Eskişehir Haber Eskişehir Gündem Başkanlığa Yeniden Seçilen Ali İhsan Çetin’den Sert Açıklamalar: “Birliği Bıraktığım Gibi Bulamadım”

Başkanlığa Yeniden Seçilen Ali İhsan Çetin’den Sert Açıklamalar: “Birliği Bıraktığım Gibi Bulamadım”

Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İhsan Çetin, göreve ikinci kez seçilmesinin ardından yaptığı açıklamalarda önceki yönetimi sert bir dille eleştirdi. Çetin, “Birliği bıraktığım gibi bulamadım” diyerek, üye sayısındaki ciddi düşüşten mali skandallara, araç satışlarından çiftliklerin kapanmasına kadar birçok konuda çarpıcı iddialarda bulundu. Başkan Çetin, 22 yıl yürüttüğü görevine dönerken, “Bu tablo içler acısı” ifadelerini kullandı.

Haberleri

Çetin, üye sayısının 950’den 400-500’e gerilediğini, aylık toplanan süt miktarının ise 1500 tondan 400-500 tona düştüğünü söyledi. Üyelere yapılan süt ödemelerinin üç ay geriden geldiğini belirten başkan, sahada çalışan 11 personele sadece 2 araç kaldığını, diğer araçların ise ihaleye çıkarılmadan satıldığını aktardı. “İki araçla bu personel nasıl hizmet verebilir?” diye soran Çetin, bu durumun mutlaka sorgulanması gerektiğini vurguladı.

8 Mayıs’ta gerçekleşen mali kongrede, önceki başkan dönemine ait hesapların ibra edilmediğini ve yönetimin görevden düşürüldüğünü aktaran Çetin, sonrasında yapılan olağanüstü seçimle tekrar başkan seçildiğini ifade etti. “22 yıl yürüttüğüm göreve yeniden layık görülmek elbette mutluluk verici, ancak bu tablo büyük üzüntü kaynağı” dedi.

Geçmiş dönemde yapılan bazı işlemlerin usulsüz olduğunu öne süren Çetin, Satılmışoğlu Köyü’nde birliğe ait 10 bin metrekarelik arazinin bir sivil toplum kuruluşuna devredildiğini ve satıştan elde edilen gelirin borçlara çözüm olmadığını belirtti. 4 milyon lira hibeyle kurulan 500 baş düve kapasiteli çiftliğin de bugün kapalı olduğunu söyleyen başkan, “Orada şu an bir tek hayvan bile yok” dedi.

Daha önceki başkanın yaklaşık 1 milyon 600 bin lira değerinde sütü bir mandıracıya verdiğini ve bu paranın tahsil edilmediğini belirten Çetin, “Bugünkü değeri en az 10-15 milyon lira eder” dedi. Ayrıca bazı makinelerin bozuk çıktığını, iade edilmeden ödeme yapıldığını ve birliğin bu borçlar yüzünden banka kredisi kullandığını, ödenemeyen süt paralarının da bu krediler nedeniyle bankaya kesildiğini açıkladı. Bu tablo sonucunda, toplamda 10 milyon liralık ibra edilmeyen bir borç oluştuğunu söyledi.

Çetin, elindeki belgeleri bayramdan sonra savcılığa teslim edeceğini belirterek, eski yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin bu süreçte görevlerini yerine getirmediğini, tümü hakkında soruşturma açılacağını ifade etti. “Biz bu milletin hakkını aramak için buradayız” diyen başkan, bundan sonra ehil kişilerin yönetime gelmesi gerektiğini, akraba ya da yakın ilişkilerle yapılan yönetimlerin iflas ettiğini vurguladı.

Birliğe her ay 7,5 ila 10 milyon lira arasında para girdiğini belirten Çetin, bu paranın doğru ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde üreticinin parasının ödenemediğini, faizli krediye başvurulduğunu ve bunun da birliğin sonunu getirdiğini belirtti. Göreve gelir gelmez bazı eski üyelerin tekrar birliğe katılmak istediklerini belirten Çetin, aidatını ödeyip istifa eden yaklaşık 40 kişinin hiçbir ücret ödemeden tekrar üye olabileceğini söyledi.

Son olarak yaşının 75 olduğunu hatırlatan Ali İhsan Çetin, “İnşallah ömrüm yeter de bu kurumu yeniden eski düzenine kavuşturup üyelerimize teslim ederiz. Buraya hak aramaya geldik” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *