Eral, yaz aylarında zayıflamak için sıkça başvurulan yeşil çay, papatya gibi bitkilerin kaynatılarak bilinçsizce tüketildiğini belirterek, “Son zamanlarda sosyal medyada yeşil çayın yan etkileriyle ilgili haberler sıklaştı. Kontrolsüz bitki çayı tüketimi kalp ritim bozukluklarına, çoklu organ yetmezliğine kadar gidebilir. Mutlaka miktarına dikkat edilmeli. Açıkta satılan, etiket bilgisi olmayan ürünlerden uzak durulmalı” dedi.
Gençler arasında popülerleşen avokado yaprağı, ananas kürü, matcha çayı gibi ürünlerin de kontrolsüz tüketildiğini söyleyen Eral, “Bu ürünlerin kimlerde nasıl etki göstereceği belli değil. Emin olmadığınız hiçbir bitki çayını fazla tüketmeyin” diye konuştu.
Fitoterapik ürünlerin mutlaka uzman kontrolünde ve güvenilir yerlerden temin edilmesi gerektiğini vurgulayan Eral, “Yolda topladığımız papatyaların bile yüzlerce türü var. Sakinleştirici diye içilen çaylar sağlığa zarar verebilir, fayda sağlamayabilir. Doktor tavsiyesi yoksa ve eczane ürünü değilse tüketmeyin. Unutmayın; besinleri, ilaçları zehirden ayıran şey dozdur. Tüm vatandaşlarımızı kontrollü tüketime davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.