iPhone parçalar 1 yazıyor ise ne yapılmalıdır? Öncelikle iPhone modellerinin sahip olduğu en önemli özelliklerden biri, cihazların onarım ve değişim geçmişlerinin kolaylıkla tespit edilebilmesidir. Bu tespit işlemleri harici bilgisayar programlarıyla yapılabilir. Bunun yanı sıra, IPhone sürümünün izin verdiği ölçüde ‘’ telefonda değişen parça var mı ‘’ sorusuna cevap bulunabilir.

iPhone Parçalar 1 Yazıyor Ne Yapmalıyım? Parça Sorgulama Nasıl Yapılır?

iPhone parçalar 1 yazıyor  ise değişen parçaların kontrolünü yapmadan önce bazı basit seçenekler mevcuttur.  Örneğin satın alınan bir cihazın seri numarası bile bu konuda kullanıcılara ipucu verebilmektedir. Aşağıdaki tabloda model numarasına göre değişen parça kontrollerinin nasıl yapılabileceği gösterilmiştir.

Model Numarası

Değişen Parça

P harfi ile başlıyorsa

Cihaz gravürlü kişiselleştirilmiştir

F harfi ile başlıyorsa

Cihaz yenilenmiştir

M harfi ile başlıyorsa

Cihaz tamamen yeni durumdadır.

N harfi ile başlıyorsa

Cihaz servis tarafından değişim yaşamıştır

iPhone parçalar 1 yazıyor ise iPhone’un yenilenmiş veya değiştirilmiş olduğu nasıl belirlenir? Bunu öğrenmek için cihazın ‘’Parçalar’’ bölümüne ulaşmak gerekir. Söz konusu bölüme ulaşmak için:

Parçalar bölümüne ulaştıktan sonra burada iki bilgi önemlidir. Eğer bu kısımda iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazın Apple tarafından bir güncelleme aldığı anlaşılır.  iPhone parçalar 0 yazıyor ise cihazın orijinal olduğunu ve herhangi bir işlem geçmişi olmadığını gösterir. Peki model numarası bilinmiyor ya da daha detaylı sorgulama yapılmak isteniyorsa iPhone hakkında parçalar nasıl sorgulanır?

1 - iPhone 7 Değişen Parça Sorgulama İşlemi

Haber Resmi

iPhone kullanıcıları,değişmiş bir parçayı iPhone'da nasıl tespit edebileceklerini hep merak etmişlerdir. iPhone 7 kullanıcıları, cihazlarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için  iPhone değişen parça sorgulama programı kullanabilirler. Veya ‘’ayarlar’’ ve sonrasında ‘’hakkında’’ bölümünde iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazda değişiklikler olmuş demektir.

2 - iPhone 8 Plus’da Değişen Parça Sorgulama İşlemi

iPhone 8 Plus modellerinde değiştirilmiş parçaları tespit edebilmek için yukarıda bahsedilen parça sorgulama uygulaması kullanabilir. Ya da telefon ayarları bölümünde iPhone parçalar 1 yazıyor ya da ‘’0’’ yazıyor ise konu hakkında fikir sahibi olunabilir.

3 – iPhone 11’de Değişen Parça Sorgulama İşlemi

iPhone 11 değişen parça sorgulama işlemi, cihazın kendi arayüzü üzerinden yapılabilir. Yanı sıra,  IPhone parça değişikliği sorgulama uygulaması aracılığıyla da basitçe gerçekleştirilebilir. Bu yöntemle, parçaların orijinallikleri kontrol edilebilir ve cihazın herhangi bir tamire veya değişikliğe tabi tutulup tutulmadığı öğrenilebilir. 

4 – iPhone 12 Değişen Parça Sorgulama İşlemi

iPhone 12  modelinde değiştirilmiş veya tamir edilmiş parçaları tespit etmek için yine parça değişikliği sorgulama uygulaması kullanabilir. Ya da ‘’ayarlar’’ bölümündeki ‘‘hakkında’’sekmesi kullanılabilir. Eğer iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazda değişiklik olmuş demektir.

5 – iOS 15.2 Değişen Parça Sorgulama İşlemi

Haber Resmi

iOS 15.2 güncellemesi sayesinde iPhone kullanıcıları, değiştirilmiş parçaların olup olmadığını kolaylıkla kontrol edebilirler. Ayrıca bu özellik, cihazdaki parçaların işlevlerini tam olarak yerine getirmediğinde kullanıcılara uyarılarda bulunabilir. Ya da ‘’hakkında’’ bölümünde iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazda değişiklikler olmuş demektir.

6 - iPhone Tamir Edilen Parça Sorgulama İşlemi

IPhone'un tamir edilip edilmediğini anlamak için ilk adım, telefonun kutusundaki Apple sertifikası mührüne bakmaktır. Bu mühür, cihazın teknisyenler tarafından yenilendiğini gösterir. Bu sayede iPhone'daki parça değişiklikleri kolayca tespit edilebilir. Ya da ayarlar bölümünde iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazda değişiklikler olmuş demektir.

7 - Orijinal Apple Parça Sorgulama İşlemi

iPhone 11 ve daha yeni modellerde yüklü olan iOS 15.2 sürümü, servis geçmişi ve parça değişikliklerini görmek isteyen kullanıcılar için kullanılabilir. Ayarlar bölümünde 'Hakkında' seçeneğine tıklanarak, iPhone değişen parça sorgulama işlemi kolayca gerçekleştirilebilir. Eğer iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazda değişiklik olmuş demektir.

8 - iPhone Bilinmeyen Parça Sorgulama İşlemi

Telefonlarda zaman zaman bilinmeyen parça uyarıları alınabilir. Bu uyarıların bazı temel nedenleri bulunmaktadır. Nedenler şu şekilde açıklanabilir:

Parça ve servis geçmişi bölümünde bilinmeyen parça uyarıları görünebilir. Bu uyarılar iPhone'un tamir ve parça değişikliği geçmişi hakkında kullanıcılara daha fazla bilgi sağlamak amacıyla görüntülenir. Ya da ‘’hakkında’’ bölümünde iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazda değişiklikler olmuş demektir.

9 - IOS 16 Değişen Parça Sorgulama İşlemi ve IPhone Parçalar 1 Yazıyor Sorunu

Haber Resmi

‘’Ayarlar ’’açıldıktan sonra, ‘’Genel’’  ve ardından ‘’Hakkında‘’ bölümüne girilir. Bu işlemlerin ardından, "Parçalar ve Servis Geçmişi" bölümü, seri numarasının hemen altında görüntülenecektir. Eğer iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazda değişiklikler olmuş demektir.

10 - iPhone XR Parça Sorgulama İşlemi

Bu modellerde ‘’hakkında’’ bölümünde gerekli sonuçlara ulaşmak mümkündür. Eğer iPhone parçalar 1 yazıyor ise cihazda değişiklikler olmuş demektir.

Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Eğer cihazda birden fazla kez değiştirilme, onarım işlemi gibi işlemler uygulanmışsa yalnızca en son yapılan işlem görünecektir.