27 Temmuz 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.99 ₺
EURO 35.82 ₺
G.ALTIN 2,523.21 ₺
Ç.ALTIN 4,191.42 ₺
ATA 17,329.65 ₺
BİLEZİK 2,337.96 ₺

Pasif Gelir Kaynakları? 

Blog
Yayınlama: 13 Temmuz 2023 Perşembe 14:16 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Neslihan Eylence

Pasif Gelir Kaynakları? 
Pasif gelir düzenli çalışmanızı gerektirmeyen, günde 8 ila 10 saat işte harcayacağınız zamanı size geri veren bir gelir kaynağıdır. Zamanınızın çoğunu kendinize ayırarak pasif gelir kazanabileceğiniz gibi bir işte çalışırken de ek gelir olarak pasif gelir elde edebilirsiniz. pasif gelir kaynaklariPasif gelir kazanmak size zaman özgürlüğü tanısa da genel olarak başta biraz yatırım ve çaba gerektiren bir iştir. Peki pasif gelir kazanmak için ne yapmalısınız? Pasif gelir nasıl kazanılır? Pasif gelir kazanma türleri nelerdir? Gelin beraber inceleyelim. 

1- Fon Yatırımı Yapmak 

Fon yatırımı, birden fazla yatırımcının paralarını bir araya getirerek bir fon oluşturmasına ve daha sonra bu fonu profesyonel bir fon yöneticisinin öncülüğünde hisse, tahvil ve gayrimenkul gibi alanlara yatırım yapmalarına verilen isimdir. pasif gelir kaynaklariFon yatırımı yaparken paranızın tek bir yere yatırım yapılması yerine birçok farklı yere yatırım yapılması, sizleri bilgilendirip yönlendiren bir fon yöneticisi ile birlikte çalışmak ve fonlara ufak miktarlarda yatırımlar yapabiliyor olmak fon yatırımının en avantajlı yönleridir.Fon yatırımı yapmak istiyorsanız, yatırım amacınıza uygun bir fon seçebilmek için araştırma yapmalı, gerekirse bir finans danışmanı ile çalışmalı, fonun geçmiş hareketleri ve risklerini göz önünde bulundurmanız gerekir.

2- Yabancı Hisse Senedi Yatırımı

Bir yatırımcının kendi ülkesi dışında bir ülkenin hisse senetlerine yatırım yapmasına yabancı hisse senedi yatırımı denir.pasif gelir kaynaklariYabancı hisse senedi yatırımının, küresel çeşitlilik, büyüme potansiyeli ve sektörel farklılık gibi avantajları olsa yatırımınızı yapmadan önce gözden geçirmeniz gereken bir  kur riski, siyasi ve ekonomik risk, bilgi ve ulaşılabilirlik gibi riskleri bulunmaktadır. Bu hisse senedine yatırım yapmadan önce istediğiniz ülkeyi ve ülkenin şartlarını, siyasi ve ekonomik durumunu iyice araştırmalı ve geleceğe yönelik tahminler için bir profesyonelden yardım almalısınız.

3- NFT

Non-Fungible Token yani NFT, Türkçe ismiyle de değiştirilemez token olarak anılan dijital varlıklardır. Blockchain teknolojisi ile desteklenen bu tokenlerin her biri benzersizdir. NFT varlıklar sanat eserleri, dijital koleksiyonlar, müzik eserleri, video klipler ve oyun öğeleri gibi birçok farklı içerik olabilir.pasif gelir kaynaklariNFT ile pasif gelir elde etmek için elinizde olan NFT’leri zamanla değer kazandıktan sonra satabilir, ya da açık arttırma yöntemi ile de satışa sunabilirsiniz. Eğer NFT üreten bir sanatçıysanız NFT’lerinizin satışlarından ve ikincil piyasa işlemlerinden kazanç sağlayabilirsiniz. Bunun dışında NFT’lerinizden telif ve lisansa dayalı gelir elde etmeniz de mümkündür. NFT ile gelir elde etmeye çalışırken piyasadaki dalgalanmalara, talep değişikliklerine, sahtecilik yapan kişilere ve alım satım yapacağınız platformun güvenilir olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. 

4- Kripto Varlık Yatırımı 

Kripto varlık yani kriptografi tekniği ile başkalarının ulaşamayacağı şekilde şifrelenmiş varlık, nakit paraya alternatif olarak ortaya çıkmış olan sanal bir unsurdur. pasif gelir kaynaklariKripto varlık alım satım işlemlerin hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmesi, tüm dünyadan erişilebilir olması, herhangi bir otoriteye bağlı olmaması ve yüksek gelir potansiyeli kripto varlığın değerlerlenmesinde rol oynayan en büyük unsurlardır. Bu iyi özelliklerinin yanında birde yüksek volatilite, finansal kuruluşların düzenleme konusundaki belirsizlikleri, güvenlik riskleri ve likidite sorunları gibi kötü özellikleri de bulunmaktadır. Kripto varlığa yatırım yapmayı düşünüyorsanız, başta güvenli bir kripto cüzdanını ve borsasını seçtiğinizden emin olun. Daha sonra araştırmanızı yapıp alabileceğiniz riskleri gözden geçirmelisiniz.

5- Borsa Yatırımı 

Borsa, hisse senetleri, borçlanma araçları, yatırım fonları, gibi menkul değerlerin, petrol ve altın gibi de madenlerin alınıp satıldığı düzenli ve denetlenen piyasalara verilen genel isimdir.pasif gelir kaynaklariBorsa uzun vadeli yatırımcılar için iyi bir gelir potansiyeli sunar. Hisse işlemlerinin kolaylığı ve hisse senedi sahibi olabilmeniz de borsa yatırımının iyi yönlerinden sadece birkaç tanesi. Bu yatırım şeklinin kötü yönleri ise piyasa dalgalanmaları ve para kaybetmenize neden olabilecek benzer risklerdir. Borsaya yatırım yaparken yatırım yapacağınız şirketi iyice araştırmalı, ortaya çıkabilecek riskleri göz önünde bulundurmalısınız. 

6- Dijital Ürün Satışı

Dijital ürünler internet ortamında üretilmiş olup fiziki bir formu olmamasıyla göze çarpan ürünlerdir. E-kitaplar, online eğitimler, online kurs ve seminerler, streaming platform üyelikleri, ücretli haber bültenleri, uygulama içi veya oyun içi satın alımları dijital ürünlere örnek olarak verebiliriz.pasif gelir kaynaklariDijital ürün satışının en büyük avantajları, sınırsız stok ve dağıtım imkanı, yüksek kar oranı, otomatik satış süreci ve dünyaya ulaşabilen bir satış türü olmasıdır. Dezavantajları ise, korsanlık yani ürün hırsızlığı, rekabetin fazla olması, müşteri destek yetersizliğidir. Dijital ürün satışı yaparken en çok dikkat edilmesi gereken dezavantaj korsanlıktır. Dijital ürün satışının avantajları ve satış potansiyeli çok iyi olsa da hırsızlık ve korsanlık gibi teknik zorlukları her zaman vardır. Bu işi yapmayı düşünüyorsanız iyi bir strateji ve gerekli önlemler ile dezavantajları en düşük seviyeye indirmelisiniz. 7- Dropshipping Yapmak Dropshipping, Türkçe ismiyle stoksuz satış ya da stoksuz e-ticaret olarak  da bilinen bir satış türüdür. Dropshipping satış modelinde satışı gerçekleştirilen ürünler online olarak tedarikçiden sipariş edilir ve ürün doğrudan tedarikçi tarafından müşteriye teslim edilir. pasif gelir kaynaklariDroppshipping yapmaya başlamak için yüksek miktarda paralara ihtiyacınızın olmaması, sınırsız ürün çeşitliliği, stok ve depolama sorununun olmaması ve kolay ölçeklenebilmek bu satış türünün iyi yanlarıdır. Kar oranının düşük oluşu, lojistik ve teslimat ile ilgili sorunlar, tedarikçinin güvenilirliği, marka ve müşteri ile ilişkinin kısıtlı olması bu satış türünün kötü tarafıdır. Dropshipping yapmayı düşünüyorsanız en başta iyi ve güvenilir bir tedarikçi seçmelisiniz. Müşteri ile iletişime önem vermek de markanızı geliştirmeniz için oldukça önemlidir.

8- Affiliate Marketing Yapmak 

Affiliate marketing yani Türkçe ismiyle satış ve pazarlama ortaklığı, günümüzde birçok kişinin internet üzerinden para kazanmasını sağlayan bir pazarlama türüdür. Affiliate marketing kişi veya kuruluşların ürünlerini, hizmetlerini veya web sitelerinin reklamını yaparak verdikleri hizmet üzerinden komisyon elde etmeye dayalı para kazanmanızı sağlayan bir sistemdir. pasif gelir kaynaklariDüşük başlangıç maliyeti, geniş kitle, performansa göre para kazanma ve kolay ölçeklenebilirlik bu pazarlama türünün iyi özellikleridir. reklam yaparken olumsuz imaj yaratabilme, rekabet, dolandırıcılık, iade işlemleri, güvenilir bir kuruluş seçememe ihtimali de bu işin olumsuz yönleridir diyebiliriz. Affiliate Marketing yapmadan önce ileride herhangi bir sorunla karşılaşmamak için çalışmayı düşündüğünüz şirketin güvenilirliğine ve ürün kalitesine dikkat etmelisiniz. 

9- Network Marketing 

Network marketing, bir ürün veya hizmeti doğrudan tüketiciye tanıtmak amacıyla bir ağ oluşturulması ve bu ağı oluşturan bireylerin ürünü veya hizmeti tavsiye eder gibi pazarlanmasına verilen genel isimdir.pasif gelir kaynaklariNetwork marketing satıcıları  tavsiye ederek satış yapmanın reklam vermekten daha karlı ve kazançlı olduğunu iddia ederler. Bu iş modelinde satış yapan kişiler yeni satış yaparken müşteriyle birlikte yeni potansiyel satış elemanları da bulabilirler. Network marketing doğru stratejilerle yüksek gelir elde edebileceğiniz bir iş modelidir. İşe başlamak için yüksek miktarda paraya ihtiyaç yoktur. Çalışma saatlerinin de esnek olması bu işin en iyi yanlarından biridir. Bu işin riskli ya da zor yanları ise doğru network marketing şirketini seçebilmenin dışında sabır ve motivasyondur. Bu işe başlar başlamaz yüksek kazançlar elde edemeyebilirsiniz. Sabır ve motivasyon bu yüzden önemlidir. İstikrarlı bir şekilde devam ederseniz iyi kazançlar elde edebilirsiniz. 

10- Faiz Geliri Elde Etmek

Faiz geliri, bir kişi veya kurumun finansal araçlar ya da yatırımlar üzerinden kazandıkları miktara verilen genel isimdir. Bankaların mevduat hesaplarına para koyarak  faiz geliri elde edebileceğiniz gibi sırasıyla tahvil ve bonolar, hazine bonoları, borç verme ve yüksek faizli banka ürünleri sayesinde de faiz geliri elde edebilirsiniz. pasif gelir kaynaklariFaiz geliri elde ederken dikkat edilmesi gereken ekonomik koşullara bağlı faiz oranının artıp düşmesi, kredi riski, likidite riski, enflasyon ve vergi riski gibi riskler bulunmaktadır. Faiz geliri elde etmek istiyorsanız paranızı nereye koyacağınızı, bankaların ve diğer yatırım türlerinin şartlarını ve risklerini çok iyi araştırmalı ve bu riskleri göze alarak hareket etmelisiniz.
İlk Yorumu Sen Yaz
code