3 Temmuz 2024 Çarşamba
DOLAR 32.54 ₺
EURO 35.21 ₺
G.ALTIN 2,467.25 ₺
Ç.ALTIN 4,051.43 ₺
ATA 16,750.87 ₺
BİLEZİK 2,259.88 ₺

Bu Hafta Vizyonda Neler Var?

Blog
Yayınlama: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 17:45 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Aybüke Yavuz

Bu Hafta Vizyonda Neler Var?

Ters Yüz 2 (Animasyon)

Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren ve vizyona girdiği gibi sosyal medyada trend olan film, izleyicilerinden tam not aldı. Animasyon filmlerin sadece çocuklar için olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Küçüklüğümden beri animasyonları çok severim öyle ki bu sevgim yetişkinliğimde de devam ediyor. Animasyonlarda verilen mesajlar, anlatılmak istenenler yetişkinlikte izlendiğinde daha vurucu oluyor. Tam da bu sebepten eğer daha önce animasyon izlemediyseniz bir şans vermenizi öneririm.

Gelelim Ters Yüz’e, ilk filmi 2015 yılında vizyona giren, Riley adında bir çocuğun kafasındaki duyguları ele alan film çok büyük ses getirmişti. Bu yıl ise devam filmi olan Ters Yüz 2 vizyona girdi. İlk filmde 11 yaşındaki Riley’nin kafasında beş temel duygu vardır bunlar; üzüntü, neşe, korku, öfke ve tiksintidir. Ancak ikinci filmde Riley’nin ergenliğe girmesiyle işler karışıyor çünkü yeni duygular ortaya çıkıyor. Ergenlikle birlikte ortaya çıkan en yoğun duygu hepimizin yakından tanıdığı “kaygı” ve ona eşlik eden arkadaşları gıpta, bıkkınlık ve utanç. Acaba Riley ergenlikle ve bu yeni duygularla başa çıkabilecek mi? Cevapları için Ters Yüz 2’yi sinemalarda izlemeyi unutmayın!

Filmi; Espark, Kanatlı, Özdilek ve Vega’daki sinemalarda 3D seçeneği ile Türkçe Dublajlı izleyebilirsiniz.

Haber Resmi

Bir Zamanlar Gelecek 2121 (Yerli, Bilim Kurgu)


Filmin konusunu okuduğumda hem çok şaşırdım hem de çok heyecanlandım. Çünkü ülkemizde bu tarz farklı denemeler görmeyi seviyorum. Başarılı olup olmamasından ziyade farklı tarzların denenmiş olması Türkiye’deki yeni nesil sinemanın önünü açacaktır diye düşünüyorum. Filmi henüz izlemedim fakat mutlaka sinemada izleyeceğim. Eğer siz de farklı türlerde yerli yapımlar izlemek istiyorsanız gişede destek olmalısınız.

Gelelim filmimizin konusuna filmde; dünyanın iklim krizi ve kıtlık nedeniyle kullanılamaz bir hale gelmesiyle birlikte hayatta kalan bir grup insanın yerin altında yaşam kurup orada yaşamaya başlaması anlatılıyor. Film; 2121 yılında geçiyor, “Kıtlık Kanunları” denilen kanunlara göre yeni doğacak birinin hayatı karşılığında yaşlı birinin hayatının sonlandırılması gerekiyor. Yeraltında yaşayan dört kişilik bir ailenin yeni doğacak çocuklarıyla birlikte olaylar gelişiyor.

Filmi; Espark, Kanatlı, Özdilek’teki sinemalarda izleyebilirsiniz.

Haber Resmi

Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (Korku, Dram, Bilim Kurgu)


Serinin ilk filminde Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yok etmek üzeredir. Dört kişilik bir ailenin hiçbir ses çıkartmadan hayatta kalabilme mücadelesini konu eden film gişede büyük başarı kazanmıştır.

Sessiz Bir Yer serisinin üçüncü filmi olan filmde, tüm dünyanın sessizliğe gömülmesine sebep olan gün neler yaşandığını anlatıyor. Eğer serinin ilk filmlerini izlediyseniz ve sevdiyseniz serinin yan hikayesi olan bu filme de bir şans vermelisiniz.

Filmi; Espark, Kanatlı, Vega ve Özdilek’teki sinemalarda izleyebilirsiniz.

Haber Resmi

Blue Lock The Movie -Episode Nagi- (Anime, Aksiyon, Dram)

Blue Lock, Muneyuki Kaneshiro tarafından yazılan bir spor mangasıdır. Manga 2018 yılından bu yana dergide yayınlanmaktadır. Seishiro Nagi tembel bir lise öğrencisidir, sınıf arkadaşının onu futbola başlatmasıyla birlikte futbol yeteneği ortaya çıkar. Futbol yeteneğini kanıtlamasının ardından Blue Lock Projesi’ne davet edilir ve ülkenin her yerinden grevcilerle tanışır.

Filmi; Espark, Özdilek ve Vega sinemalarında izleyebilirsiniz.

Haber Resmi




İlk Yorumu Sen Yaz
code