8 Eylül 2024 Pazar
ads
DOLAR 33.98 ₺
EURO 37.73 ₺
G.ALTIN 2,718.55 ₺
Ç.ALTIN 4,564.55 ₺
ATA 18,872.39 ₺
BİLEZİK 2,546.10 ₺

Eskişehir'de Bu Hafta Vizyonda Neler Var?

Blog
Yayınlama: 26 Temmuz 2024 Cuma 20:24 Güncelleme: 26 Temmuz 2024 Cuma 20:25 Kaynak: Haber Merkezi Editör: Aybüke Yavuz

Tekrar merhaba sinemaseverler bu hafta yine Eskişehir’de Vizyondaki Filmler içeriğimizle sizlere film önerileri sunacağız. Eskişehir’de bu hafta vizyona giren yeni film sayısı geçtiğimiz haftalara göre daha az ancak aylardır beklenen çok önemli bir film var o da Marvel severlerin heyecanla beklediğini düşündüğüm “Deadpool & Wolverine” filmi. 

Eskişehir'de Bu Hafta Vizyonda Neler Var?

Buna ek olarak Eclipse adındaki Türk yapımı spor belgeseli bu hafta vizyona eklenen filmlerden olmuş. Bugünkü yazımda bu iki filmden bahseceğim sizlere. O nedenle eğer Marvel evrenine hakimseniz gideceğiniz yer belli. Ama “yok ben Marvel filmlerini sevmem sinemada da biraz entelektüel takılayım” diyorsanız belgesel izlemek için sinemaya gidebilirsiniz. Genel bir giriş yaptığımıza göre artık filmlerimizin detaylarına geçebiliriz, şimdiden iyi okumalar!

1)  Deadpool & Wolverine (Aksiyon/Komedi)

Marvel Evreni’ne hiç hakim değilseniz ve bu filme gitmeyi düşünüyorsanız Deadpool’un önceki filmlerini ve X-Men’in en azından Logan filmini izlemelisiniz. Bu bir devam filmi olduğundan karakterleri ve evreni genel hatlarıyla tanımayanlar için karmaşık ve sıkıcı olabilir.

Deadpool ve Wolverine karakterlerinden kısaca bahsetmem gerekirse; Deadpool aslında bir antikahraman, çizgi romandan uyarlama olan karakter ilk başta kötü ancak sonradan iyi bir karakter oluyor. Oldukça komik ve aynı zamanda geveze olan bu karakteri izlerken çok eğleneceksiniz. Wolverine ise süper insan ve duyularına sahip oldukça vahşi ve Deadpool’a göre ciddi bir karakter. Bu iki karakterin buluşmasını izlemek oldukça komik olacaktır diye düşünüyorum.

Bu film ise Deadpool’un Wolverine’i kendisiyle savaşması için ikna etmesini ve birlikte savaşmalarını anlatıyor.

Barbie ve Oppenheimer kadar olmasa da reklamı iyi yapılmış filmlerden biri olan Deadpool & Wolverine bu yılın en çok beklenen filmleri arasında gösteriliyordu. Fragmanlarda filmin vizyon tarihi ABD ve Türkiye için 26 Temmuz olan vurgulanırken son dönemde filmin gösterim tarihi iki gün öne çekildi.

Biliyorsunuz ki normalde yeni filmler cuma günleri vizyona giriyor fakat bu kez Deadpool & Wolverine filmi ülkemizde 24 Temmuz çarşamba günü gösterime girdi. Üstelik film ABD’de bile 26 Temmuz'da vizyona girdi. Çoğu zaman yabancı filmler ülkemizde gecikmeli olarak vizyona girerken yeni Marvel filmi bizleri şaşırttı. Elbette ki bunun bir pazarlama stratejisi olduğu aşikâr ancak yine de ülkemizde filmin daha önce izlenmesi gurur verici.

Yine bir reklam çalışması olarak geçtiğimiz günlerde Deadpool, Marvel Sinematik Evreni Süper Kahramanları’nın sosyal medya hesaplarını ele geçirdi. Her karakter için ayrı bir profil fotoğrafı oluşturan Deadpool, sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Haber Resmi

Yukarıda bahsettiklerim göz önüne alındığında Marvel’ın bu filme güzel bir reklam çalışması yaptığını söylemek mümkün öte yandan Deadpool’un da Wolverine’in de oldukça geniş bir hayran kitlesi var. Bu nedenle filmin reklam çalışmaları az olsaydı bile gişesi yüksek olacaktı diye düşünüyorum.

Espark sinema seans bilgileri için; https://www.paribucineverse.com/sinemalar/espark

Özdilek sinema seans bilgileri için; https://www.biletinial.com/tr-tr/mekan/cinetime-ozdilek-eskisehir

Kanatlı sinema seans bilgileri için; https://biletinial.com/tr-tr/mekan/eskisehir-kanatli-cinemapink

Vega sinema seans bilgileri için;  https://www.sinemalar.com/sinemasalonu/2201/eskisehir-prestige-vega-outlet adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Resmi

2) Eclipse (Belgesel,Spor)

Türk yapımı bir spor belgeseli olan Eclipse, türk sporcular Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Nazlı Savranbaşı, Ahmet Önder, Göksu Üçtaş Şanlı, Adem Asil’in hikayelerini anlatıyor. Sporcular 2020 yılındaki Tokyo Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanıyorlar ancak olimpiyatlar pandemi nedeniyle erteleniyor. 

Film, pandemi sürecinde madalya kazanmak isteyen ve motivasyonlarını güçlü tutmaya çalışan sporcuların yaşadıkları psikolojik ve bedensel sürece ışık tutuyor. Pandeminin etkileri bitmeden yaşanan İzmir depremi de yine İzmir’de olan sporcuları kötü etkiliyor. Belgeselin fragmanında Barış Manço’nun Dönence şarkısı bizlere eşlik ederken görüntülerin de siyah beyaz oluşu sanatsal bir hava katmış.

Filmin yönetmenleri Efe Öztezdoğan ve İpek Kent daha önce de kısa spor belgeselleri, videoları çektiklerinden bu filmde başarılı başarılı bir iş çıkartmışlar. Filmin isminin “Eclipse” olması (türkçe anlamı Tutulma) bana Dönence şarkısını kullanmalarıyla aynı nedenden olduğunu düşündürdü. Yani pandemi döneminde her gün aynı şeylerin yaşandığı o “kısır döngü” haline bir atıf olabilir.

Eğer bu belgeseli sinemada izlemek istiyorsanız kaçırmayın derim. Film yalnızca Espark sinemada var seans bilgilerini ise https://www.paribucineverse.com/sinemalar/espark?tarih=27-07-2024 adresinden öğrenebilirsiniz. 

Haber Resmi

İlk Yorumu Sen Yaz
code