İlk olarak 5393 Sayılı Kanun'un 15. maddesi uyarınca, belediyenin görevlerini kesintisiz sürdürebilmesi amacıyla banka hesaplarına "haczedilemez" kararı alınması konusu ve 5393 Sayılı Kanun'un 18 ve 49. maddeleri gereğince, boş memur kadrolarında derece değişikliği yapılması konusu ele alındı. Her iki gündem de bir sonraki oturumda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi.
Toplantıda ayrıca, kardeş belediyelik kapsamında Hatay ili Dörtyol Belediyesi ve Bolu ili Kıbrıscık ve Seben Belediyeleri arasında kardeş kent ilişkisi kurulması konusu görüşüldü. Bu gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
AK Parti Meclis Üyesi Engin Dolapçı tarafından;
"Tepebaşı Belediyesi bünyesinde taşeron firmada olup mimar ve mühendis kadrosunda çalışan imza yetkisi bulunan kaç kişi vardır? Aynı şekilde imza yetkisi olan kaç adet sözleşmeli mimar ve mühendis vardır? İmza yetkisi olan sözleşmeli mimar ve mühendislerin aldığı aylık ücret ne kadardır? Taşeron firmada çalışıp imza yetkisi olan mimar ve mühendisin aldığı aylık ücret ne kadardır? Konu ile ilgili olarak cevap verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerinin yer aldığı bir soru önergesi verildi.
AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Güleryüz tarafından;
"Tepebaşı Belediyesi’nin yapacağı ihaleleri belediye resmi sayfasında 'güncel' başlığı adı altında ihaleler kısmına koyduğu görülmektedir. Bu bağlamda, Kasım 2023 yılından bu zamana kadar kaç tane ihale yapılmıştır, yapılan ihaleler kaç tanesi belediye web sayfasında yayınlanmıştır? Yayınlanmayan ihale varsa neden yayınlanmamıştır? Özel davetiyeli ihale yapılmış mıdır? 2024 yılında Tepebaşı Belediyesi olarak kaç adet araç kiralanmıştır? Bu araçların kiralanma maksatları nelerdir? Araç kiralamak için kaç adet ihale yapılmıştır? İhale bedellerinin ne kadar olduğunu tarafımıza bildirilmesini rica ederiz." şeklinde bir soru önergesi verildi.
Tepebaşı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Saadet Gökçe Önay tarafından gündem dışı olarak;
“İstisnasız her gün Türkiye'de yeni bir gündeme uyanıyoruz ve son yaşanan tüm olaylara hayret ediyoruz. Esenyurt Belediye Başkanı Sn. Ahmet Özer'in tutuklanması kabul edilebilir değildir. Tutuklanma nedeni ve şekli de çok ilginçtir. Hukuki yollardan halkın iradesini sonuna kadar savunacağız.
Ancak hükümetimiz bunlarla uğraşacağına ekonomiyi düzeltmelidir. AKP yönetimi başa geçtikten sonra ekonomik olarak Türkiye'de herhangi bir büyüme kaydedilmemiştir. 1999 öncesi Türkiye, dünya ekonomisinde 16 ve 18. sıralardayken 2024 verilerinde hala 18. sıradadır. İhracatımız 265 milyar doları bulmuştur ama 2023 hedefi 500 milyar dolardı; demek ki onun bile ancak yarısına gelebildik. Yüksek faiz sürecinde yapısal reformların yapılmaması ve enflasyon ile savaşın baskılanan döviz kurlarına indirgenmiş olması, sanayi kuruluşlarının hem uygun finansmana erişimini zorlaştırmıştır hem de ihracatta rekabet gücünü elinden almıştır. Türkiye sanayisinin %80'ini oluşturan düşük ve orta teknoloji üretiminde maalesef değerli TL ekonomik hareketliliği azaltmaktadır ve gelecekte daha az kişinin istihdam edilmesine sebebiyet verecektir.
Sonuç olarak, hem bir kadın hem de bir sanayici olarak hükümete şunu söylemek istiyorum; ekonomiyi düzeltin, enflasyonu durdurun, durdurmuş gibi yapmayın ve insanların açlık sınırının altında yaşamasına müsaade etmeyin. Enflasyonu doğru verilere göre hesaplayın ve olması gereken asgari ücreti doğru belirleyin. Başarısızlığınızı farklı konularla değiştirme çabasından vazgeçin.”