25 Kasım 2024
weather
2°
Eskişehir Haber Genel Gündem İkindi Namazı Kaç Rekattır ? İkindi Namazı Nasıl Kılınır?

İkindi Namazı Kaç Rekattır ? İkindi Namazı Nasıl Kılınır?

İkindi namazı kaç rekattır sorusu İslam dininin farz ibadetler arasında saydığı şartları yerine getirmek isteyenler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Sizler de ikindi namazı kaç rekat nasıl kılınır sorusuna cevap arıyorsanız öğrenmek için bir adım atmışsınız demektir. İslam’ın beş şartından biri olan namazla ilgili tüm sorularınızın cevaplarını bu yazı içerisinde bulacaksınız. İşte ikindi namazı kaç rekattır sorusunun cevabı…

İkindi Namazı Kaç Rekattır ? Diyanet Açıklaması

Diyanet ülkemizde yaşayan Müslümanların her türlü sorusuna cevap vermek için titizlikle çalışıyor. Hal böyle olunca İkindi namazı kaç rekat, nasıl kilinir Diyanet tarifi insanlar tarafından merak ediliyor. Peki ikindi namazı kaç rekattırsorusuna Diyanet ne cevap veriyor?

İkindi namazı İslam dininde günün üçüncü namazıdır ve sekiz rekâttan oluşmaktadır. İkindi namazının önemi hadislerle sürekli olarak vurgulanmıştır. Bir diğer adı orta namaz olan İkindi namazını kılmayanların cennete gidemeyeceğine dair hadislerin var olduğu belirtilmektedir.

İkindi Namazı Kaç Rekattır ? Sünnet ve Farz Rekatlar

İkindi namazı kaç rekattır sorusuna cevap olarak 8 rekat olduğu açıklandı. Peki bunlardan kaçı sünnet kaçı farz rekattır? İkindi namazının 4’ü farz namaz 4’ü sünnet namazdır. İlk önce sünnet olan dört rekat kılınır ve başlamadan önce şu şekilde niyet edilir;

  • Niyet ettim Allah rızası için İkindi namazının dört rekat sünnetini kılmaya.

Sünnet rekatlar bittikten sonra selam verilir ve daha sonra farz olan rekatlar kılınmaya başlar. Önce sünnetin kılınmasının sebebi ise farz namaza hazırlık olarak belirtilmektedir. Kılınan sünnet namazdan sonra İkindi namazının farzına başlamadan önce şu şekilde niyet edilir;

  • Niyet ettim Allah rızası için İkindi namazının dört rekat farzını kılmaya.

İkindi Namazı Nasıl Kılınır Saat Kaçta?

Haber Resmi

İkindi namazı kaç rekattır sorusundan sonra gelen diğer önemli sorular namazın nasıl kılınacağı ve ikindi namazı saat kaçta sorudur. İkindi namazı ikindi ezanı okunduktan sonra kılınır. Saatler havanın karama zamanına göre değişkenlik göstermektedir. Takibini şehrinize göre yapabilirsiniz.

Namazın nasıl kılınacağı ise ibadetlerini önemseyen ve doğru sırayla yapmak isteyen her Müslümanların bilmesi gereken bir konudur. En az ikindi namazı kaç rekattır sorusu kadar önemli bir noktadır. İkindi namazının tarifi aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

İkindi Namazı Sünnet Kılınışı

Niyet Ettim Allah Rızası İçin İkindi Namazının Dört Rekat Sünnetini Kılmaya

1. Rekat

Tekbir

Sübhaneke

Euzu Besmele

Fatiha

Bir Sure

Secde (2 defa)

2. Rekat

Besmele

Fatiha

Bir sure

Rüku

Secde (2 defa)

Tahiyyat

Salli ve Barik

3. Rekat

Sübhaneke

Euzu Besmele

Fatiha

Bir Sure

Rüku

Secde (2 defa)

4. Rekat

Besmele

Fatiha

Bir Sure

Rüku

Secde (2 defa)

Tahiyyat

Salli ve Barik

Rabbena

Selam

İkindi Namazının Farz Kılınışı

Niyet Ettim Allah Rızası İçin İkindi Namazının Dört Rekat Farzını Kılmaya

1. Rekat

Tekbir

Sübhaneke

Euzu Besmele

Fatiha

Bir Sure

Secde (2 defa)

2. Rekat

Besmele

Fatiha

Bir sure

Rüku

Secde (2 defa)

Tahiyyat

3. Rekat

Besmele

Fatiha

Rüku

Secde (2 defa)

4. Rekat

Besmele

Fatiha

Rüku

Secde (2 defa)

Tahiyyat

Salli ve Barik

Rabbena

Selam

Sabah Namazı Kaç Rekat ?

