KARAMAN
Beşinci derece risk bölgesinde yer alan Karaman, Türkiye’nin en güvenli illerinden biri.
KONYA
İç Anadolu’nun geniş düzlüklerine sahip Konya, bazı bölgelerinde 1. derece risk taşısa da büyük kısmı 4. ve 5. derece güvenli sınıflamada.
NİĞDE
Niğde, tamamen düşük riskli bölgede yer alıyor. Özellikle Altunhisar, 5. derece riskiyle Türkiye’nin en güvenli yerleşimlerinden biri.
KIRŞEHİR
Bir dönem en riskli bölgelerden biri olarak kabul edilen Kırşehir, yeni haritalamayla en güvenli iller arasına girdi.
KIRIKKALE
Fay hattına uzaklığıyla bilinen Kırıkkale de özellikle Delice ilçesi hariç düşük sismik aktiviteye sahip.
SİNOP
Sinop, Türkiye’nin en az riskli illerinden biri. Sadece Boyabat ve çevresi görece daha dikkat edilmesi gereken bölgeler.
TRABZON, RİZE
Trabzon ve Rize, büyük oranda düşük risk taşıyor. Of, Maçka, Araklı gibi ilçeler doğal güzelliklerinin yanı sıra güvenli yapısıyla da dikkat çekiyor.
MARDİN
Orta dereceli risk taşıyan ama birçok bölgesi güvenli olan Mardin, özellikle Mazıdağı ve Kızıltepe gibi ilçeleriyle hem tarihi hem sismik güvenlik açısından öne çıkıyor.
NEVŞEHİR
Kapadokya’nın kalbi Nevşehir ise 4. derece risk bölgesinde yer alıyor.
ANTALYA
Türkiye’nin en çok tercih edilen turizm şehirlerinden Antalya, kıyı kesimlerinde daha yüksek risk taşısa da iç bölgeleri daha güvenli. Özellikle Kaş gibi deprem aktivitesinin düşük olduğu bölgelerden...
EDİRNE
Tarih ve doğanın buluştuğu Edirne ise 4. derece riskli bölgede yer alıyor ve Marmara’daki diğer illere göre çok daha güvenli durumda.
SİİRT
Siirt, tarih boyunca büyük sarsıntılar yaşamamış ve sismik açıdan sakin bir şehir olarak öne çıkıyor. 1884 yılındaki depremden bu yana büyük bir aktivite gözlenmemiş.
YOZGAT
İç Anadolu’nun ortasında yer alan Yozgat da aktif fay hattına sahip olmayan nadir illerden biri.
Bartın, Artvin, Giresun, Zonguldak, Aksaray, Gümüşhane, Samsun gibi iller de görece düşük deprem riski taşıyan şehirler arasında bulunuyor.