ads
DOLAR 34.17 ₺
EURO 38.22 ₺
G.ALTIN 2,907.17 ₺
Ç.ALTIN 4,999.68 ₺
ATA 20,671.46 ₺
BİLEZİK 2,788.81 ₺

Eskişehir’e Yakın Tatil Yerleri 2024

Blog
Yayınlama: 30 Mayıs 2024 Perşembe 12:47 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Neslihan Eylence

Eskişehir’e Yakın Tatil Yerleri 2024

Türkiye'nin İç Anadolu bölgesine bağlı şehirlerinden biri olan Eskişehir'in denize kıyısı yoktur. Fakat 2-3 saatlik mesafeler kat ederek deniz kenarına gitmek mümkündür. Çok uzun yola gitmek istemiyor ve yakınlarda tatil yerleri arıyorsanız Eskişehir yakınlarında oldukça keyifli bir tatil yapabileceğiniz tatil yerlerini sizler için araştırdık.

Akçakoca

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Düzce ilinin bir ilçesi olan Akçakoca Karadeniz kıyısında 35 kilometre uzunluğunda olan kumsallarıyla ünlüdür. Denizi tertemiz olan Akçakoca'nın plajları da bir o kadar temizdir ve mavi bayraklıdır. Akçakoca'da deniz suyunun sıcaklığı çevre bölgelerdeki su sıcaklıklarına göre birkaç derece daha düşüktür. Akçakoca, yaz döneminde uygun fiyatlı ya da yaşadığı yere yakın bir tatil bölgesi arayanların ve turistlerin gözde bölgelerinden biridir. Sezon dışında sakin bir yer olsa da yaz sezonunda oldukça yoğun ve cıvıl cıvıl bir tatil yerine dönüşen Akçakoca, Eskişehir'e yaklaşık 2 saatlik bir mesafededir.

Karasu

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Marmara bölgesi ile Karadeniz bölgesinin kesiştiği noktada bulunan Karasu, Sakarya'nın kuzeyinde bulunan bir ilçesidir. Yaz aylarında tatil için çevre illerde oturanların sık sık tercih ettiği bölgelerden biri de Karasu'dur. Karasu Eskişehir'e yaklaşık 3 saat uzaklıktadır. Karasu'nun denizi ve plajları oldukça temiz ve güzeldir. Denizi berrak, plajları uzun ve geniş, kumları ise ince ve beyazdır. Karasu'nun denizi ve plajları Türkiye'nin en güzelleri arasındadır. Sahili, denizi ve suyu tertemiz olan Karasu, sakin bir yaz tatili geçirmek isteyenler için güzel bir seçenektir. Doğa ile iç içe oluşu, denizinin güzelliği ve sakinliği tatil için Karasu'ya gidenleri büyüleyen etkenlerdir.

Kerpe

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı ufak bir turistik tatil beldesi olan Kerpe, sığ çam ormanlarının arasında muhteşem doğasıyla oldukça güzel bir tatil beldesidir. Karadeniz kıyısına bakan denizi ve yarım ay şeklindeki koyu ile bölgedeki en güzel tatil yerlerinden biridir. Kerpe'nin uzun sahil şeridi boyunca  yer alan beyaz kumlu plajları oldukça geniş ve tertemizdir.  Kerpe Karadeniz kenarında olsa da suyu oldukça sakin ve durgundur. Bölgede yelken, sörf ve kano gibi su sporlarını yapma imkanı vardır. Kampçıların da gözde bölgelerinden biri olan Kerpe, Eskişehir'e yalnızca 2 buçuk 3 saatlik bir mesafededir. Doğal güzellikleri, plajları ve güzel atmosferiyle sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız Kerpe tam size göre.
Okuyunuz: Türkiye'nin En Uygun Tatil Yerleri

Kefken

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Kefken de Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı başka bir tatil beldesidir. Kerpe gibi bu bölge de doğayla iç içe, oldukça sakin ve huzurludur. Kampçıların oldukça sevdiği yerlerden biri olan Kefken doğal güzellikleri ve Pembe Kayalıklar adı verilen, rengi pembeye yakın kayalarıyla görenleri kendine aşık ediyor. Pembe Kayalıklar bölgesi sit alanı olarak geçtiği için çevrede yapılaşmaya izin verilmiyor. Bölgede bulunan Kefken Poyraz Plajı, ince kumlu sahil şeridi ve berrak deniziyle tatile gelenlerin en sevdiği plajların başında yer alıyor. Denizi ve suyu Kerpe gibi oldukça güzel ve sakin olan Kefken'in plajlarının mavi bayraklı oluşu da dikkatleri üzerine çekiyor. Bölgede dalış, yelken, su kayağı gibi su sporlarını yapabileceğiniz yerler de mevcut. Ayrıca Kefken'de bulunan İsmet İnönü'nün köşkü de turistik açıdan bölgeyi değerli kılıyor.

Çınarcık

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Yalova'nın en güzel ilçesi olarak da anılan Çınarcık, çevre şehirlerde oturanların tatil için severek gittiği tatil yerlerinin başında gelir. Özellikle İstanbul ve Bursa'dan birçok kişinin bölgede yazlığı olduğu biliniyor. Plajları çoğu yerde ince kum ve çakıl taşı karışık olan Çınarcık'ın denizi temiz ve berraktır. Denizin dibi de çakıl taşlarıyla dolu olduğundan yüzerken dikkatli olmak gerekir. Çınarcık'ta plajların dışında termal sular da bulunur. Hatta Çınarcık Termal sularıyla ünlü desek daha doğru olur. Bölgede bulunan termal tesislerde tatilinize devam ederken dinlendirici ve şifa verici sıcak suların da tadını çıkarabilirsiniz. Eskişehir'e 3 saat mesafede olan Çınarcık sakin ve huzurlu bir tatil için güzel bir seçenektir.

