19 Eylül 2024 Perşembe
ads
DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.04 ₺
G.ALTIN 2,796.07 ₺
Ç.ALTIN 4,682.40 ₺
ATA 19,359.68 ₺
BİLEZİK 2,611.83 ₺

Eskişehir Sazova Parkı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Blog
Yayınlama: 23 Haziran 2023 Cuma 17:28 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Yudum Özel

Eskişehir Sazova Parkı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Eskişehir Sazova Parkı

Aslında tam adıyla Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı olan Eskişehir Sazova Parkı, Eskişehir’de Kütahya yolu üzerinde Sazova Mahallesi’nde 400 bin metrekarelik alanıyla Eskişehir’in en büyük parkıdır. Ünü sadece Eskişehir’de kalmayıp tüm Türkiye’de ünlenen bu parka Eskişehir’in Disneyland’ı da diyenler mevcut. Ekim 2008’de açıldığında henüz tamamlanmamış olan bu park kısa süre içerisinde bitirilip içindeki her yer bitirilmiştir. Parkın ana girişinde ücret alınmıyor ancak içerisindeki yapılardan bazılarına girişte bilet almanız gerekiyor. İçerisinde ağırlıklı olarak çocukların ilgisini çekebilecek yerler olan Sazova Parkı aslında yetişkinlerin de çok eğlenebileceği bir yer. Özellikle çocuklu aileleri sıklıkla gördüğümüz bu parkta her kesimin ilgisini çekebilecek bir şey bulunuyor. Tamamını gezmek için bir günden fazla zaman ayrılması gerekebilir. Ancak bu zamanda çocukların çok eğleneceği ve hayal dünyasını genişletebileceği bölümler ile kaliteli zaman geçirebilir. Eskişehir Sazova Parkının içinde yer alanlar arasında
  • Korsan Gemisi (Gemi Müzesi),
  • Masal Şatosu,
  • Gölet,
  • Hayvanat Bahçesi,
  • Eti Sualtı Dünyası,
  • Japon Bahçesi,
  • Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi,
  • Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri Parkı,
  • Bilim Deney Merkezi,
  • Sabancı Uzay Evi,
  • Sazova Parkı gezi treni,
  • Oyun alanları var.

Masal Şatosu

Masal Şatosu Türkiye’deki farklı kulelerin izlerini taşıyan ve onların birleşiminden oluşan bir şatodur. Bu yüzden sadece bir bakış atmak yetmez, araştırmak gerekir. Bu kuleler:
  1. İstanbul – Galata Kulesi
  2. Diyarbakır – Çan Kulesi
  3. İstanbul – Topkapı Sarayı
  4. Mardin – Ulu Kule
  5. İstanbul – Kız Kulesi
  6. Amasya – Burgulu Kule
  7. İstanbul – Sindrella Kulesi
  8. Antalya – Yivli Kule
İçerisini tur satın alarak gezebileceğiniz gibi, tur satın almadan sadece bilet ile de giriş yapıp gezebilirsiniz. İçerisinde toplamda 5 bölüm yer alıyor. Bunlar Gizemli Yolculuk, Efsaneler Diyarı, Evvel Zaman Sokağı, Sihirli Elma Kafe, Masal Şatosu Sahnesi. Gizemli Yolculuk: 5-11 yaş arasındaki çocukların Tiyatro oyuncuları ile birbirinden farklı dekorlarla döşenmiş oyunlara dahil olabildiği bir bölüm. Efsaneler Diyarı: Türk efsanelerini anlatan bir bölüm. Bu bölümde çocuklar ve yetişkin bireyler Türk kültürünü öğrenebilir. Evvel Zaman Sokağı: Hediyelik eşyaların satıldığı bölüm. Sihirli Elma Kafe: Masallara dair tüm ayrıntılarla ve Masal Kahramanları ile iç dizaynı yapılmış olan, mola verebileceğiniz kafesi olan bir bölüm. Masal Şatosu Sahnesi: Gösterilerin yapıldığı bölüm. Aynı zamanda atölye olarak da kullanılır.
Okuyunuz: Eskişehir Radyo Frekansları

Korsan Gemisi (Gemi Müzesi)

Korsan Gemisi (Gemi Müzesi) İlhamını 1620 yılında Atlas Okyanusu’nu geçerek Amerika’ya göç eden insanları taşıyan ilk gemi Mayflower’dan alan bu gemi, gerçekçi tasarımıyla gerçekten ilgiyi üstüne çekmeyi başarıyor. Kendisi parkın içindeki yapay gölette bulunuyor. Gerçekçi tasarımına örnek verecek olursak içinde kaptanın bulunduğu kısım, halatlar, gemi mürettebatının kullandığı malzemeler ve hatta iskelet bile var. Çocukların ilgisini çektiği kadar yetişkinler de Korsan Gemisi’ni gezmeyi seviyor.

Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri Parkı

Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri Parkı Esminyatürk alanında 32 tane minyatür maket bulunuyor. Hepsi de gerçeğine uygun şekilde 1/25 oranında ölçeklendirilmiş ve oldukça gerçekçi duruyor. Sadece Türkiye’de yer alan yapıları değil, Türk kültürünün izlerini taşıyan yapıları da görebilirsiniz burada. Bu yapıların gerçek halini görme imkânı olmayanlar için harika bir fırsat oluşturan bir alan. İçerisinde yer alan yapılar şu şekildedir:
  1. Selimiye Camii (Edirne),
  2. Divriği Ulu Camii (Sivas),
  3. Diyarbakır Ulu Camii (Diyarbakır),
  4. Ahlat Ulu Kümbet (Bitlis),
  5. Çifte Minareli Medrese (Erzurum),
  6. Aşık Paşa Türbesi (Kırşehir),
  7. Ethem Bey Camii (Arnavutluk),
  8. Mümine Hanım Türbesi (Azerbaycan),
  9. Mostar Köprüsü (Bosna-Hersek),
  10. Alaca Camii (Makedonya),
  11. Tac Mahal (Hindistan),
  12. Hümayun Türbesi (Hindistan),
  13. Gök Kümbet (Irak),
  14. 33 Gözlü Köprü (İran),
  15. Hoca Ahmed-i Yesevi Külliyesi (Kazakistan),
  16. Rabia Sultan Türbesi (Kazakistan),
  17. Hansaray (Kırım),
  18. Sultan Murat Türbesi (Kosova),
  19. Fatih Camii (Kosova),
  20. Gül Baba Türbesi (Macaristan),
  21. Mustafa Paşa Camii (Makedonya),
  22. Orhun Abideleri (Moğolistan),
  23. Uluğ Bey Medresesi (Özbekistan),
  24. Bala Havuz Camii (Özbekistan),
  25. Muhammed Emin Han Külliyesi (Özbekistan),
  26. Çar Minare (Özbekistan),
  27. İsmail Samani Türbesi (Özbekistan),
  28. Şam Osmanlı Tren Garı (Suriye),
  29. Medine Osmanlı Tren Garı (Suudi Arabistan),
  30. Sultan Sencer Türbesi (Türkmenistan),
  31. Sultan Tekeş Kümbeti (Türkmenistan),
  32. Bey Hamamı (Yunanistan).

Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi

Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi 15.000 metrekarelik kapalı bir alandan oluşan bu alanın yapılmasında birçok amaç var. Türk devlet ve topluluklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak. İçerisindeki Bilim Sanat Okulu ile, Musiki Tarihi Salonu ile, Türk bilgelerinin ve Osmanlı ile Selçuklu mimarisinin tanıtıldığı yapıları ile bu amaçlarda başarılı olacağına eminiz.

Hayvanat Bahçesi ve Sualtı Dünyası

Hayvanat Bahçesi ve Sualtı Dünyası 2017 yılında açılan bu bahçede çok farklı hayvanları görebilirsiniz. Yine türüne ve yaşam alanlarına göre bölümlere ayrılmış bir şekilde yapılandırılmış olan hayvanat bahçesinde penguen, zebra, lemur, sürüngenler, kuş türleri gibi birçok çeşit hayvan yer alıyor. Hayvanat bahçesinin devamında yer alan Sualtı Dünyasına, Hayvanat bahçesine girerken aldığınız bilet ile girebiliyorsunuz. Yaklaşık 123 türdeki 2150 balığı görebileceğiniz, belki de saatlerce izlemek isteyebileceğiniz bir yer burası. Çıkışında ise hatıra ya da hediyelik eşya alabileceğiniz bir kısım bulunmakta.

Sabancı Uzay Evi

Sabancı Uzay Evi Sabancı desteğiyle yapılan bir uzay evi olan bu yer Türkiye’nin en büyük planetaryumu. Uzay denilince aklımıza gelen yıldız, dünya, galaksi ve birçok gezegen ile ilgili 3 boyutlu sunumların ve şovların sergilendiği bir salonu olan bu yer aynı anda yaklaşık olarak 96 kişiyi alabiliyor.
Okuyunuz: Eskişehir Odunpazarı Evleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Eskişehir Bilim Deney Merkezi

Eskişehir Bilim Deney Merkezi Özellikle çocuklar için yapılmış, bilime ilgi duyan meraklı, yaratıcı küçük kaşifler yetiştirmek üzere tasarlanmış bir merkez. Eskişehir’de sıklıkla okullar burada rezervasyon yaptırarak öğrencilere deney yapmaları için güzel bir imkân sağlıyor.

Sazova Parkı Gezi Treni

Gezi Treni Parkın girişinde yer alan bu gezi treni ile gezilecek yerlere yapılan duraklarda inerek gidebilirsiniz. Bu kadar büyük bir gezi alanı olan Sazova Parkı’nın tamamını gezmek istiyorsanız ihtiyacınız olacak.

Japon Bahçesi

Japon Bahçesi Sazova Parkı içerisinde kafa dinlemek için gidilen, huzur veren bir manzaraya sahip güzel bir bahçe. Parkın kalabalığından sıyrılmak isteyenler için birebir.

Gölet

Gölet Neredeyse tam ortada diyebileceğimiz bir konumda olan bu yapay gölet ördek, kuğu gibi hayvanlara ev sahipliği yaparken, su bisikleti gibi araçlarla bizi de misafir ediyor.

Küçük kafeteryalar, restoranlar ve kafeler

Küçük kafeteryalar, restoranlar ve kafeler Giriş kısmında bulunan küçük kafeteryalarda, ortalarda bulunan restoran ve kafelerde karnınızı doyurabilir, gezilecek onca yer arasında mola verebilirsiniz. Sazova Parkı Eskişehir’de gününü dolu geçirmek isteyenlere harika bir fırsat yaratıyor. İster yetişkin ister çocuk olun bu parkta herkesin ilgisini çekebilecek alanlar mevcut.
BENZER HABER
Ä°lk Yorumu Sen Yaz
code