Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ne iş yapar sorusu bu kamu kurumundan yararlanmak isteyenleri oldukça meraklandırıyor. Kuruluşların yetki ve sorumluklarını en iyi şekilde bilmek onlardan alacağınız verimi maksimum oranda artırıyor. Peki Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevleri nelerdir? İşte detaylar…
Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Görevleri
Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevleri şu şekilde sıralanabilir;
- Suç mağduru olan insanların tamamını kapsayacak şekilde adalete erişim konusunda köklü bir bilgilendirme ve yönlendirme yapmak
- Mahkemelerde sunulan psiko-sosyal aile destek çalışmalarının sadece çocuk ve aile mahkemelerini değil tüm mahkemeleri ve Cumhuriyet Baş savcılığı kapsayacak şekilde verilmesi
- Boşanmada çocuk ve mağdurların hepsini kapsayacak şekilde sistem genişletilmiştir. Bu süreçte özellikle insan ticareti suçu mağdurları, cinsel suç, terör, aile içi şiddet, göçmen kaçakçılığı mağdurları, kadın, engelli, çocuk ve yaşlılar özel olarak desteklenmektedir.
- Yapılan hizmetlerin sunum tarzları geliştirilmiş çocuk ve aile içi şiddet mağdurlarına uzman desteği sağlanmıştır.
- Mağdurların korunmasında zincir genişletilmiş ve koruma hizmetleri daha kapsamlı şekilde verilmeye başlanmıştır.
- Çocuk teslimleri bu kurum sayesinde belirlenen mekanlarda uzman personel eşliğinde ve gözetiminde gerçekleşmektedir.
- Adli yardıma muhtaç mağdur kişilerin belirlenen belgeleri toplamasında yardımcı olunarak yönlendirilmelerini sağlamaktadır.