ads
DOLAR 34.08 ₺
EURO 38.03 ₺
G.ALTIN 2,794.69 ₺
Ç.ALTIN 4,682.40 ₺
ATA 19,359.68 ₺
BİLEZİK 2,611.83 ₺

Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları

Blog
Yayınlama: 7 Temmuz 2023 Cuma 09:53 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Neslihan Eylence

Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları
Eskişehir Türkiye'nin en güvenli ve mutlu şehri seçilmesiyle oldukça göz önüne çıkan bir şehir olmaya başladı. Büyük şehirlere yakınlığı, sakinliği ve güzel doğasıyla İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin kaosundan uzaklaşmak isteyenlerin bir numaralı tercihi oldu desek yalan olmaz. Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları Eğer siz de Eskişehir'e taşınmayı ya da burada okumayı düşünüyorsanız Eskişehir'de yaşam nasıl, kiralar ne kadar, müstakil ev ve satılık daire fiyatlarından tutun Eskişehir'de ulaşım ve market fiyatlarına kadar her şeyi yazımızda inceleyeceğiz.

Eskişehir'de Yaşam

Bu yıl haziran ayında Malta'da düzenlenen ve Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödüllerinde Eskişehir dünyanın en zengin şehirleri olan Birleşik Arap Emirliklerinden Abu Dabi, Dubai ve Çin Halk Cumhuriyetinden Xin Yang gibi şehirlerle yarışarak üçüncülük ödülüne sahip oldu. Neye göre bir şehrin yaşanılabilir olup olmadığına karar veriliyor derseniz şehrin klasik verileri, suç oranının düşük olması, iyi ulaşım imkanı, belediyecilik hizmetlerinin iyi olması ve binasından doğasına, şehir planlamasına, şehirde bulunan aktivitelere, gezilecek yerlere, ekonomisine ve daha birçok alanda incelenerek şehirlerin yaşanılabilir olup olmadığına karar veriliyor. Dünyanın mimari, nüfus ve ekonomi olarak kendinden kat kat büyük şehirlerini geçerek üçüncülük ödülünü alan Eskişehir Türkiye'nin en gözde şehri olmuş durumda. Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları Şehirde 3 adet üniversite bulunması da şehri özellikle öğrencilerin gözdesi haline getiriyor. Şehirde çok sayıda öğrenci olması şehre hareketlilik katıyor ve daha eğlenceli bir yer olmasını sağlıyor. Şehirde gezilecek birçok müze, tarihi mekan, doğal harikalar, eğlence merkezleri, sinema, tiyatro gibi bir çok aktivite bulunmakta. Büyük şehir yaşamını benimseyen biriyseniz bir süre sonra sıkılmanız olası ama büyük şehirlerin kaosundan, trafiğinden sıkıldıysanız Eskişehir tam size göre. Eskişehir için halk arasında kafa dinleme yeri yada emekli şehri gibi söylemler de duymak mümkün.
Okuyunuz: Kriz Zamanı Nelere Yatırım Yapılır?

Eskişehir'de Kira Fiyatları

Kira Fiyatları ilçeden ilçeye değişiklik gösterdiği gibi mahalleden mahalleye de değişiklik gösterebiliyor. Şehir merkezine yakın olan mahallelerde kiralar şehrin dış kesimlerine oranla nasıl? Gelin beraber göz atalım. Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları Bahçelievler, Cumhuriye ve Kurtuluş semtlerindeki mahalleler merkez ve merkeze en yakın mahalleler diyebiliriz. Bu mahallelerde 1+1 bir daire 4.500 Türk lirasından başlıyor 13.000 Türk lirasına kadar fiyatlar artmaya devam ediyor. 2+1 bir daireleri ise 6.000 Türk lirasından başlıyor 18.000 Türk lirasına kadar bulmanız mümkün. 3+1 daireler 7.500 Türk lirasından başlıyor 20.000 Türk lirasına kadar devam ediyor. 4+1 ve üzeri büyüklükteki daireler ise 10.000 Türk lirasından başlıyor. Bu mahalleler şehrin en gözde mahalleleri desek hiç yanlış olmaz. Merkezde olmasıyla her şeyin ayağınızın altında olması, günümüzde gitmeniz gereken yere yürüyerek 5-10 dakika içinde ulaşmak büyük bir lüks. Bu mahallelerde ve bu şartlarda yaşamak istiyorsanız kiranızın birkaç bin Türk lirası fazla olmasını göze almanız gerekiyor. Kirayı fazla ödemeyi saçma bulanlardansanız eğer bir işiniz olduğunda sürekli şehir merkezine gitmek de hem fazladan yol parası çıkartacak hem de zamanınızdan çalacaktır. Bu yüzden şehir merkezinde sık sık işi olan biriyseniz evinizi de merkezden tutmanızda fayda var. Şehirdeki üniversitelere yakın olan mahallelerde yani Bahçelievler, Büyükdere ve Gazipaşa mahallelerinde 1+1 daireler 4.000 Türk lirası ila 20.000 Türk lirası arasında değişiyor, 2+1  daireler ise 7.000 Türk lirası ila 20.000 Türk lirası arasında değişiyor, 3+1 daireler de 8.000 Türk lirası ila 25.000 Türk lirası arasında değişmekte. Bu mahallelerde çoğunlukla öğrenciler yaşadığı ve ev aradığı için emlakçılar ve ev sahipleri bu durumu fırsat bilip evleri hak ettiğinden daha fazlaya kiraya koyabiliyorlar. Yada apartmanları tüm daireleriyle birlikte satın alıp apart evlere çeviriyorlar. Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları Yukarıdaki mahalleler dışında Eskişehir'in Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerine bağlı diğer mahallelerinde kiralar 1+1 dairelerde 3.500 ila 16.000 Türk lirası, 2+1ler 4.000 ila 20.000 Türk lirası, 3+1ler ise 5.000 ila 26.000 Türk lirası arasında değişiyor. Bu mahallelerde kiralar nispeten şehir merkezine ve üniversite yakınlarına göre daha uygun. Eskişehir'in yerlilerinin yaşadığı bu kesimler şehrin en sakin ve huzurlu bölgeleri olsa gerek. Bu mahalleler hareketli hayattan uzak ama şehrin de çok dışında kalmak istemeyenler için harika bir tercih olabilir.

