Rakı mezesi ve bu mezelerin eşlik ettiği ‘rakı sofrası’ fenomeni bu topraklarda yetişen insanların gündemini meşgul eden konular arasında yer alıyor. Bazen ailecek bazen de arkadaşlarla hoş bir iletişim sağlanması için hazırlanan bu sofralarda öncelikle rakı ne ile içilir sorusu soruluyor. Eğer sizler de hayatınızda bu sofralara önem veriyorsanız en iyi rakı mezesi isimlerine ve püf noktalarına bu yazı sayesinde ulaşacaksınız.

Evde Yapılabilecek En Güzel Rakı Mezeleri

Rakı sofrasının en çok tercih edileni evde kurulanlarıdır. Özellikle artan rakı fiyatları ile beraber bu sofranın evde kurulması daha makul sayılıyor. Sizler de kusursuz rakı masası hazırlığı yapmak istiyorsanız bazı araştırmalar yapmanız gerekir. Rakı ne ile içilir yanına en çok hangi mezeler yakışır sorularına cevap bulmalısınız.

Evde hazırlanabilecek en güzel rakı mezesi kolay yapılabilir olanlardır. Bunun yanı sıra lezzet ve içerisinde kullanılan ürünlerin ulaşılabilirlik seviyesi de önemlidir. Peki evde en çok tercih edilen rakı mezesi çeşitleri nelerdir?

Haber Resmi

Evde Rakı Yanına Meze Tarifleri

Evde yapılabilecek en kolay rakı mezesi isimlerini yukarıda gördünüz. Sevdiklerinizle unutulmaz bir an yaşamak istiyorsanız bu mezelerin tariflerini de öğrenmeniz gerekir. Aşağıda sizler için hazırlanan tabloda bu mezelerin tarifleri ve püf noktalar yer almaktadır.

Mezenin Adı

Tarifi

Püf Noktası

Haydari

Rakı ne ile içilir diye sorduğunuzda haydari cevabını almamanız imkansızdır. Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı ve bir tatlı kaşığı naneyi kızartın. Bir su bardağı süzme yoğurda bir dilim beyaz peynir ekleyerek ezin. Bir avuç kıyılmış dereotunu yoğurtlu harcınıza karıştırın. Son olarak bir diş sarımsak, tuz ve tereyağlı nanenizi de ekleyin ve karıştırın.

Tereyağını yakmamaya özen gösterin. Daha sonra tamamen soğuduğundan emin olmadan mezenize eklemeyin.

Köz Patlıcan Salatası

Salatanızın içine katmak istediğiniz sebzelerin hepsin közleyin. Bunlar soğan, yeşil biber, kırmızı biber, domates ve sarımsak olabilir. Közledikten sonra küp küp doğrayın ve karıştırın. Zeytinyağı, limon ve tuzu ekleyin. Afiyet olsun.

Burada önemli olan nokta patlıcana eşlik edecek tüm sebzelerin közlenmiş olmasıdır.

Yoğurtlu Semizotu Salatası

Bir su bardağı yoğurt, tuz, zeytinyağı ve bir diş sarımsağı bir kapta karıştırın. Daha sonra önceden temizlemiş olduğunuz bir bağ semizotunun üstüne dökün. Pul biber serpiştirerek servis edin.

Tercihe bağlı olarak yoğurdunuza katacağını bir dilim beyaz peynir fark oluşturmanızı sağlayacaktır.

Zeytinyağlı Fava

Zeytinyağında bir büyük boy soğanı kavurunuz. Daha sonra üzerine bir gece önceden ıslatarak suda beklediğiniz iki su bardağı baklayı ekleyin. 4 su bardağı suyu ve tuzunu da ekleyerek pişmeye bırakın. Piştiğinizden emin olduğunuz hafif sulu karışı blenderdan geçirerek üzerine kıyılmış dereotu atın. Ve mezenizi dinlenmeye bırakın.

Baklalarınızı bir gece önceden suda bekletmeniz bu mezenin püf noktası. Ayrıca diğer önemli detay zeytinyağlı fava tarifinizin servis edilmeden önce dinlendirilmesidir.

Havuç Tarator

Rakı mezesi çeşitleri içerisinde şüphesiz en kolay hazırlananı havuç taratordur. Üç adet rendelenmiş havucu zeytinyağı ve iki diş sarımsakla beraber kavurun. Bir su bardağı süzme yoğurt ve iki yemek kaşığı mayonezi ayrı bir kapta tuzla beraber karıştırın. Soğuduğundan emin olduğunuz havucunuzu karışıma ekleyin. Afiyet olsun.

Zeytinyağında kavrulan havuçların soğuduğundan emin olun. Aksi takdirde yoğurdunuz sulanacak ve cıvık bir kıvam alacaktır.

Köz Kırmızı Biber Salatası

6 adet közlenmiş biberinizi küp küp doğrayın. Daha sonra üzerine tuz, zeytinyağı, limon ve ki diş sarımsağı ekleyin. Ardından bir avuç maydanoz ve dereotunu da ince şekilde kıyarak salatanıza karıştırın. Rakı mezesi salatanız hazır.

