Tepebaşı

Eskişehir merkezinde iki ilçe vardır. Biri Tepebaşı ilçesi, diğeri Odunpazarı ilçesi. Eskişehir ili yeterince büyük olduğunda, şehri doğu ve batı olarak ayıran porsuğun kuzeyinde yer alan kısım Eskişehir Tepebaşı ilçesi olarak isimlendirildi. Tepebaşı ilçesi turistik amaçlı da çok talep gören bir yer haline geldi. Çünkü bu ilçede gezilecek de birçok yer bulunur. Özellikle genç kesimin de burada yaşamayı sıklıkla tercih etmesinin sebebi hem kafelerin ve barların hem de Anadolu Üniversitesi’nin Tepebaşı ilçesinde olup, yakın olmasıdır. Bu kadar çok kafe, gezilecek yer, bar ve binanın olmasının sebebi ise şehrin Tepebaşı’na doğru genişliyor olmasıdır. Eskişehir Tepebaşı Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise hayata geçirdiği başarılı projeler ile biliniyor. Etiyopya'da gerçekleştirilen 14. İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu'nda Türkiye'yi temsil ederek, "Akıllı Kent Gelişimi" kategorisinde "Küresel Model" ödülü alan Türkiye'nin ilk Belediye Başkanı oldu. Belki de Tepebaşı Belediyesi’nin bu kadar çok sevilme ve tercih edilme sebebi insan odaklı, sosyal, eğitim, temiz enerji ve çevre politikalarıdır. Aynı zamanda birçok sergi, konser, eğitimler ve söyleşiler de düzenliyor. Bu etkinliklerden haberdar olmak istiyorsanız, Tepebaşı Belediyesi’nin sitesinden ulaşabilirsiniz. Siz de Tepebaşı Belediyesi’ni gezmek görmek ve hatta çok severseniz yerleşmek istiyorsanız aşağıda sizin için faydalı olabileceğini düşündüğümüz birkaç önerimiz olacak.
Okuyunuz: Eskişehir Piknik Yerleri

Eskişehir Tepebaşı’nda gezilecek yerler

Eskişehir Tepebaşı Eskişehir Tepebaşı’nda gezilecek ve görülecek birçok yer vardır. Büyük parklar, müzeler hem çocuklar hem de yetişkinler için görülmesi gereken yerlerdir. Bunlardan birkaç tanesi Kent Park, Havacılık Parkı, Çağdaş Sanatlar Müzesi, Japon Bahçesi, Sazova Parkıdır.

Eskişehir Kent Park

Eskişehir Kentpark Kent Park otogar ile Gökmeydan Mahallesi arasına inşa edilmiş yaklaşık 300 bin metre karelik bir parktır. İçinde kapalı ve açık yüzme havuzları, at binme alanı, restoranlar, oyun alanları, doğa yürüyüşü ve Türkiye’de bir ilk olan yapay deniz vardır. Tüm Türkiye’de ünlü olan bu yapay denizin plajı gerçek deniz kumu kullanılarak gerçekçiliği arttırılmıştır. Yaklaşık 350 metre uzunluğundaki bu plaj çocuklara, ailelere ve tek gelenlere özel olarak ayrı alanlarda hizmet veriyor. Girişi ücretsiz olan bu parkta içeride bazı etkinlikler ücretli. Ancak yeşil ve mavinin birbirine karıştığı manzarasıyla görülmeye değer.

Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı

Eskişehir Kentpark Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde yer alan Anadolu Üniversitesi’nin yanında bulunan bu park hem park hem de müzedir. 1998 yılında ziyarete açılan bu müzenin ilk zamanlar ismi Havacılık Parkı iken, 2020’de yapılan anket sonucu Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı adını aldı. Bu havacılık parkı açık ve kapalı alan olmak üzere ikiye ayrılıyor. Açık alanda çeşitli sivil ve savaş uçakları bulunuyor. Kapalı alan olan müze binasında ise pilot giysileri, maket uçaklar, rozetler gibi havacılık ile ilgilenen herkesin görmesi gereken havacılık ürünleri mevcut. Ayrıca içinde fotoğraf çekilebileceğiniz bir uçak ve etkinliklerinizi ve toplantılarını gerçekleştirebileceğiniz bir toplantı salonu var.

Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi

Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi Anadolu Üniversitesi’nin içinde yer alan Çağdaş Sanatlar Müzesi’nde 3 adet sergi salonu mevcut. İçerisindeki eserler zaman içinde koleksiyonunu oluşturmuştur. Üstüne eklenen eserlerle 230 Türk, 53 yabancı, 283 farklı sanatçının eserleri bulunmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Japon Bahçesi

Anadolu Üniversitesi Japon Bahçesi 41 yıl önce Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından yaptırılan ve adını Japon tarzı mimarisinden alan Japon Bahçesi, büyüleyici manzarasını korumaya devam ediyor. İçerisinde Japon kulübeleri, farklı dillerde “dünyada barış daim olsun yazılı Barış Anıtı, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Heykel Bölümü’nden yapılıp getirilen çeşitli heykeller, 1 büyük, 4 küçük ve 2 orta büyüklükte süs havuz vardır. Yemek alanı olup bu alanda Japonca yazılı bir “şerefe” yazısı vardır. Düğün fotoğrafları, film çekimi ya da sadece manzaranın tadını çıkarmak için kullanılan bu bahçe, turistik açıdan oldukça ilgi görmektedir.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Sazova Mahallesi’nde 400 bin metrekarelik alanıyla Eskişehir’in en büyük parkıdır. Şehir dışından çok ziyaret almasının ana sebebi birçok kişinin bu parka Eskişehir’in Disneyland’i demesi ve bu unvanı hak etmesidir. Parkın ana girişi ücretsizdir ancak içeride bazı bölümlerde bilet ile giriş yapılmaktadır. İçerisinde:

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nde yemek yenecek yerler

Cassaba Modern Big Chef’s

Eskişehir’de sosyal yaşamın çok olması ve öğrenci kitlesinin yoğun olması sebebiyle yemek yenilebilecek birçok restoran vardır. Eskişehir’de yemek yenebilecek bir yer arıyorsanız lezzetli ve kaliteli yemekler için tercih edebileceğiniz birkaç restoran önerimiz:
Okuyunuz: Eskişehir Teknik Üniversitesi

Eskişehir Tepebaşı’nda çay, kahve ve bira

Hey Joe Coffee Co. Gündüz ve gece hiç uyumayan bu şehirde tabii ki de fazlasıyla kafe ve bar olması beklenirdi. İster kahvenizi içip arkadaşınızla sohbet edin, ister tek başınıza tatlınızın tadını çıkarın, isterseniz grup buluşmaları düzenleyin. Önereceğimiz birkaç mekânda hepsini yapabilirsiniz. Eskişehir Tepebaşı ilçesi her kesim için yaşanabilecek ve gezilebilecek bir ilçedir. İster birkaç günlüğüne Eskişehir’e gelin ister Eskişehir’de yaşamak için gelin ancak Eskişehir’in Tepebaşı ilçesini görmeden gitmeyin.