Dünyanın En Fakir Ülkesi ile Tanışın! Burada Yaşam Sandığınızdan da Farklı

Dünya Bankası olan IMF ve daha birçok resmi kuruluş tarafından dünyanın en fakir ülkesi seçilen Burundi’de yaşam sandığınızdan daha zor! Peki bu ülkede yaşam koşulları neler? İşte merak edilenler;

Burundi analiz raporlarına göre yaklaşık 12 milyon nüfusa sahiptir. Ülkede yaşayan kişilerin kişi başına düşen milli geliri çok düşüktür ve buna bağlı olarak yapılan araştırmalara göre dünyanın en mutsuz ülkesidir. Bu ülkede çalışan bir bireyin aylık ortalama gelir miktarı 15 dolar civarındadır. İşsizlik oranı tam bilinmese de her 3 kişiden birinin işsiz olduğu biliniyor.

Burundi Ülkesi Nerede?

Burundi yani resmi ismi ile Burundi Cumhuriyeti Doğu Afrika ile Afrika büyük Gölleri’nin kesiştiği yerde Büyük Rift Vadisi’nde bulunur. Denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Yüzölçümü sadece 27.830 km²’dir. Ülkenin tarım alanları çok fazladır ve nüfusun çoğunluğu tarım ile ilgilenir.

Burundi En Kalabalık Şehri Neresidir?

Burundi’nin en kalabalık şehri 380 bin kişilik nüfusuyla Bujumbura’dır. Burada nüfusun %32’si 25-64 yaş aralığında, %3’ü 65+ yaş ve %65’i ise 0-24 yaş aralığında bulunuyor. Genç nüfus toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturuyor. Çocuk nüfusun fazla olmasına rağmen çocuklara uygun bir ortam bulunmuyor. Ülkenin gelir düşüklüğünden dolayı 2020’li yıllara gelinmiş olmasına rağmen ülkede akıllı telefon kullanılmıyor.

Haber Resmi

Burundi Geçim Kaynakları Neler?

Dünyanın en az gelişmiş ülkelerinden biri olan Burundi’de ekilebilir toprakların azlığına rağmen işgücünün %90’ının istihdamı tarımdan sağlanır. Milli gelirin ise %30’u tarımsal faaliyetlerden elde edilmektedir. Taırm ürünleri içerisinde gelir payı en yüksek olan ise kahve ve çaydır.

Burundi Sosyal Hayatı Nasıldır?

Haber Resmi

Hem Afrika’nın hem de Dünya’nın en yoksul ülkesi olan Burundi’ de halk tarım ve balıkçılık ile geçimini saplamaktadır. Fakat nüfusun oranına bu geçim kaynakları yeterli kalmadığı için halk sefalet içerisindedir. Başkent dışında çıkıldığında diğer şehirlerin en büyük problemlerinden birinin alt yapı sorunu olduğu dikkat çekiyor. Nüfusun yaklaşık %65’i yoksulluk sınırı ile yaşıyor. Her iki çocuktan sadece 1’i okula gidiyor. Sağlık alanında ise her 35.000 kişiye sadece.1 doktor düşüyor.

İLGİLİ HABERLER