Şile

Eskişehir'e yakın tatil yerleri İstanbul'un dış kesimlerindeki bir ilçesi olan Şile doğası ve denizi ile göz kamaştıran bir bölgedir. İstanbul'da tatil mi olur demeden Şile'nin güzelliklerini bir görmenizi ve öyle karar vermenizi tavsiye ederim. İnce kumlu uzun mu uzun sahilleriyle Ege ve Akdeniz'i aratmayan Şile'nin Ayazma Halk Plajı en sevilen plajlarından biridir. Mavi Bayraklı plajları bulunan Şile'de şnorkelli dalış, deniz paraşütü, rüzgâr sörfü, yelken ve kano gibi su sporlarını da yapabilirsiniz. Ufak tatil yerlerine göre daha gelişmiş bir tatil bölgesi olduğundan Şile'de yaz dönemlerinde cankurtaranlar aktif olarak çalışmaktadır. Eskişehir'e yaklaşık 3 saatlik bir mesafede olan Şile, tatil için gidilebilecek güzel tatil yerlerinden biridir.
Okuyunuz: Pasif Gelir Kaynakları? 

Ağva

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Şile'nin merkezinden yaklaşık yarım saat uzaklıktaki Ağva beldesi İstanbul'un en sakin ve huzurlu yerlerinden biridir. Kumsalı, doğal plajları ve yemyeşil doğasıyla oldukça güzel ve tarihi kalıntılar barındıran bir tatil bölgesidir. İstanbul halkı çoğunlukla bölgeyi günübirlik gezip döndüğü için akşamları daha da huzurlu bir yere dönen Ağva, Göksu deresi ve Yeşilçay deresi arasında muhteşem manzaralarıyla bölgeye gelen ziyaretçileri büyülemektedir. Ağva'da deniz dışında nehirlerinde de yüzmek popüler bir aktivitedir. Bölgede birbirinden güzel koylar ve kamp yapacak alanlar olması da Ağva'yı ziyaret etmek isteyenlerin ilgisini çeken şeylerden bazılarıdır. Eskişehir'e 3 ila 3buçuk saat mesafede olan Ağva'yı doğayla iç içe bir tatil için tercih edebilirsiniz.

Erdek

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Balıkesir'e bağlı bir ilçe olan Erdek yarım ada şeklinde olması sebebiyle birçok plaja ve tatil yerine ev sahipliği yapmaktadır. Yerli ve yabancı birçok turistin gözde tatil yerlerinden olan Erdek sadece yaz sezonunda değil kış sezonunda da turist çeken bir bölgedir. Marmara denizindeki mavi bayraklı plajların çoğunu sınırları içerisinde  bulunduran Erdek, çevresindeki turistik adalara kolayca gidiş imkanı da sağlamaktadır. Erdek'in birbirinden güzel birçok plajı olsa da Paflima Koyunda bulunan Büyükova Plajı en sevilen plajıdır desek yalan olmaz. Denizinin berrak olması ve kumsalı ile oldukça sevilen bir plaj olan Büyükova Plajına giriş ücretsizdir. Erdek'te bulunan plajların çoğu kumlu plajdır ve çakıl taşı yoktur.  Eskişehir'e yaklaşık 4 saatlik bir mesafede olan Erdek'i tatil için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Kurşunlu

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Marmara denizi kıyısında bulunan ve Bursa ilinin Gemlik ilçesine bağlı olan Kurşunlu, özellikle yerel halkın tatil için tercih ettiği bir bölgedir. Eski zamanlarda bölgede Rumların yaşaması sebebiyle bölgede gezip görülebilecek pek çok tarihi bina vardır. Kurşunlu plajı hemen arkasında bulunan defne ve ıhlamur ağaçları sebebiyle oldukça güzel kokuyor oluşuyla bilinir. Denizi temiz ve suyu berrak olan Kurşunlu plajında otopark alanları, restoranlar, duş alanları, ilk yardım bölgeleri, soyunma kabinleri ve cankurtaran gibi her plajda bulunması gereken imkanlar bulunmaktadır. Yaz dönemi nüfusu iki katına çıkan Kurşunlu tatil için hem uygun fiyatlı hem de Eskişehir'e 3 saatlik mesafede oluşuyla tercih edilebilir tatil yerlerinden biridir.

Ayvalık

Eskişehir'e yakın tatil yerleri Balıkesir'in Ege denizine bakan bir ilçesi olan Ayvalık, yaz döneminde oldukça tercih edilen bir tatil bölgesidir. İnce kumlu plajı, berrak denizi, şezlong ve şemsiye hizmetleriyle bölgedeki Sarımsaklı plajı tatil için gelenlerin favori plajlarından biridir. Ayvalık'ın denizi genellikle sakin ve temizdir. Ayvalık'ta Ege Denizi'nin serin ve temiz sularında yüzebilir ve dalış yapabilirsiniz. Ayrıca Ayvalık, çevresinde yer alan adalarıyla da ünlü bir tatil bölgesidir. Cunda Adası ve Maden Adası, turistlerin ilgisini çeken adalardır. Bu adalarda plajların yanı sıra tarihi sokaklar, restoranlar ve kafeler de bulunur. Birçok güzelliği ve imkanı bulunduran Ayvalık Eskişehir'e yaklaşık 4 ila 5 saatlik bir mesafededir. Tatil için biraz daha yoğun ve hareketli bir bölge istiyorsanız Ayvalık'ı tercih edebilirsiniz.
BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code