Haber Resmi

Sabah namazı kaç rekat sorusu en az ikindi namazı kaç rekattır sorusu kadar sorulup merak ediliyor. Günün ilk farz namazı olan sabah namazı fecir vaktiyle başlayarak güneşin doğuşuna kadar olan zamanda kılınabilir. Sabah namazı farz namazlardan en kısa olanıdır. 2 rekat sünnet 2 rekat farz olmak üzere toplam 4 rekattan oluşmaktadır. Önce sünnet olan iki rekat kılınarak selam verilir. Daha sonra farz kılınır. Sünnet ve Farz rekatlardan önce niyet edilir.

Beş vakit namaz içerisinde sabah namazının yeri ayrıdır. Bunun sebebi olarak nefse en zor gelen namaz olarak görülmesi gelmektedir. Çünkü uykudan uyanarak kılınan bu namaz ‘Namaz uykudan hayırlıdır’ çağrısına uymayı gerektirmektedir.

Öğle Namazı Kaç Rekat ?

Öğle namazı kaç rekat sorusu da tıpkı ikindi namazı kaç rekattır sorusu gibi Müslümanlar tarafından sıklıkla soruluyor. İbadetlerini hakkıyla yerine getirmek isteyenler Müslümanlar namaz rekatlarını en doğru şekilde öğrenmek istiyor. Öğle namazı İslam dinin ikinci farz namazı olarak kılınmaktadır.

Toplam 10 rekattan oluşan öğle namazının 4 rekatı farz namazdır. 4 rekatı ilk sünnet olarak farzdan önce kılınır ve selam verilir. Daha sonra farz namaz kılınarak selam verilir. Ardından kalan 2 rekatlık son sünnet kılınır ve selam verilir. Her rekattan önce kılınan namaza göre niyet edilir. Öğle namazının vaktinin girmesiyle kılınan bu namaz ikindi vaktinin gireceği süreye kadar kılınabilir.

Akşam Namazı Kaç Rekattır ?

Akşam namazı farz namazlardan üçüncüsü olmasının yanı sıra Ramazan ayında oruçların açılmasını da temsili eden zamanı oluşturmaktadır. Bu sebeple de Müslümanlar tarafından oldukça önemli görülerek en az ikindi namazı kaç rekattır sorusu kadar sorulup araştırılmaktadır. Peki akşam namazı kaç rekattır?

Akşam namazı 5 rekattan oluşmaktadır. 3’ü farz namaz 2’si sünnet namazdır. Farzı sünnetten önce kılınan tek namazdır. Bunun sebebi olarak akşam namaz ve yatsı namazının arasındaki vaktin kısa olmasından kaynaklı farz namaz kılınmadan vaktin geçmesi ihtimalidir. İnsanların yoğunluğundan kaynaklı farzı atlamamaları için önce farzın kılınması emredilmiştir.

Yatsı Namazı Kaç Rekat ?

İkindi namazı kaç rekattır sorusuna benzer bir soru da yatsı namazı için sorulmaktadır. İslam dininde günün son namazı olan yatsı namazı Müslümanlar tarafından merak edilmektedir. Peki 5 vaktin sonuncusu olan yatsı namazı kaç rekattan oluşmaktadır?

Yatsı namazı toplam 13 rekattan oluşmaktadır. Bunlardan 4’ü farz rekat, 6’sı sünnet rekat ve 3’ü vacip namazdır. Tıpkı öğle namazında olduğu gibi yatsı namazında da önce 4 rekat sünnet ardından 4 rekat farz daha sonra 2 rekat sünnet kılınmaktadır. Son olarak ise 3 rekatlık vitir vacip namazı kılınır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *