‘’Cep harçlıklarına kısmen de olsa destek vereceğiz. Gençlerin istihdam piyasalarına girdiklerinde daha hazırlıkları olmaları için dersler vereceğiz. Mülakat teknikleri, CV hazırlama, iş arama motivasyonuyla ilgili dersler, halkla ilişkiler, finansal okuryazarlığı gibi temel dersleri bu eğitim döneminde vereceğiz."
Bakan, programın detaylarına da değinerek, üniversite öğrencilerinin haftalık azami 3 gün çalışma imkânı bulacaklarını belirtti. Işıkhan, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında gençlere sağlanacak maddi destekleri de aktararak, şu ifadeleri kullandı:
"Her üniversitenin kendi öğrencileri haftalık azami olarak 3 gün çalışabilecek. Programa katılan gençlerimize günlük 1083 lira ödeme yapacağız. Öğrencilerin programa ayda 5 gün katılmaları halinde yaklaşık 5 bin 415 lira, 14 gün çalışmaları halinde ise yaklaşık 15 bin 162 lira gelir desteği vereceğiz. Program süresince öğrencilerimize kısa vadeli sigorta primlerini işveren olarak biz yatıracağız. Programımıza ilişkin tüm ayrıntılara gençlerimiz, 'genclik.iskur.gov.tr' adresinden ulaşabilirler."
Bakan Işıkhan ayrıca, İŞKUR Gençlik Programı'na hane geliri 3 asgari ücretin altında olan öğrencilerin başvurabileceğini belirterek, "Gençlerimiz 1 hafta sonra da programa başvuruda bulunabilecek." dedi.
Program, kamu üniversiteleriyle işbirliği içinde kamusal hizmetlerin desteklenmesi amacıyla üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitimlerin verildiği kısmi zamanlı aktif iş gücü programı olarak uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada bu yıl 200 bin, gelecek 4 yıl boyunca ise toplam 1 milyon üniversiteli gencin programdan yararlanacağını belirtmişti.