Eskişehir'de Ev Fiyatları

Eskişehir'de satılık ev fiyatları tepebaşı ilçesinde 1+1 daireler için 520.000 Türk lirası ila 4.900.000 Türk lirası arasında değişirken 2+1 bir daire için 625.000den başlayıp 11.960.000 Türk lirasına kadar devam ediyor. 3+1 daireler ise 890.000 Türk lirası ila 15.470.000 Türk lirasına arasında değişkenlik göstermekte. Ev alırken kiraya çıkacağınız bir eve göre daha çok detaya dikkat etmek gerekir. Tüm isteklerinizi göz önünde bulundurup size en uygun evi bulmak biraz zaman alabilir. Sırf uygun fiyatlı diye merkeze yada işinize çok uzakta bulunan bir ev almak başta sizin için sorun olmasa da ilerleyen zamanlarda çok canınızı sıkabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için ev alırken iyi düşünmeli ve her şeyi göz önünde bulundurmalısınız. Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları Odunpazarı ilçesinde de 1+1 daireler 610.000 ila 1.950.000 Türk lirası arasında değişirken 2+1 daireler 645.000 ila 5.250.000 Türk lirası arasında değişiyor. 3+1 daireler ise 640.000 Türk lirasıyla 20.000.000 Türk lirası arasında değişmekte. İki merkez ilçede de ev fiyatları birbirine oldukça yakın. Bu durum ev alırken tercihinizi fiyata göre değil de baktığınız evlerin diğer özelliklerine göre yapmanızı sağlayacaktır.
Okuyunuz: Evde Tasarruf Etmenin 40+ Etkili Yolu

Eskişehir'de Ulaşım Nasıl?

Eskişehir'de ulaşım kolaylığı sağlayan toplu taşıma araçlarının başında tramvay geliyor. Şehrin neredeyse her yerine ulaşan geniş ağıyla Eskişehirlilerin kurtarıcısı durumunda olan tramvayın dışında şehirde belediye otobüsleri ve minibüsler de faaliyet göstermekte. Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları Şehirde kendi aracınızla bir yerden bir yere gidecekseniz yollarda karşınıza çıkabilecek tek sorun tramvayın geçmesini beklemenizi gerektiren ışıklar olacaktır. Şehirde birçok yerde kapalı ve açık otoparklar bulunsa da otopark sorunu var. Sokaklar genelde tek şeritli ve dar yapıya sahip olduğu için araçlarını sokağa park edemeyen kişiler çareyi garajlı ev aramakta buluyorlar. Garajlı binalar kışın da sürücüler için bir avantaj oluyor. Garajlardaki araçlar soğuktan ve dondan çok daha az etkileniyorlar.

Eskişehir'de Market Fiyatları

Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları Eskişehir kimi şehre göre ucuzken kimi şehre göre pahalı olabilir. Çarşı, pazar ve market fiyatları sürekli değişen dolar kuru yüzünden bazen birkaç gün arayla bazen haftada biz bazen de ayda bir gibi zaman aralıklarıyla zamlanıyor. Zamlar dışında bazı esnafların fahiş fiyatlar koyduğu da bilinmekte. Öğrencilerin yoğun olduğu şehirde esnaf ve ev sahipleri olabildiğince kendilerini düşünüp kar etmeye odaklandıkları için merkez kesimler her açıdan dış kesimlere göre pahalı kalıyor.

Eskişehir'in İlçelerinde Kira ve Ev fiyatları

Eskişehir'in merkez iki ilçesi Odunpazarı ve Tepebaşı dışında diğer ilçelerinde satılık ev fiyatlarını gelin beraber inceleyelim. Eskişehir Ortalama Kira ve Ev Fiyatları İlçelerde 1+1 ev fiyatları 800.000 Türk lirası ila 1.000.000 Türk lirası gibi fiyatlara karşımıza çıkarken 2+1 daireler 850.000 Türk lirası ila 2.000.000 Türk lirası arasında değişkenlik gösteriyor. 3+1 daireler ise 860.000 Türk lirası ila 4.000.000 Türk lirası arasında değişiyor. Eskişehir'in merkez ilçeleri dışındaki ilçelerde kira fiyatları merkeze göre oldukça uygun diyebiliriz. 1+1 bir  daireyi 2.000 Türk lirası civarına bulabilmek mümkün. 2+1 ve 3+1 daireler ise 5.000 Türk lirası gibi fiyatlardan başlıyor. İlçelerde ev kiraları daha uygun olsa da ev bulmak o kadar da kolay değil. Şehir merkezi dışındaki ilçelerde kiralık ev sayısı oldukça az. Ama kiralık ev bulursanız da merkeze göre çok daha uygun bir kira ödeyeceğiniz de kesin.
BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code