vererek alacağınız bir çikolata ile yerel işletmelere destek olabilirsiniz.

Kıyafet mağazaları

Defacto

Defacto Defacto giyim mağazası her yıl kalitesini yükselten ve ünlü markalara kafa tutan giyim mağazalarından biri. Farklı tarzlarda birçok kişiyi memnun edebilecek ürün yelpazesine sahip bu giyim mağazası, içinde çocuk, erkek, kadın giyim, cüzdanlar, kemerler, çantalar, parfümler ve benzeri ürünlerin satışını yapıyor. Eskişehir’de Vega Outlet Eskişehir’de, Espark Alışveriş Merkezi’nde, Çarşı tramvay durağının arkasında, Hamamyolu’nda Defacto mağazalarına rastlayabilirsiniz.

LC Waikiki

LC Waikiki Geçmişten günümüze gelen ve eski maymun amblemi ile yüzümüzü güldürerek nostalji hissi veren giyim mağazalarından biri. Birçok giyim mağazasında bulabileceğiniz erkek, kadın ve çocuk kıyafetleri, hamile kıyafetleri, çanta, parfüm, cüzdan ve kemer gibi ürünlerinin yanı sıra bazı mağazalarında farklı formatta ürünleri de mevcut. Lcw Home ve Lcw Dream kısımlarının olduğu Lc Waikiki mağazalarında, Lcw Home kısmından ev dekorasyonu ürünlerini, Lcw Dream kısmından ise iç çamaşırı ve gecelik, pijama gibi ürünlerini satın alarak bu ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Eskişehir’de yerde mağazası mevcut. Bu yerler ise Vega Outlet, Espark, çarşı tramvay durağı karşısı ve Hamamyolu.
Okuyunuz: Eskişehir Radyo Frekansları

Addax

Addax Addax mağazaları başta yerel küçük butikler gibi görünseler de artık neredeyse her şehirde en az bir mağazaları olmasından anladığımız kadarıyla büyük kıyafet mağazalarından biri. İçinde sadece kadınlara yönelik ürünler bulunan bu mağazalardan kadın giyim, çanta, cüzdan, kemer, parfüm gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Addax’ın genelde gençlere hitap eden bir ürün yelpazesi olsa da neredeyse her yaştan kadın kendi zevkine uygun bir ürün bulabilir. Ayrıca Eskişehir’de üç yerde mağazası mevcut. Bu yerler Vega Outlet, Espark karşısı ve çarşı tramvay durağının arkası.

Ve birçok butik

Arora Butik Eskişehir’de genelde çarşı kısımlarda yer alan küçük butiklerden de giyim ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Daha çok kadın giyim türünde olan bu butikler zaman zaman fiyatları sebebiyle, zaman zaman ise tasarım ürünleri ile tercih sebebi. Farklı kişilerin butiklerinden alışveriş yaparak siz de küçük işletmecilere destek olabilirsiniz.

Spor malzemeleri

Essporium

Essporium Essporium bokstan yüzmeye, tenisten basketbola, futboldan voleybola, pilatesten patene birçok sporda ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik mağazalardan biri. Doktorlarda bulunan mağazasıyla şehir merkezinde denilebilecek bir konumda. Uygun fiyatlarıyla da tercih sebebi.

Decathlon

Decathlon Decathlon, Espark Alışveriş Merkezi’nde bulunan mağazalardan biri. Eskişehir’deki en büyük spor mağazası. Farklı sporlarda deneyimli kişilerden oluşan çalışanlarından bilgi alabileceğiniz ve neredeyse her sporda kullanılabilecek ürünlerin her ayrıntısına kadar satın alabileceğiniz bir mağaza. Decathlon aynı zamanda ürünlerinin kalitesi ve uzun süren garanti süresi ile de güven veriyor. Bir spora başlamayı düşünen kişilere mutlaka önce Decathlon’a uğramalarını öneririm. Eskişehir küçük bir şehir olmasına rağmen büyük şehirlere kafa tutarak her alanda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir şehir haline geldi zamanla. Bu yazımızda saydığımız kadar sayamadığımız alışveriş yerleri de mevcut. Eğer siz de Eskişehir’de yaşamayı tercih eden kişilerden biriyseniz metnimizde türüne göre sınıflandırdığımız alışveriş merkezleri size ihtiyaçlarınızı karşılamak konusunda yardımcı olabilir.