Dereotu ve maydanoz salatanızın lezzetine lezzet katacaktır.

Haber Resmi

Evde Rakı Sofrası Menüsü

Evde sevdiklerinize kurmak istediğiniz rakı masası için bazı detayları öğrenmek istemeniz oldukça normal. Özellikle tek başına içilmediği bilinen bu tür bir içeceğin eşlikçileri oldukça önemlidir. Rakı mezesi çeşitleri ile donatmak istediğiniz sofranızın kusursuz olması ve hafızalarda kalması için ne yapmalısınız?

Öncelikle herhangi birine rakı ne ile içilir dediğinizde sizlere balık cevabını verecektir. Bu sebeple rakı sofranızda balık çeşitlerinden birini muhakkak bulundurmalısınız. Mevsimine göre bir tercih yapabilirsiniz. Öte yandan en az altı tane rakı mezesi hazır olmalıdır. Bunlardan üçü soğuk, üçü sıcak olursa dengeyi sağlamış olursunuz. Bu sofraya kavun veya karpuz dilimleyebilirsiniz. Peynir çeşitlerini ekleyebilirsiniz. Bu sayede misafirlerinize ev konforunda muhteşem bir yemek ziyafeti yaşatmış olursunuz.

Evde Rakı Sofrası Ana Yemek Nasıl Olmalı?

Rakı ne ile içilir sorusuna balık cevabı alacağınız yukarıda sizlere belirtildi. O halde rakı masalarına en çok yakışan ana yemekler deniz mahsulleri kullanarak hazırlanan yemeklerdir. Unutmayınız ki rakı mezesi çeşitlerine ve rakıya en iyi eşlik edebilecek yemek balıktır. Bu sayede kusursuz bir sofra hazırlamış olursunuz. Peki balık yemeği çeşitleri nelerdir?

Rakı Mezesi Çeşitleri Nelerdir?

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz rakı mezesi çeşitlerine ilave olarak genel anlamda rakı ne ile içilir veya rakı mezesi çeşitleri nelerdir diye merak ediyorsanız yazının devamını okumalısınız. Burada içinde bulunduğunuz kültürün en popüler meze isimlerine kavuşacaksınız. Öte yandan bu tür mezelerin sadece rakı ile beraber tüketilmediğini herhangi bir davet sofrasına da çok yakışacaklarını bilmelisiniz. Katagoriler şu şekilde sıralanabilir;

Haber Resmi

Kolay Rakı Mezeleri

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik rakı mezesi çeşitleri bulunuyor. Bunları öğrendiğiniz takdirde beş dakikada harikalar yaratarak övgü dolu sözler alabilirsiniz. Yanında rakı olmasa dahi sofralarınıza lezzetiyle fark oluşturacak o mezeler şu şekilde sıralanabilir;

Sıcak Rakı Mezeleri İsimleri

Sofranızda kuracağınız denge en az hazırladığınız rakı mezesi çeşitleri kadar önemlidir. Rakı ne ile içilir sorusuna her zaman sıcak cevaplar alamasanız da muhakkak bilmeniz gereken sıcak mezeleriniz olmalı. Bu mezeler soğuk mezelere eşlik ederek yemeklerinizin dengesini sağlamanızda başrol oylanacaktır. İşte sıcak meze isimleri;

Soğuk Rakı Mezesi İsimleri

Popüler rakı mezesi çeşitleri arasında soğuk olanlar başta gelmektedir. Bu meze çeşitleri genellikle sıcak mezelere göre oldukça pratik hazırlanabilir. Öte yandan rakı ne ile içilir sorusunu kime sorarsanız sorun size ilk önce bir adet soğuk meze ismi verecektir. Midenizin rahatlamaya ihtiyacı olduğu bu lezzet gecesinde soğuk meze isimlerinden bazıları şu şekildedir;

Haber Resmi

Meyhane Mezeleri Hangileri

Rakı ne ile içilir sorusunun en temel cevabını sizlere meyhanede hazırlanan mezeler verebilir. Bu mezeler gelen müşterilerin taleplerine göre belirlenerek menülere eklenmektedir. Sizler de şu an bir meyhaneye gitmek istediğinizde ikram edilecek meze isimlerini merak edebilirsiniz. Peki rakı kültürünün kalbinin attığı mekanlarda rakı mezesi olarak neler ikram edilmektedir;

Yoğurtla Yapılan Rakı Mezeleri

Rakı mezesi yoğurtlu tarifleri merak ettiğiniz de sofranızda yer almasını istediğinizde balığın ana menüde yer almadığına dikkat etmelisiniz. Rakı ne ile içilir sorusuna cevap aradığınız bu dönemde yoğurtlu mezeler sofranızın vazgeçilmezi olacaktır. Peki Türkiye’nin en çok tercih ettiği popüler yoğurtlu rakı mezesi hangileridir?