Kentpark

Eskişehir’in gezilip görülmesi gereken birçok noktası var. Bu sayede birçok turist çekerken, gelen kişiler ya tekrar tekrar gelmek istiyor ya da bu şehirde yaşamak istiyor. Odunpazarı Evleri, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Barlar Sokağı, Müzeleri, heykelleri, Eskişehir Kent Park gibi birçok nokta gerçekten görülmeye değerdir. Hem gelişmişliği, mimari dokuları, tarihi binaları sevenler hem de yeşilliği ve doğayı sevenler bu şehri sever. Çünkü ikisinin buluşma noktası gibidir Eskişehir. Kent Park da yeşilliği ve sakinliği sevenlere bir önerimizdir. Kent Park’a giriş ücretsizdir. Plaja giriş ve at binme ise makul ücretlerdedir. Bu etkinlikleri yapmayacaksanız ücretsiz giriş ile doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kent Park yeni otogar ile Gökmeydan Mahallesi arasında, yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alana inşa edilmiştir. Kent Park içinde açık ve kapalı yüzme havuzları, restoranlar, at binmek için bir yer, çocuklar için oyun alanı, yetişkinler için doğa yürüyüşü yolu ve en önemlisi Türkiye’de bir ilk olan yapay plaj vardır. Deniz olmayan bir şehirde yapılan yapay plaj tüm Türkiye’de ses getirmiştir. Gerçek deniz kumu ile yapılan plaj kısmı, Eskişehirlilere ve Eskişehir’i ziyaret edenlere tatil şehri havası vermeye devam ediyor. Yaklaşık 350 metre uzunluğundaki bu plajda hem çocuklar için hem aile için hem de tek gelenlere ayrı alan yapılmıştır.
Okuyunuz: Eskişehir Kahve Mekanları

Kent Park’ta bir gün geçirmek

Eskişehir Kentpark Şehrin kalabalığından ve trafik seslerinden bıkanlar için güzel bir alan oluşturan bu park, doğa ve yeşil alan severleri ve doğa yürüyüşü ile ilgilenenleri de oldukça mutlu etmiştir. Bir gününüzü Kent Park’ta geçirirken çıkmanıza hiç gerek kalmadan gününüzü tamamlayabilirsiniz. Çünkü içerisinde kahvaltınızı yapabileceğiniz, öğle yemeği ve akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz restoran bulunmakta. Yorulursanız da dinlenme molası vereceğiniz kafeteryalar ve banklar bulunmakta. Bu alanlarda kahvenizi yudumlarken yemyeşil ve masmavi doğanın manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ve bambaşka bir konu ancak Aşk Adası denilen adada nikah bile kıyılabiliyor. Hafta sonu günlük koşuşturmacaya bir ara veren insanların daha çok tercih ettiği günler olduğu için biraz kalabalık olabiliyor. Ancak yurtdışındaki büyük ve yemyeşil parkları andıran haliyle mutlaka görülmeye değer. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu parkta gölette yüzen balıkları görebilmek de insanların ilgisini oldukça çekiyor. Büyük Japon balıklarının gölette kıvrılarak yüzmesini izlemek insanı rahatlatan aktivitelerden. Ancak kış aylarında da karla kaplanarak bembeyaz bu alan insanın üşümesine değiyor. Eskişehir’i çok sevip buraya yerleşmek isteyenler ancak “ben denizi olmayan şehirde yaşayamam!” diyenleri mutlu edecek bir yer Kent Park. Eskişehir Kentpark Kent Park yaz akşamları nasıl derseniz, Eskişehir şehir merkezinde nasıl ise Kent Park da o şekilde. Yani yaz akşamları Kent Park’ta izleyebileceğiniz ve çok eğleneceğiniz konserler gerçekleşiyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlik takvimini takip ederek hem Kent Park’ta gerçekleşecek olan etkinliklerden hem de Eskişehir’in başka noktalarında gerçekleşecek etkinliklerden haberiniz olabilir ve bu etkinliklerden faydalanabilirsiniz. Kent Park’tan bahsederken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den bahsetmemek olmaz. Büyüklerimiz anlatır Eskişehir’in geçmişini. Porsuk büyük bir bataklıkken, her yer çöpken ve yaşanmaz halindeyken, Eskişehir’in bu halini görünce insan büyüklerimizin bu anılarına inanamıyor. Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen gibi vizyonlu biri bu şehri bu hale getirebilirdi. Kendi elleriyle yaptığı heykelleri, eğitimli ve bilgili hali, yollarımızı düzeltmesi ve İç Anadolu’nun göbeğinde bu şehre deniz vermesinden dolayı ona çokça teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kent Park’ta yapılabilecek aktiviteler

Eskişehir Kentpark
Okuyunuz: Eskişehir Piknik Alanları

Kent Park’a nasıl geliriz?

Eskişehir Kentpark Hala devam ettiğinden emin olamadığımız bot seferleri oldukça güzel bir seçenek. Kent merkezinde olan Köprübaşı’nda bota binilen alandan bota binerek Kent Park’a gidebilirsiniz. Kent Park’a gitmek için en keyifli yollardan. Eskişehirlilerin en sık kullandığı ulaşım araçlarından tramvay ile de Kent Park’a ulaşmak mümkün. Çarşı, gar, Espark AVM taraflarındaysanız sağ tarafa giden tramvaylardan Otogar yazana binerek ve Otogar’da inerek Kent Park’a varabilirsiniz. Gültepe Mahallesi, Yıldıztepe Mahallesi, Yenikent gibi konumlardan ise otobüse binerek Kent Park’a ulaşabilirsiniz. Kent Park’ın açık adresi ise şu şekildedir: Şeker Mahallesi, Sivrihisar-2 Caddesi TEPEBAŞI/ESKİŞEHİR Kentpark tanıtım videomuzu izlemek için tıklayın: