19 Eylül 2024 Perşembe
ads
DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.04 ₺
G.ALTIN 2,796.07 ₺
Ç.ALTIN 4,682.40 ₺
ATA 19,359.68 ₺
BİLEZİK 2,611.83 ₺

Eskişehir'de Gece Hayatı Bilmeniz Gerekenler

Blog
Yayınlama: 27 Haziran 2023 Salı 09:10 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Ayesoft Yazılım

Eskişehir'de Gece Hayatı Bilmeniz Gerekenler

Eskişehir’de gece hayatı nasıl diye sorarsanız, oldukça renkli geçiyor. Öyle ki Eskişehir’e gelen kişiler, küçük bir şehir olmasına rağmen Eskişehir’den vazgeçemiyor. Bunu zaten şehre adım atar atmaz anlıyorsunuz. İç Anadolu’nun ortasında nasıl böyle Avrupai ve yaşam kalitesi yüksek, kültürlü bir yer çıkar insanlar da şaşırıyor. Çevresindeki illerin aksine Eskişehir modern ve yeniliğe açık bir şehir. İç Anadolu’da olsa da burada Eskişehir’i süsleyen porsuk barajının da etkisiyle insanlar kendini Avrupa’da hissediyor.

Bir yandan da buranın öğrenci şehri olarak anılmasının da etkisi var. Genç ve öğrenci nüfusun yoğun olması, Eskişehir’i genç ve dinamik yapıyor. Eskişehir mecburen ya da isteyerek fark etmez gençlere göre şekillenmek zorunda. Bu da Eskişehir’in en parlak, en renkli gece hayatının olduğu şehirlerden biri olmasını sağlıyor.

Eskişehir’de sayamayacağımız kadar çok gece kulübü, bar, kafe, meyhane var. Gece hayatı denilince aklımıza gelen Eskişehir’de bazı mekanlarda kapanış daha erkenken, bazı mekanlar sabaha kadar müzik eşliğinde devam eder. Bu mekanlar gece ile gündüzü birleştirirken, eğlence de asla bitmez.

Eskişehir’de gece hayatı denilince akla Tepebaşı ilçesi gelir. Tepebaşı ilçesinde gençlerin ve genç ruhluların sık ziyaret ettiği bölgeler Adalar, Barlar Sokağı, Eski Bağlar ve Yeni Bağlar Mahalleleri. Adalar denilince aklınıza bir ada gelmesin, porsuk çayının ikiye böldüğü, sıra sıra dizilmiş kafelerin olduğu bir yer. Trafiğe kapalı olduğundan genişçe bir yürüyüş yolu var. Eskişehir’in bu kadar Avrupai görünme sebeplerinden biri burası. Manzarası ise oldukça güzel. Barlar Sokağı da gecenin renkli geçtiği yerlerden biri. İnce bir sokak ve sıra sıra dizilmiş barlar, meyhaneler var Barlar Sokağı’nda. Rakı severler için mekanlar, türkü barlar, canlı müziğin olduğu mekanlar, daha sakin yerler ve gecenin sonunda halay çekilen tarzda yerler. Eskibağlar ve Yenibağlar Mahallelerinde ise hem kafeler hem barlar hem de gece kulüpleri yoğunluktadır. Eskiden fabrikaların olduğu bu yer restore edilerek tam da gençlere uygun bir hale getirilmiş. Öğrencilerin de oturmayı sıklıkla tercih ettiği bu yer hem Espark Alışveriş Merkezi’ne hem Anadolu Üniversitesi’ne hem de eğlence mekanlarına yakındır.

Yalnızca gençlerden bahsettiğimize bakmayın, Eskişehir aynı zamanda genç ruhlular ve dinamik yaşamayı sevenler içindir de. Gençlerin takıldığı yerlerde gezenler genç kalırlar. Zaten Eskişehir’de herkese uygun bir mekân bulunuyor. Bu yazımızda size farklı konseptlerde gece hayatını yaşayabileceğiniz mekanlardan bahsedeceğiz.

Eskişehir’deki barlar

Eskişehir’de hem Barlar Sokağı’nda hem de Bağlar Mahallelerinde barlar vardır. Bu barlar arasında Eskişehir’in her yaştan kesimine hitap edebilecek barı bulabilirsiniz.

Museum Pub

Haber Resmi

Sanat ile barın birleştiği, müzelik ambiyansıyla herkesin favorisi olan bir yer.

Pan

Haber Resmi

Samimi görüntüsüyle sevenlerinin bir daha vazgeçemediği, sıcak atmosferli bir yer.

Hangover

Haber Resmi

Açılışı oldukça geçmişe dayanan, son olarak Hangover Sky adıyla kendini duyuran bir yer. Hangover özellikle gençlerin favorilerinden biri.

Peyote

Haber Resmi

3 katlı bir binada, her katında farklı eğlence sunuyor. Bazı gecelerinde rap yarışmalarının olduğu interaktif bir eğlence varken, bazı gecelerinde ise tekno müzik ile eğlenenlere kapılarını açarlar.

Drunken Duck

Haber Resmi

Ufak tefek bir yer olmasına ve yeri Kızılcıklı’da diğer barlardan farklı bir yerde olmasına rağmen asla boş olmayan bir bar. Kitlesi ve seveni belli, müdavimleri var.

Barikat Karnaval

Haber Resmi

Eskişehir’de yeni olmasına rağmen büyükçe olan mekanını dolduran yerlerden biri. Fiyatlarının uygunluğu ve konsepti ilgi çekiyor.

No:46 Eskişehir

Haber Resmi

Barlar Sokağı’nda eski havayı arayanlar, bunu No:46’da buluyor. 90’lar müziğini sevenler buraya mutlaka bakmalı.

London Cafe&Pub

Haber Resmi

London bir bardan daha fazlası. Aynı zamanda kafe hizmeti veren ve etkinliklere de ev sahipliği yapan London’da belirli günlerde canlı müzik de mevcut.

Replik Pub

Haber Resmi

Arkadaşlarla gelinebilecek sohbet edilebilir seviyede müziğiyle en çok tercih edilenlerden biri. Akşam üstü bar hizmeti verirken, 20.00’dan sonra konserleri ile eğlendirmeye devam ediyor.

Okuyunuz: Eskişehir Barlar Sokağı

Eskişehir’deki meyhaneler

Eskişehir’de sadece gençlere ve hızlı yaşayanlara değil, güzel bir müzik eşliğinde demlenmek isteyenlere de yer var. Bu listemizde rakı severlere özel önerilerimizi listeledik. İşte Eskişehir meyhaneleri listesi:

Kör Kâmil Meyhanesi

Haber Resmi

Açıldığı günden günümüze kadarki süreçte hiç tabelası olmadığı için herkesin bilemeyeceği ancak rakı müdavimlerinin bilebileceği sakin bir yer. 1936’da kurulan bu meyhanenin müdavimleri çok.

Neyzen Meyhane

Haber Resmi

Barlar Sokağı’nda yer alan bu meyhane ismini dekorasyonuna da yansıtmış. Ud ve klarnet eşliğinde yormayan, yemeğe eşlik eden güzel bir sanat müziği ile rakınızı içmek isterseniz burası size göre.

Mezze House

Haber Resmi

Biraz daha lüks ve elit bir meyhane. Akdeniz ve Ege’den lezzetli salatalar ve balık menüleri sunuyor. Nezih ve ferah bir ortamda rakı içmek isterseniz, burası size göre.

Eskişehir Meyhanesi

Haber Resmi

Canlı müzik olan eğlenceli bir rakı mekânı. En sık gelen yorumlar çalışanların ve işletmecilerin çok ilgili ve alakalı olduğu yönünde.

Müjgan Restaurant

Haber Resmi

Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Roof Garden Hotel’in üst katında bir meyhane. Şehir manzaralı ve şehrin gürültüsünden uzak oluşuyla ilgi çekiyor.

Mustafa Meyhane

Haber Resmi

Rakı mekanlarının en Atatürkçüsü. Duvarlarda Atatürk fotoğrafları görürsünüz, kulaklarınız Atatürk’ün sevdiği türküler ile dolar. Atatürk ile karşılıklı oturup bir rakı içmek istiyorsanız tam size göre.

Sosyal Meyhane

Haber Resmi

Barlar Sokağı’nda bir meyhane. Gençlerin daha sık tercih ettiği bir mekân. Burada en çok sevilenlerden biri, Hatay mutfağından “Zahter Salatası”.

Roka Meyhane

Haber Resmi

Aile meyhanesi denilen, müdavimlerinin bulunduğu sıcak ve tatlı bir mekân. Çarşamba, cuma ve cumartesi fasıllı geceleri meşhur.

Alaçatı Rum Meyhanesi & Restaurant

Haber Resmi

Alaçatı esintilerini Eskişehir’de hissedebileceğiniz bir meyhane. Ayrıca Eskişehir’de rakını al gel konsepti ile de çalışan tek yer.

Sandal Meyhanesi

Haber Resmi

“Kerim’in Yeri” olarak da bilinen, 2011’de açılan bu yer, rakı severleri Akdeniz esintileriyle buluşturuyor. Barlar Sokağı’ndaki mekanıyla gençlerin de gönlünü çalan bu yeri Kerim Bey de “mavi beyaz bir Bodrum esintisi” olarak tanımlıyor. Mezeleri arasında roka, zeytinyağlı enginar, deniz börülcesi, Girit dolma var. Menüsünden ise fava, levrek, hamsi salamura, levrek mezgit marin en çok tercih edilenler.

Baba Yorgun Meyhane

Haber Resmi

“Eski Usul Meyhane”. 2019 gibi yakın bir tarihte açılmasının aksine eski usulde bir meyhane yapılmış. Duvarlarında şairler, yazarlar, Yeşilçam oyuncularının fotoğrafları ile bize de nostalji hissini kemiklerimize kadar hissettiriyor.

İki Tek Meyhane

Haber Resmi

“Yeni Nesil Meyhane”. Bağlar Mahallesi’nde yer alan bu yerde hem dj performansı var hem de pop müzikler rakınıza ve eğlencenize eşlik ediyor.

Beyaz Yelken Meyhane

Haber Resmi

Klasik bir meyhane. Hem aile ile hem arkadaşlar ile keyifli vakit geçirmek için birebir. Mezelerinden de fava, Girit mezesi, yoğurtlu mezeler, pastırmalı humus en sevilenler.

Mayday Rum Meyhanesi

Haber Resmi

Üç katlı bir binadan oluşan bu meyhane, denizcilik temalı. Yeniliklere açık olan bu meyhanede duvarlara dilediğinizi yazabilirsiniz. Farklı mezeleri ve bir gecede hem Türk Sanat Müziği ile dertlenip hem eğlenebileceğiniz akşamları ile müşterilerin kalbini kazanan bir meyhane.

Okuyunuz: Eskişehir’de Alışveriş Yapılabilecek Yerler

Eskişehir’deki gece kulüpleri

12’den sonra gece bitmesin isteyenler, eğlenceye devam etmek isteyenler için Eskişehir’de birçok alternatif mevcut. Bunlardan birkaçını sizin için listeleyeceğiz. Eskişehir Gece Kulübü listesi:

Peyote Gece Kulübü

Haber Resmi

3 katlı bir binada, her katında farklı eğlence olması listemizde tekrar yer almasını sağlıyor.

Fakülte Performance Hall

Haber Resmi

Konserleri ile bilinen bir mekân. Kanatlı Alışveriş Merkezi’nin arkasında kalan bir mekân.

Replik Pub

Haber Resmi

Barlar Sokağı’nın gürültüsünden uzak, Anadolu Üniversitesi’ne yakın bir konumda olan Replik Pub, son zamanlarda adını en çok duyduklarımızdan. Akşamüstü bar hizmeti verirken akşamları 20.00’den sonra konserleri ile eğlendiriyor.

Mood Club

Haber Resmi

Her hafta konserlerin, çekilişlerin, kampanyaların olduğu bir eğlence mekânı. Seveni çok fazla.Eskişehir

Barlar Sokağı ve Gece Hayatı videomuzu izlemek için

BENZER HABER
Ä°lk Yorumu Sen Yaz
code